לקויי למידה

purplerain

New member
לקויי למידה

שלום לכם אני יודעת שזה לא ממש קשור ישירות אליכם, אבל אולי תוכלו לעזור אני מחפשת אגודה או גוף או משהו שמתעסק עם זכויות ADHD אצל מבוגרים- אבחונים, החזרים וכולי. אודה לכם מאוד אם תוכלו להפנות אותי לגוף מתאים.

purplerain

New member
פורום

אכן קיים פורום כזה בתפוז וביקרתי גם שם, אבל הם יותר מתפקדים כפורום תמיכה ולא ממש יודעים לתת תשובות. קיים בלבול מאוד גדול בעניין של זכויות, החזרים, איבחונים וכו. מה גם שהפורום לא מנוהל על ידי אנשי מקצוע,ולא מתארחים בו אנשי מקצוע בניגוד לפורום ADHD ילדים שבו מתארחים דרך קבע אנשי מקצוע אשר עונים על שאלות. כל זה בלי חלילה לפגוע במנהלי הפורום שעושים עבודת קודש. אז אם בכל זאת מישהו מכיר ארגון, עמותה, משהו -אשמח מאוד לדעת על כך. תודה.

א רויטל

New member
פורום נוסף

ב YNET בפורום לקויות למידה ו/או חינוך מיוחד מידי פעם נכנסו יועצי מס ונדמה לי שגם רואה חשבון שכתבו בנושא . אולי תנסי גם להפנות את השאלה לשם. הם נתנו מספרי טלפון .תבדקי בדפים קודמים באותם פורומים.

זהבה נ

New member
שלום וברוכה הבאה לפורוםpurplerain

יש את עמותת "ביחד" אשר משרדיה יושבים ברמת גן. הסתכלי בפורום מספר 201 "בתפוז אנשים"- ויש שם מדור שנקרא מכונים או פרסומים תוכלי לראות את הפרטים על העמותה. עקרונית הנושא של החזרים כספיים על לקויי למידה שהנם ADHD יש רק בנושא מס הכנסה בשיעור 2 נקודות זיכויי של החזר מס והוא מיועד למי שזכאי על פי ועדת השמהולומד בחינוך המיוחד. בנושאי אבחונים יש לכל קופת חולים והביטוח רפואי פרטי את הקריטריונים שלהם והם משתנים מעת לעת. למבוגרים יש לדעתי הרבה פחות סיועואני בטוחה שזה מחוסר בתקציבים והקיצוצים. מה בדיוק את מחפשת ואולי נוכל כאן לסייע בידיך? בהצלחה.

purplerain

New member
תודה רבה

תודה רבה על ההפניה, אולי שם אמצא את מבוקשי. מה שאני מחפשת זה גוף שמאגד בתוכו אינפורמציה לגבי זכויות של אנשים עם ADHD ואם אפשר גם מקדם זכויות אלה. יש כלכך הרבה מידע סותר שזה ממש מדהים,בקופת החולים לא ממש יודעים לתת תשובות לגבי מה ממומן ומה לא, ואני באופן אישי אם לא הייתי נעזרת בפורום ADHD מבוגרים הייתי משלמת אלפי שקלים על איבחונים שאני יכולה לקבל מקופת החולים. חוץ מזה יש כלכך הרבה בורות בנושא שזה ממש בלתי יאומן, היום לדוגמא רופא המשפחה שלי הודיע לי ש"אין דבר כזה ADHD אצל מבוגרים, זו מחלה שעוברת..." כך הוא הגדיר זאת. זהו, נראה לי שקצת נסחפתי אבל זה מתסכל. תודה לך בכל מקרה.

זהבה נ

New member
נראה שהרופא שלך לא התעדכן לאחרונה

בכל מה שקשור להפרעת קשב. שמחה שאת נעזרת ומסתייעת בנו, זו בדיוק הסיבה שאנחנו כאן.

למעלה