לקוי שמיעה "חדש" מחפש מידע כללי

סקורפי

New member
לקוי שמיעה "חדש" מחפש מידע כללי

שלום לכולם. ראשית - הנני משתמש בשם המשתמש של אישתי. משום מה היו לי בעיות לפתוח שם משתמש. לאחר הרבה זמן תפסתי אומץ להכיר בבעית השמיעה שלי והלכתי להיבדק. הראיתי את התוצאות ל2 רופאים, ושניהם ענו לי כי עלי להרכיב מכשירי שמיעה. (גם המאבחנת לא הבינה כיצד אני מסתדר עד כה). אין לי את התוצאות לידי, אבל מדובר כמדומני על ירידה של 40DB עם גרף קעור (שמיעה טובה יותר בקצוות מאשר במרכז). היכן אוכל למצא מידע בנושא? אין לי קצה של חוט להאחז בו על מנת לדעת אפילו מה לשאול...

0ne Man

New member
שלום סקורפי

ברוך בואך לפורום!
קודם כל, בירידה בשמיעה של 40 דציבל באמת מומלץ להרכיב מכשירי שמיעה, כדי לשפר את איכות חייך. כנראה שאתה עכשיו לא תמיד שומע כל מה שנאמר לך, לא תופס תמיד את מה שמדובר בחדשות וכו'.. בירידת שמיעה קלה כמו שלך יש מכשירי שמיעה זעירים מאד, בגודל כפתור קטן, שנכנסים לתוך תעלת האוזן ובכלל לא ניראים מבחוץ, ומצד שני שמיעתך תשתפר בצורה משמעותית מאד. לא ברור לי בדיוק איזה מידע אתה מבקש. אם אתה מבקש לדעת שמות של מכונים למכירת מכשירי שמיעה, אזי יש כמה וכמה מכונים בארץ, כגון רשת "הדים" בכך הארץ, "שטיינר" ואודיופון בחיפה, ועוד. אפשר למצוא רשימה בדפי זהב ללא קושי.רובם גם נותנים מכשירי שמיעה לניסיון במשך חודש ימים. מקווה שעזרתי לך, וזכור- אין במה להתבייש בעובדה שאתה לקוי שמיעה! כיוון שבמצבך- יש פיתרון לבעייה זו. שיהיה לך שנה נפלאה !

סקורפי

New member
עוד מידע (תרתי משמע...)

הי One Man.
תודה על קבלת הפנים החמה. אתה תיארת את הבעיות שבגינן הגעתי לבדיקת השמיעה היטב. ברור לי שאינני לבד בבעיה, אך בהעדר אנשים לקוי שמיעה בסביבתי, מאוד קשה לי לדעת מה אובייקטיבי ומה הופך להיות אפקט פסיכולוגי של "אני לא שומע טוב עם הוכחות, אז למה להתאמץ?". כפי שכתבתי בהודעה נפרדת, לפי סיכום הנתונים בתחתית האודיאוגרמה יש לי ירידה של 75DB. כיצד אני יכול לדעת מה רמת הבעיה שלי? מה המשמעות של הנתון 75DB ? האם ניתן לשקם שמיעה? ביצעתי את הבדיקה בתחילת יולי, ורק אתמול העזתי להכיר בעובדה שאני מדחיק את הבעיה במקום לטפל בה. אני לא חושב שאני מתבייש בבעיה, אבל קשה לי להתמודד איתה. האם יש קבוצות תמיכה (אני מתל אביב ועובד בנתניה)? אני חש שיש לי בעיה הן בהתמודדות מול עצמי (הכרה בבעיה) והן מול הסביבה... אני חש שסוף סוף מצאתי עם מי לדבר
שנה נפלאה ומלאת סיפוק ואושר!!!

צלף

New member
מהכרותי עם האוידוגרמה

אני מנחש שהנתון הרשום בתחתית האוידוגרמה של 75 Db הוא פרמטר SRT שמשמעותו הוא בכמה הגברה אתה יכול לזהות 50% מהמילים הדו הברתיות. פרמטר כזה מודד את השמיעה בפועל שמביאה לידי ביטוי את ההבחנה בין הטונים השונים (תדירויות), וגם את הניסיון שרכשת לך באיך להסתדר עם שרידי שמיעה שלך. אם זה נכון שזה ה- SRT, לדעתי אתה צריך בכל מקרה למכון אודיולוגי בלתי תלוי, היתרון במכונים כאלו, שהם לא תלויים ביצרן מכשירי שמיעה מסוים..., ויכולים ליעץ לך באופן בלתי משוחד... כמו כן לרוב למכונים הללו יש דגמים של מכשיר שמיעה (אנלוגיים) אז תוכל לנסות אותם במקום ולבדוק את ההתאמה... למשל בירושלים יש מכון בהדסה שאיתו עבדתי (בהדסה עין כרם). כמו כן שיעורי דיבור וקריאת שפתיים יכולים לעזור לך, בקול מארגן קורסים בשיקום שמיעה שמספקים מידע ועיצות איך להסתדר בחברה, בעבודה ובמשפחה, וכמו כן ארגן לא מזמן קורס לקריאת שפתיים. רק אזהיר אותך שלצערי הרכבת מכשיר שמיעה אינה דומה להרכבת משקפיים, יקח לך זמן להתרגל גם להגברת רעשים שיש במכשיר שמיעה, שלמתחרשים קשה להתרגל אליה, בגלל זה אין פורום מיוחד למרכיבי משקפיים...

סקורפי

New member
פרמטרים באודיוגרמה

הי צלף הSRT שלי 40 בשתי האוזניים. יש שם נתון של 75DB בשתי האוזניים. יש עוד נתון של DISC% ושם יש לי 96% ו100%. אשמח לדעת מה אומר הנתון הזה. תודה מראש

צלף

New member
הסברים והפניות

דיסקרימינציה - בדיקת הבחנת דיבור, כלומר מתוך רשימת המילים החד הברתיות (כמו עט, בן, בת, אם...) כמה מהם אתה מצליח לשמוע... התוצאות הם באחוזים, %96 או 100%, מראות כמה מילים אתה מצליח לזהות בלי שיחזור או ניחוש (כמו במקרה של מילים דו הברתיות או מילים בתוך משפט). המאפין הזה מודד בעצם את יכולת זיהוי הטונים השונים בדיבור, ומין הסתם הוא מרמז שתוכל להסתדר טוב עם מכשיר שמיעה. 75 DB אינני יודע מה זה יכול להיות, אולי זה עוצמת הדיבור בו נעשתה הדיסקרימנציה, צריך לכתוב ליד כל נתון מיספרי מה הפרמטר שלו... על כל פנים לשאלות נוספות פנה לקלינאית תיקשורת בלתי תלויה (במיוחד שהאודויגרמה היא לא מול העינים...), ופנה למכונים אודיולוגים בלתי תלויים כמו תל השומר או הדסה, בטח בארגון בקול יש יותר כתובות והמלצות..

0ne Man

New member
אני רואה שצלף כבר התייחס לשאלתך

בצורה הרבה יותר מקיפה ממני..

0ne Man

New member
בוקר טוב, סקורפיו

אני ממליץ לך בחום להיעזר באירגון בקול. הארגון מתמחה בסיוע לכבדי שמיעה ומתחרשים, גם מבחינת תמיכה ריגשית, גם מבחינת מתן סיוע, וכמו כן מתקיימות בארגון מדי פעם קורסים להכרה והתמודדות עם מצב של איבוד השמיעה. מספר הטלפון של הארגון -03-6241168 פקס- 03-6243395 אתה לא לבד!
יום טוב

0ne Man

New member
בירידה כזו

חובה להרכיב מכשירי שמיעה! אני מתפלא איך אתה מסתדר ללא מכשירי שמיעה, כיוון שבירידה כזו, אין לך כמעט אפשרות לשמוע ללא מכשירי שמיעה. אני ממליץ לך לגשת לאחד מהמכונים להתאמת מכשירי שמיעה, כדי שתנסה מכשיר שמיעה ללא התחייבות ותתרשם. שנה טובה עם שמיעה טובה!

milford

New member
התאמת מכשיר שמיעה

ברצוני להוסיף עוד עניין בקשר למכשירי שמיעה ברוב מכוני השמיעה יש הסכם עם מספר מצומצם של חברות של מכשירי שמיעה לכן כדאי ללכת לתל השומר ושם לעשות התאמת מכשיר שמיעה (יש להם את כל המכשירים הקיימים בשוק ומכל החברות ולכן כדאי לעשות שם את ההתאמה) בדר"כ הולכים לרופא אף אוזן גרון וזה נותן הפנייה לתל השומר וקובעים שם תור להתאמה. ידוע לי שבמכבי יש קלינאיות תקשורת וגם בדיקות שמיעה למכשיר שמיעה, כפי שנאמר פה, צריך להתרגל ולא מיד מרגישים נוח גם אלו שנולדו לקויי שמיעה צריכים להתרגל כשקונים מכשיר חדש ולכן יש את האפשרות בכל המכונים לקבל לנסיון את המכשיר לחודש ומפקידים שם ערבות (שיק). כשמקבלים את המכשיר עושים במקום התאמה של קול, גובה צלילים וכדומה ואח"כ מנסים חודש ואפשר לנסות כמה מכשירים עד שמגיעים למכשיר שמרגישים אתו הכי טוב. בשוק ישנם כל מיני סוגים של מכשירים ולכן מומלץ לעשות את ההתאמה בתל השומר. מקווה שעזרתי לך

moran f

New member
חובה? לא נסחפת קצת?

מומלץ מאוד, בהחלט. אבל חובה? תתפלא איך אנשים מסתדרים...

צלף

New member
יש הרבה שמסתדרים בלי מכשיר שמיעה../images/Emo70.gif

אבל אל תשאלי איך... לא לחינם ליקוי שמיעה זה ליקוי שקט שקל למתחרשי להתעלם מימנו, אז שומעים את הטלויזייה בקולי קולות, (כולל השכנים), מדברים פחות בטלפון, לא ממש נימצאים בכינוסים או ישיבות או מסיבות חברתיות, פחות הולכים לבית קפה, וכך לאט לאט המתחרש נגרר לסיגנון חיים של בדידות יחסית בלי להיות מודע לאן מוביל אותי ההימנעות בלהשתמש באמצעי עזר... אין זה פלא שלמרות האחוז המדהים של לקויי שמיעה בציבור (10%) המודעות ללקות שמיעה היא נמוכה, בגלל שלקויי שמיעה לא כל כך מודעים שהם לקויי שמיעה

moran f

New member
אני לא שואלת, אני יודעת

אני רק אומרת שהבהילות שבהודעה שלך נראתה לי קצת מוגזמת. חובה? יש מספיק חובות בחיים. גם אני חושבת שכדאי לשואל להתאים לעצמו מכשירי שמיעה ולהשתמש בהם. זה בהחלט יכול לשפר את חייו בצורה משמעותית. אני פשוט לא בטוחה שאם הוא לא יעשה את זה זה בהכרח יהיה כל כך איום ונורא. אני לא חושבת שכל לקוי שמיעה שלא משתמש במכשירים נידון לחיי בדידות כמו שאתה מתאר. אנשים שונים מתמודדים עם אותן בעיות בדרכים שונות מאוד. אין "פתרון קסם" שמתאים לכולם בכל מצב. בכל מקרה, לנסות פתרונות תמיד כדאי.

0ne Man

New member
מובן שכל אחד בוחר לו פתרון משלו

אני הבעתי את דעתי האישית בלבד. לדעתי, אם מדובר באדם שהיה שומע, ואותו אדם איבד את שמיעתו, אזי הוא חייב להרכיב מכשירי שמיעה כדי להמשיך ולהשתלב בחברה השומעת כפי שתמיד היה רגיל, כיוון שאין לו את היידע והכישורים לתקשר עם הסביבה השומעת כפי שהיה רגיל,אלא בעזרת מכשירי שמיעה. אבל אם מדובר באדם שנולד לקוי שמיעה, והסתגל כבר לחיים כלקוי השמיעה ופיתח לעצמו אפשרויות תיקשורת אחרות (קריאת שפתיים, שפת סימנים, פנטומימה, איתותי עשן ואני לא יודע מה עוד) אזי ייתכן שאותו אדם לא יזדקק למכשירי שמיעה. אבל ייתכן באמת שנסחפתי כשכתבתי "שחובה עליו להרכיב מכשירי שמיעה"... שיהיה לך שנה נפלאה ויצירתית

moran f

New member
הכל אפשר ללמוד

איך לקוי השמיעה למד לקרוא שפתיים וכו'? כי הוא היה צריך. אז אמנם קשה יותר ללמוד כשמבוגרים, אבל "הצורך הוא אבי ההמצאה".

0ne Man

New member
כלומר, את חושבת שאם אדם מתחרש

הוא צריך להתחיל ללמוד לקרוא שפתיים, ולא לנסות להרכיב מכשירי שמיעה? לדעתי עדיף קודם שינסה את מכשירי השמיעה...

למעלה