לקום לתחיה

• פותח הנושא ga26
  • פורסם בתאריך

ga26

Member
הי אלישבע, הלילה חלמתי שאחי )זה שנפטר לא מזמן( קם לתחיה. הוא ישב אינתו בבית, הכל היה סטנדרטי. שום התרגשות לא הייתה - לגמרי רגיל.
ואז אשתי שאלה על זה אם זה לא מוזר קצת. אז עניתי שנראה לי שזה חלום כי זה לא הגיוני אבל זה לא מרגיש כמו חלום. אני זוכר שממש לא חשבתי שזה בכלל יכול להיות חלום מרוב,שזה היה אמיתי.

כאן תם החלום.

רקע: אין חדש, הכל כרגיל. אני לא יותר מידי עוסק בזה )במוות שלו( לאחרונה. יש המון עבודה ובכלל הכל שגרתי.

אלישבע777

Well-known member
הי ga

בחלומך שנראה אמיתי ומציאותי מאד, אחיך ז"ל [שחר ] יושב איתכם בבית כמו והכל רגיל. לא מתרחש דבר.

אשתך היא שעוררה את החידה. היא הבינה שמשהו לא הגיוני במצב הזה. ותשובתך הקצרה לשאלתה היא – זה חלום, אבל התחושה שלך היתה שזו המציאות.

הייתי אומרת – משפט הפתיחה תאר מציאות שגרתית ולא יוצאת דופן. אחיך לא באמת קם לתחיה והתגלה לפניכם כאחד שקם מן המתים. הוא הופיע כאדם חי ולכן איש לא התרגש מנוכחותו. היא היתה רגילה ביותר. בקטע הזה – יש חזרה לעבר. למציאות שכיום אפשר לחלום עליה, להתגעגע אבל היא רק בזיכרון. הקטע הזה שהוא משפט אחד בלבד - יש בו סוג של נחמה.

בקטע השני – נכנסת באיזה שהיא דרך המציאות המרה, דרך אשתך. אתה לא מתפלא שאחיך יושב איתכם. כי החלום בקטע הזה הוא חלום מנחם. בהמשך – מתעורר ספק!

התשובה שלך - "זה חלום", כי אשתך צודקת , זה באמת לא הגיוני! כשאין הסבר הגיוני, מדעי, אז אתה בוחר בהסבר פחות הגיוני שמניח את הדעת, כי אי אפשר להישאר במצב לא וודאי.

א אנחנו ברגע זה חולמים על שחר ובחלום הוא בעצם חי, כי בחלום הכל אפשרי ואכן זה מה קורה – אתה חולם עלי, אבל גם אשתך חולמת אותו חלום יחד איתך. החלום הוא סוג של מציאות פה. הקטע יכול גם לשקף את השיתוף והקשר המיסטי אולי, שלך ואשתך- יש לכם חלומות משותפים!

ב הסבר אחר או נוסף: לראות את שחר זה חלום, כלומר משאת נפש או הגשמת חלום . אתה מתגעגע אל נוכחותו (למרות שביום יום אינך עסוק בגעגועים, הם קיימים) ולכן החלום הזה הוא מילוי משאלה – לראות אותו ולהגשים חלום.

אשמח לחוות דעתך על החלום – מה התאים ומה לא - או פרוש משלך

ga26

Member
תודה אלישבע.
אני חושב שהחלום אכן מתאר שגרה שהייתה ולא תחזור, את הרצון לחזור למציאות האחרת.
אכן אין "קימה לתחיה" בחלום. החלום הוא מציאות שהיתה ואיננה.

תודה

למעלה