הרבה טעויות

בהכירי אותך כבר מפורום אחר, אני בספק שאכפת לך כי כבר הסבירו לך את הנושא הרבה פעמים, רק בהקשר של כלבים:

1. היא חמודה? לא פחות וגם לא יותר מכל גור אחר שיכולת לאמץ ממקור לגיטימי. למשל, מההסגרים שם גורים מתים כי אותם לא מאיימים למסור למישהו אחר, ממיתים אותם או שהם מתים לבד מהזנחה בהעדר מטפלים, או ממישהו שהציל גורים ממוות בטוח ומחפש להם בתים בעודו מטפל בהם כראוי ולא קורע אותם ללא סיבה מאימם.

2. רגדול? רק אם לאם יש תעודות גזע. אין תעודות? לא גזעית וגם לא חצי גזעית.

3. איימו למסור למישהו אחר? אז מה? כל כך בוער להם, שימסרו. לא ראוי לאמץ/לקנות מאנשים שלא עיקרו את החתולה הגזעית (או ללא תעודות- לא גזעית) שלהם, אלא אם כן הסכימו לעקר ועיקרו לפני המסירה. אם לא עיקרו - בקרוב האמא המסכנה תמליט שוב, והאנשים יזרקו שוב את הגורים טרם זמן. לא עשית דבר מלבד לעודד אותם.

4. הדבר הנכון - להחזיר להם את הגורה לכל הפחות לעוד חצי חודש עד חודש, שתמשיך לינוק ותשלים את המעבר לאוכל מוצק בצורה טבעית. בהצלות מן הרחוב אין ברירה, כי אין אמא. במקרה כזה - יש ברירה, ואם מאיימים במסירה לאחרים, שימסרו. בקבלתך את הגורה בתנאים כאלו, נתת יד לצער בעלי חיים גדול וניתקת תינוקת מאימה לפני הזמן. התלהבות אישית שלך מ"חצי רגדול" אינה מצדיקה דבר כזה.

5. מאחר שכבר יצא לי לצערי לקבל מושג לגבי דרך החשיבה שלך, לא נראה לי שתקשיבי ותחזירי את הגורה לאם גם אם אפשר (שזה הדבר הכי טוב לגורה). לפחות עלייך להפסיק מיד עם חלב הפרה: באחוז גבוה מהמקרים חלב פרה גורם לחתולים לשלשול, ושלשול בגורים הוא מסכן חיים.

מאחר שלפי מה שכתבת, הגורה ליקקה את החלב בעצמה ולא היה צורך להשקות אותה בעזרת אמצעי כמו בקבוק, יש לשים לה קערת מים טריים לשתייה וכמזון - אפשר להתחיל עם אוכל רטוב ובהדרגה ובמקביל להציע אוכל יבש, בתחילה מרוכך (בקצת מים חמימים פושרים) וככל שהיא מתקדמת ביכולת לאכול - בהדרגה אוכל יבש ללא ריכוך. חלב בכל מקרה אינו מכיל את חומרי התזונה הנדרשים לה. מזון חתולים ייעודי כן, ומזון גורים במיוחד יכיל יותר שומן ואלמנטים נוספים החשובים בתקופת הגדילה המהירה של השנה הראשונה. אם הנחת הבסיס לא נכונה והיא צריכה עזרה באכילה, כלומר בקבוק, יש תחליפי חלב יעודיים לחתולים (לא מכילים חלב פרה) בחנויות לממכר ציוד בע"ח, וגם בקבוקים מתאימים.

לא הבנת כבר שהאנשים האלה לא מבינים מהחיים שלהם?! חתולים בריאים מחסנים מגיל חודשיים בערך (וטרינר טוב לא מחסן אם מנוזלים וכד' כי אז המערכת החיסונית חלשה), וחתולות מעקרים בגיל שבין 3 ל4 חודשים. עיקור - חובה. הרי ראית מה היה עם האמא. כאמור בשלב זה הכי נכון להחזיר את הגורה לאם, ומאנשים כאלה עדיף לוותר לחלוטין על האימוץ (או הקנייה).