לקחת בן שלוש ללוויה

דנה אז

New member
לקחת בן שלוש ללוויה

השרשור התפרסם בפורום הורות טבעית, ועורר אצלי כמובן המון תגובות ריגשיות.
כששקדי נפטר בתי היתה בת 3.5 ואנחנו התקשנו להבין איך מבשרים לפעוטה בגילה שאחיה לא יחזור יותר. ההמלצה הייתה לה שאנחנו נבשר לה באופן הדרגתי, רק שנינו.
וכך פנינו את הבית והתמודדנו עם הרגע הקשה, לא את הכל היא הבינה, אבל שאלה שאלות לא פשוטות. למחרת שלחנו אותה לגן הילדים והתקיימה ההלוויה, ההמלצה היתה שלא נכון לה לחוות את ההלוויה שהיתה לא פשוטה. במהלך השבעה הייתה כמובן בבית לאחר יום הלימודים, לנו זה עזר וגם למשפחה הקרובה, אבל לא תמיד היה ברור לנו כמה זה נכון עבורה, המון האנשים שהיו, והבכי והדברים שלא הכל הבינה.
אז ברור שדעתי בעניין מורכבת מהצד הרגשי האישי.
אבל סקרנית לשמוע את דעתם של אלה שחווה את השכול בביתם. מה דעתכם על נוכחות ילדים בהלוויות, מעלה פה קישור:

מנחה טובה לכולכם

זה זמן רב שלא בהייתי כאן לפחות יותר נכון לא כתבתי,וזה עקב האנרגיות שלי כשלו ולא יכולתי לכתוב ,אמנם לקרוא כן קראתי את ההודעות של דנה אבל נאלמתי דום ,ללא יכולת לגיב עכשיו אכתוב את דעתי בקשר לזה אםפ לקחת בן 3.5 להלויה ,לדעתי ממש לא,אצלינו כשמאורי הובל לקבורה \לקחו את האחים היותר גדולים וזה אחר כך היה ממש קטסטרופה הם היו אחרי זה ממש חולים,עד כדי אישפוז אני לא הייתי יותר לוקחת ילדים להלויה בכלל ,הם עד היום לא בקרו בקבר שלו כי זה לא נותן להם מנוף להמשיך אחר כך עסקים כרגיל ,זאת דעתי

elipol

New member
לא כל דבר מתאים לילדים

עשיתם נכון שלא לקחת את ילדה ללוויה. אני לא פסיכולוג ילדים, ולפי דעתי תמיד כדאי לתייעץ עם איש מקצוע טוב איך משתפים ילדים באסון שהמשפחה חווה, במוות של מישהו מאד קרוב. ילדים מבינים הכל ורואים הכל, אך הם עושים את זה במערכת חושים שלהם שעדיין חסרת ניסיון חיים וקולטת את הארועים באופן שונה. התגובה שלהם לפעמים בוטא באוזנינו ואף יכולה לגרום לנו הרבה כאב ועצב. אני בדעה שיש לשתף את הילדים במידע שהם מסוגלים לקלוט בלי להכנס ליותר מדי פרטים, והכי חשוב זה להקשיב להם ( גם אם זה קשה לנו מאד).

למעלה