לקחת דוגמה מן הגרמנים

לקחת דוגמה מן הגרמנים

אנחנו מייצרים כ321% יותר חשמל ממה שאנו צורכים וזה מכניס לנו 5.7$ מיליון דולר בשנה"

הגרמנים האלה פשוט לא מפסיקים להפתיע !
לא רק שגרמניה הצהירה שהיא מתכוונת לסגור את כל תחנות הכח הגריעיניות שלה ותתחיל בבנייה של מוליך סולארי באורך של 4.5 ק"מ

הכפר Wildpoldsried שבתמונה
מייצר כ321% יותר חשמל מכמות הצריכה של תושביו
והכנסותיו מסתכמות ב5.7 מיליון דולר בשנה!!! רק ממכירה של עודפי חשמל.
עכשיו מסתדר לכם, למה חברת חשמל מעדיפה להמשיך לשרוף פחם?
לא על חשבוני !ועל חשבון הבריאות שלי!

שתפו את הידע הזה!

לחתימה על העצומה הדורשת מכסות של 300מגהוואט לייצור חשמל ביתי כבר בקיץ הקרוב ->
http://buff.ly/189jyZu

לכתבה המלאה וגלריית תמונות->
http://buff.ly/18NLWQp

ש מים

New member
אכן יפה. אבל...

לגרמניה אפשרות למקורות "אנרגיה ירוקה" רבים שלנו אין/אין אפשרות להפיק:

רוח (אצלנו, בגלל מגבלות של שטח ובטחון, אין אפשרות כמעט להקים תחנות רוח להפקת חשמל).
מים (אין צורך לפרט, אני מאמין...)

השמש שלנו טובה מזו הגרמנית

למרות זאת בגרמניה מכוסים גגות רבים במתקנים סולריים להפקת חשמל.
כפי הניראה אצלנו הביאורוקרטיה והעלות (או החזר ההשקעה) מכבידים.
חייבים לדחוף את הנושא ולהפוך את גגותינו ליצירת חשמל זול ונקי.

ש מים

New member
דן, אני נוטה להסכים איתך

אבל יש כאן מומחים גדולים ממני בנושא (קורן בן-אשר, שכתב כאן בשרשור...).
מעניין מה דעתם בנושא עליו כתבת.

כל כך פשוט להתקין מערכת סולארית

דן, אין לי ספק שאתה צודק. יש פה בירוקרטיה גדולה וחבל שאין יותר גגות סולאריים במדינה.
חשוב מאוד להבין שזה העתיד האנרגטי בעולם, ולנו יש כל כך הרבה שמש, אפשר להרוויח מזה המון.
אלי דרורי, סמנכ"ל בגרינקו מערכות סולאריות, 03-6722239

לאו דווקא

ההבדל הוא קודם כל - בראש...

אובייקטיבית, נקודת הפתיחה שלהם מבחינת משאבים זמינים של אנרגיות מתחדשות לא בהכרח טובה משלנו:

שמש - אין צורך להסביר מדוע משאב אנרגיית השמש אצלנו טוב יותר.
רוח - מבחינת המשאב עצמו, למעט האזורים הסמוכים לים הצפוני והים הבלטי גרמניה אינה ארץ "רוחנית" במיוחד ומשאב הרוח שם אינו טוב בהכרח מזה הקיים ברמת הגולן, למשל. מבחינת מגבלות שטח, הרוב המוחלט של טורבינות הרוח בארץ יוקמו, אם וכאשר, בשטחים חקלאיים (ניתן להמשיך לעבד את השטחים כרגיל עם אבדן שטח מזערי לטובת הטורבינות). הנושאים הבטחוניים הם אכן מגבלה לא פשוטה. אגב, אני מניח שידוע לך שתוכנית המתאר הארצית לאנרגיית רוח קרובה לאישור סופי. אני מאמין שכן יוקמו בארץ לפחות כמה עשרות מגה-וואטים לפני סוף העשור.

ש מים

New member
קורן, אני סקפטי

סקפטי לגבי תחנות הרוח.
ואני לא יודע לכמת במגה-וואטים. על כמה טורבינות מדובר?
וגם כשאתה אומר "למעט האזורים הסמוכים לים הצפוני והים הבלטי", המונח לא מסתדר לי עם תכנון. אתה יודע... בכמה דונאמים מדובר?

בכל מקרה, מאחל לך (ולחברה) הרבה הצלחה! ד"ש לכולם, ממני.

ש מים

New member
לא רק

תראי את טורבינות הרוח שברקע (בתמונה). אני מניח שמדובר על "התמונה הכוללת".

darkshadow1

New member
נו באמת- זאת סובסידיה ולא רווח אמיתי.

האיחוד האירופי קבע לעצמו יעד לייצר 35% מהחשמל מאנרגיות מתחדשות עד 2020, וכדי לעמוד ביעד הזה- הממשלה של גרמניה מסבסדת אנרגיה מתחדשת.
מיליוני הדולרים שהכפר מרוויח בשנה מאנרגיה סולארית הם לא תוצאה של מודל כלכלי פורץ דרך אלא תוצאה ישירה של התעריפים שבהם ממשלת גרמניה קונה את החשמל מהיצרנים.
בכל מקרה, עשרות מיליארדי הדולרים שממשלת גרמניה שופכת על הנושא לא יקטינו את זיהום האוויר ולא יקטינו את פליטות גזי החממה בגלל שהגדלת המכסות לאנרגיה מתחדשת יבואו בעיקרכדי לפצות על סגירת תחנות כוח גרעיניות לא מזהמות ולא על חשבון תחנות כוח מזהמות שפועלות בעיקר על פחם.

חברת החשמל ממשיכה לשרוף פחם כי פחם זה משאב אמין שניתן לאגור וניתן לייצר ממנו חשמל 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, בעלויות יחסית נמוכות. אנרגיה סולארית לעומת זאת היא יקרה מאוד ועדיין לא נמצאו פתרונות אמיתיים לאגירת האנרגיה בלילה.
במצב הנוכחי מדינת ישראל מסבסדת אפילו יצרנים יחסית גדולים של אנרגיה סולארית, שעלויות ההפקה שלהם נמוכות יחסית. העלויות עבור יצרנים ביתיים גבוהות בהרבה- כדי שהם ירוויחו מהתקנת הפאנלים, המדינה תצטרך לסבסד אותם בצורה מאוד משמעותית. מכסה של 300 מגוואט לייצור חשמל ביתי כנראה תעלה בערך כמו תחנת כוח קונבנציונאלית (פחם/גז) שמייצרת 1,500 מגוואט.

מצד שני דווקא בימים הלוהטים חברת

החשמל לא תצטרך לשרוף דלקים יקרים בגלל שבהם המיזוג יצרוך בחלקו את אנרגית השמש.

darkshadow1

New member
לא עם מכסה של 300 מגוואט.

אולי עם 3000 יהיה הבדל מספיק משמעותי- אבל מכסה כ"כ גדולה תהווה עול אדיר על משק החשמל.

למעלה