לקטוז

לאה 2

New member
לקטוז

שלום לכולם,

אני טיפוס מאוד סקרן, ובנוסף לקריאה על הסוכרת צצות שאלות שמאוד הייתי רוצה לשאול, ואני מקווה שזה בסדר אם אחת לכשבוע אשאל..

ברצוני לשאול:

1. קראתי שסוכר החלב לקטוז הוא דו סוכר. אז למה בהיפו מומלץ לשתות כוס חלב? שהרי בהיפו מה שמקפיץ את רמת הסוכר בגוף הוא חד סוכר... לא הבנתי. אולי פספסתי פה משהו?

2. למה "אסור" לשתות כוס חלב בבת אחת וצריך לשתות אותה מחולקת במהלך היום, ואילו 200 גרם יוגורט / 120 גרם גבינת סקי 5% אפשר לאכול "בבת אחת"? הרי שניהם מכילים אותה כמות של לקטוז.

3. הבנתי שמותר לאכול מאכל חלב דל שומן לפני השינה, אבל איך? הוא מלא בפחממות וסוכרים.

תודה ושבת שלום!!

תומרונתם

New member
מנהל
לא יודעת איפה קראת, אבל נשמע לי שזה הנחיות ישנות

1. אפשר לשתות חלב כדי לצאת מהיפו, אבל זה לא יעיל מספיק. לאו דווקא בגלל הדו-סוכר, אלא בגלל שאין מספיק סוכר בכוס חלב ויש הרבה חלבונים ושומן, שמעכבים את השפעת הסוכר. כשיש היפו כדאי לאכול סוכר זמין (טבלית גלוקוז, סוכר נקי, מיץ פרי) שמעורב בכמה שפחות שומן (זו הסיבה ששוקולד לא מומלץ. זה לא אומר ששוקולד לא עוזר... אבל הוא יעזור לאט יותר).
&nbsp
2. מעולם לא שמעתי על ה"איסור" הזה. צריך לזכור שככל שכמות השומן בחלב/גבינה גבוהה יותר, כך השפעת הסוכר שבחלב תהיה מתונה יותר.
&nbsp
3. שוב, לא שמעתי על לאכול מוצר דל שומן לפני השינה, דווקא ההיפך - לסכרתיים סוג 2 או טרום סכרתיים רצוי לאכול מעט פחמימה *עם* שומן כדי לגרום לספיגה איטית יותר של הפחמימות.

לאה 2

New member
קודם כל תודה רבה תומרונתם, ולגבי שאלה 3..

אני מדברת על לאכול לפני השינה מוצרי חלב כמו: גבינה לבנה 5% או יוגורט 1.5% – שהרי ההמלצות הגורפות הן לאכול מוצרים מן החי דלי שומן בגלל כל ההשלכות על כולסטרול.
אוקיי. אז אפשר לצרוך כמה אגוזים/שקדים בנוסף לכך לפני שינה.
אבל מה לעשות שבמוצרי חלב יש הרבה סוכר (או סוכר חלב או איך שתקראי לזה) ??
בגלל זה שאלתי האם מותר לאכול מוצרי חלב אלו לפני השינה..
שוב תודה!!

תומרונתם

New member
מנהל
האם את אוכלת תזונה דלת-פחמימות?

אם כן, אז בטח יש לך תחליפים אחרים לארוחה לפני השינה.
אם לא, אז כמות הפחמימות ביוגורט או גבינה לבנה לא צריכה להפריע לך, זה בטל בשישים.

לאה 2

New member
תודה תומרונתם.

לשאלתך, אני אוכלת תזונה ים תיכונית.
תודה על תשובה כוללת ועניינית

שרון א77

New member
לאה, האם את קונה את החלב ללא לקטוז?

חלב ללא לקטוז הוא חלב דל- פחמימות ,
שלא אמור להקפיץ את הסוכרים .
&nbsp

לאה 2

New member
היי שרון,

הסתכלתי על ערכים תזונתיים של פחממות בחלב ללא לקטוז, ונראה כי הם מוסיפים סוכרים כדי שהחלב עדיין ישאר טעים..
אני הבנתי שחלב ללא לקטוז מתאים לאלו שרגישים ללקטוז..

למעלה