לקיחה פנימית - שמנים אתריים

Wild oat

New member
לקיחה פנימית - שמנים אתריים

בוקר טוב,
יש לי מספר שאלות לגבי שמנים אתריים שמותרים ללקיחה פנימית. הבנתי שהדעות בנושא חלוקות ואשמח לחוות דעתכם.
1. האם יש אינפורמציה מסודרת לגבי השמנים המותרים/מקובלים ללקיחה פנימית? ברור שהרבה זה עניין של מינון, זן ממנו מופק השמן וכו' וכו' אבל אני שואלת לגבי practice.
2. פרט לקניית שמנים ממקור אמין "עם אמא ואבא", איזו אינפורמציה נוספת הייתם מבקשים/מבררים לגבי שמנים ללקיחה פנימית לפני שימוש?
3. האם מקובל כמטפלים לבקש אנליזות של השמנים?

תודה ויום נעים.

בבקשה

1. ללכת למטפל מוסמך שיתאים למטופל את השמנים ואופן לקיחתם/ללכת ללמוד את התחום במקום מוכר

2. לבדוק עם המיועד ללקיחה על תרופות, תוספי מזון.
יש קונטראינדיקציות!!!!

3. ע"ע סעיף 1

שמנים ללקיחה פנימית

שלום רב

שמנים ללקיחה פנימית הם חלק מהאסכולה הצרפתית, שהאסכולה האנגלית שוללת מכל וכל.
מנסיון אישי, השימוש בשמנים אתריים ללקיחה פנימית הוא יעיל מאוד בתנאי שמבוצע על פי הנחיות מדוייקות מאוד.
נאמר נכון בתגובה הקודמת שיש קונטראינדיקציות בין שמנים לתרופות מסוימות, ןאיסור לקיחה לאנשים שונים (נשים הרות, ילדים ועוד)
עם זאת, אם ברצונך להשתמש בהם ללקיחה פנימית עלייך לנהוג באופן הבא:
1. לברר באופן מסודר עם הספק שיש אישור מעבדתי ללקיחה פנימית
2. לבדוק מינונים וקונטראינדיקציות
3. שמנים כמובן בתוקף
4. הנחיות בטיחות במקרה של תגובה אלרגית

מעקב צמוד אחר התגובה הטיפולית הכרחי, הייתי מתחיל לעסק בזה בצמוד לקולגה עם נסיון.

בהצלחה

סביון סגל

0 אור 0

New member
כרגיל תגובה מדויקת ומקצועית - תודה

Wild oat

New member
תודה לך סביון על תשובתך המעמיקה :)

ברשותך שאלה נוספת לגבי האישור שציינת ללקיחה פנימית - למיטב ידיעתי בארץ רק השמנים של שלוס מאושרים ללקיחה פנימית, שכן הם מוגדרים (ע"י משרד הבריאות?) כתוסף תזונה. למיטב הבנתי מתחום המזון - הגדרה זו נובעת מתנאי הייצור של המפעל ופחות מתכונות השמנים עצמם. האם אני מבינה נכון?
לגבי התייחסותך בנושא התגובה האלרגית - האם הכוונה לרגישות לשמן עצמו, שכן לא אמורה להיות תגובה אלרגית לשמן טהור שאין בו חלבון (אלא אם אינו נקי)?

אישורים ללקיחה פנימית ועוד...

לא רק השמנים של שלוס מיועדים ללקיחה פנימית, אך רק אצל שלוס מצויין על חלק מהתערובות שהן
"תוסף מזון" וקיבלו אישור ללקיחה פנימית. אלה בעיקר תערובות המורכבות ממספר שמנים.
על שמן בודד טהור אין אישור על הבקבוק ללקיחה פנימית ויש צורך לבקש אישור מעבדתי.
חלק מהספקים הרציניים כגון שלוס, שיפון, ועוד בודדים מחזיקים אנליזות באופן מסודר ואישורי לקיחה פנימית.

אישור "תוסף תזונה" אומר שאין בלקיחה פנימית במינונים המוגדרים כדי לגרום נזק. אין האישור מעיד על תכונותיו או יעילותו
של המוצר. חלק מהאישור מותנה בהגדרה מדוייקת של המוצר ויש חוקים מחמירים להגדרות "מטפל ב...", או "מסייע ל.."
הנרשמים לצד שם המוצר.

כמובן שתנאי ייצור ברמה של ייצור מזון הם תנאי הכרחי לקבלת האישור של תוסף מזון.

לגבי התגובה האלרגית - ישנם מקרים בודדים, אך אינם נדירים, שאנשים מפתחים רגישות לשמנים אתריים בעיקר כיוון שהם חומר צמחי
שכמו חלק לא מבוטל מהצמחים , יוצרים תגובה אצל אדם זה או אחר, ללא סיבה נראית לעין.
צריך לקחת בחשבון, שכמו לכל דבר ביקום, גם לשמנים ואעיז לאמר בעיקר לשמנים האתריים יש תדר אישי, המשפיע לא רק על התגובה הפיזית לשמן ולריפוי, אלה גם עשוי/עלול לגרות תגובה רגשית, או פשוט תגובה אלרגית.
במקרה כזה, יש לתת הרבה שתייה ולעודד השתנה, כיוון שהשמנים מופרשים לשתן במהלך שש שעות מכניסתם לגוף.
המקרים האלה אינם שכיחים אבל תמיד צריך לבדוק אצל מטופל/ת תגובה לטיפול.

צריך גם להפריד בין תגובה "אלרגית" ל"ריאקציה" טיפולית הנובעת מסילוק פסולת ממערכות הגוף היוצרת הרגשה רעה לפעמים שאינה קשורה
לרגישות לשמנים.

מקווה שעזרתי

סביון סגל

תודה!

נראה שמידע זה הינו חיוני ביותר.
האם התשובות האלו לא נלמדות במהלך הקורסים למטפלים?

0 אור 0

New member
בהחלט נלמדים אבל ...

כשהמקום והמורה אמינים ורציניים, אז הדברים שסביון פירט פה נלמדים בתחילת לימודי השמנים, גם ובמיוחד למי שלומד קורס קצר יותר של טיפול בשמנים ולא מסלול ארומתרפיה שלם (על מנת לעמוד בכלל החשוב ביותר - אל תזיק)
נתקלתי אבל, במהלך לימודי הנטורפתיה שלי, במישהי שהיתה אמורה להתחיל ללמד את הקורס בקוסמטיקה (ששמנים זה הבסיס שלו) - למזלנו הביאו אותה קודם לשיעור מעבדה נפרד במסגרת קורס אחר, ואחרי שאני ועוד שתי מטפלות ותיקות שהיינו בשיעור שלה, שמענו את הדברים שהיא אמרה, אז לא רק שהפסקתי אותה בשיעור והוספתי את האזהרות לטובת תלמידי שנה א' שהיו שם (ומי שמכיר אותי יודע כמה דבר כזה חורג בצורה דרמטית ביותר מההתנהלות שלי כשאני נמצאת בשיעור שמעביר משיהו אחר), אלא גם דאגנו לפנות למנהל המכללה ולדרוש להחליף את הגברת, אפילו אם יש לה נסיון והמלצות ממכללות במרכז.
אותה גברת שככה בקלילות המליצה על שימוש פנימי בשמנים שבכלל אסורים לשימוש ו/או יש להם התויות נגד ובלי בכלל לציין שיש איכויות שונות לשמנים וצריך לבדוק אותן, השתמשה בתירוץ שהיא למדה באסכולה הצרפתית. לדעתי, צרפתי או לא - אין מצב שמישהו חושב שלמד שמנים ולא מכיר את כללי הזהירות הבסיסיים לשימוש בהם
ולמי ששרד את הסיפור הארוך, ומעונין ללמוד שמנים, אז חוץ מהמקומות הרגילים , יפתח בקרוב קורס במודיעין, שמעביר סביון מיודענו. אז אני ממליצה בחום.
(רק תתקשרו אליו ישירות, כי המידע היחיד שיש לי זה שראיתי את ההודעה על הקורס בפייסבוק :) )
&nbsp

ShiatsuMatan

New member
שמן אתרי יכול לעזור ויכול לפגוע

שמנים אתריים יכולים מאוד לעזור. אבל כמו שתרופה יכולה לעזור ולפגוע בגוף כך גם השמנים.
רצוי מאוד להתייעץ
כמובן שאת מוזמנת לבקש כל שמן מאיש מקצוע שיבדוק אם זה מתאים.
רק מינון ואבא ואמא לא מספיק.

מתן אוסטרובסקי
מטפל שיאצו מומחה
google.com/+ShiatsuMatanOstrovsky

למעלה