לקיחת אחריות

לקיחת אחריות

אז זהו אבוד לי אני כבר מודעת ליכולת ההקסמה שלי , ולמניפולציות שאני מפעילה על הסביבה, כמעט באופן רפלקסיבי בתחום זה (ההקסמה). מה עכשיו? לא להפעיל מניפולציה זו יותר? שזה אומר לא לנסות למצוא חן ולהצליח כמעט תמיד. קיבלתי תשובה - אחת - "לקחת אחריות" מה זה אומר באופן כללי? ומה זה אומר במקרה הספציפי הזה? בבקשה להשתמש במילים אחרות להסביר את משמעות המונח "לקיחת אחריות" כי זה לא יעזור אם תשתמשו באותן מילים.

אפשר גם...

לנסות להבין איך "העולם" היה מתנהג באתו הרגע. לנסות להיות יחד עם תכונות העולם. האם העולם יוצר מניפולציות כמוני? איך העולם היה מתנהג...? באהבה

מאיפה אני צריכה לדעת, מה העולם עושה

עד שהבחנתי במה שאני עושה, אם יש בכלל כזו. לא יודעת אם אכפת לעולם שכמה בחורים מתאהבים בבחורה אחת, אולי זה משעשע אותו

nivinivini

New member
עצה שלי ככה מהשרוול..סובבי את העולם

על האצבע הקטנה (או אולי יותר טוב האמצעית). מגיע לו. כשזה בא לך ממקום של לב וזרימה, מה כבר יכול ליהיות. "לקיחת אחריות" למען האמת בשנייה הזאת שאני כותב לא אומר לי כלום חוץ מהעניין שכולנו מחוברים אחד לשני בחוטים.

נ ו ל י ה

New member
כל הכבוד לאבחנה העצמית....

רק שתדעי לך, היכולות האלה שאת מדברת עליהם (ההקסמה,והמניפולציה) הן הן יכולות היקוש שלך, ולכן אתן הנשים יוקשות כה מעולות. מה שאת צריכה לעשות, זה רק לתעל את היכולות הללו לתועלת הרוח, ולא לצרכים של סיפוק עצמי.

מה זה בכלל אומר "תועלת הרוח"?

התועלת שלי היא לא גם התועלת של הרוח? ושוב מאיפה אני צריכה לדעת...בעצם אני חושבת שיש לי את התשובה לזה, אל תענה לי.

נ ו ל י ה

New member
ואף על פי כן, השוב תשיב לנערה.

שלום לך. הייתי רוצה להבהיר את הנושא הזה יותר, לתועלתך, ולתועלתי, ולתועלתם של שאר חברי הפורום. א. כל שימוש ביכולות האלה לצרכים של סיפוק עצמי, זה 'לא' לתועלתה של הרוח.אם את הולכת לעשות מניפולציה על אנשים על מנת להשכיב אותם(או לכל צורך אחר) הרי זה לא לתועלתה של הרוח, אלא לסיפוק עצמי בלבד. ב. על מנת לפעול לתועלתה של הרוח, עלייך להפעיל את היכולות האלה במודע, ומתוך כוונה, שמה שאת עושה, זה רק על מנת להזיז את נקודת המאסף. עלייך להפעיל את כל היכולות האלה אח ורק תוך כדי ישום חוקי היקוש ועקרונות היקוש, אחרת זה לא לתועלתה של הרוח.

אודות לקיחת אחריות

(טקסט שכתבתי בעבר על לקיחת אחריות) הבסיס ללקיחת אחריות הוא לראות שאנו יוצרים את המציאות בה אנו חיים. שכל דבר שקורה לנו הוא יצירה אישית שלנו. למה זה קרה ולמה עיצבנו את זה כך שזה יקרה, זאת כבר שאלה אחרת. רעיון זה יכול לגרום להתנגדות אצל אנשים רבים. לראות שכל דבר שקורה לנו זו יצירה אישית שלנו זה לא משהו תיאורטי, אלא זה אומר לראות איך אנו יוצרים את המציאות שלנו בעזרת הדימיון שלנו, המחשבות שלנו, האמונות שלנו, המעשים שלנו, הציפיות שלנו וכדומה. נניח שיש לך מערכת יחסים מופלאה עם אדם כלשהו. לקחת אחריות על כך זה לראות שאת יצרת את המצב הזה ושאת היית מוכנה להכניס אדם כזה לחיים שלך. כאשר אנו לוקחים אחריות על כל מרכיב בחיים שלנו, כל פעולה, כל רגע, וכל עשייה - זה גורם להקלה כי אנו יכולים לשנות את הרכיב הזה במציאות שלנו. האחריות הינה לא במובן של אשמה אלא במובן של הקלה נעימה. בדרך כלל ביום יום כשאנשים מדברים על אחריות הם מתכוונים לאחריות במובן של אשמה. "משה, לא היית אחראי מספיק בפרויקט ההוא"...וכדומה. במקרה זה האחריות הינה במובן של לקחת אחריות מתוך אהבה. אם נדע לקחת אחריות על כל פריט במציאות שלנו, נוכל באמת לעצב לעצמנו את החיים המופלאים שאנו חושקים בהם.

fire snake

New member
"מה עכשיו?" מה את רוצה עכשיו?

רוצה להמשיך להקסים, או רוצה להפסיק? להמשיך בשביל מה? להפסיק בשביל מה? הבעיה היא "להקסים", או "להקסים באופן מניפולטיבי?" אם תהיי לא-מניפולטיבית, האם תקסימי פחות או יותר? מי ייפלו שדודים ומי לא? לא יודעת? אז קחי את זה כתרגיל: הירשמי לאיזה חוג (מעניין) - ושם אל תקסימי. אז תוכלי להשוות, לבחון, להגדיר מטרות. איך לא מקסימים? נמנעים מעפעוף? עוצרים את זהירת ההילה? מתלבשים שונה? מתאפרים מגעיל? לא מתאפרים? מדברים לא יפה? שותקים? ספרי לנו מה גילית!

מעניין - נראה אותי עושה את זה

ולא מתקפלת, כדי להנות מהריגוש שבכיבוש. היום בנסיעת האוטובוס עשיתי את זה קצת, ישבתי ליד בחור וניהלתי איתו שיחה עיניינית בלי עפעופים, אפשר להגיד ששמרתי על עצמי מללחוץ על הנקודות האלה שאני תמיד לוחצת שבסופן, מבקשים ממני טלפון, או מתלהבים ממש או דברים נוספים מאותה משפחה. זה הרגיש רגוע - זה כל מה שאני יכולה להגיד כרגע עצותך מעשיות אני מתכוונת לעשות בהם שימוש.

bladewraith

New member
...ן

להמר על ענישה עלי אם דבר מה לא יפעל כרצוי ממני כי אחריות באה מהסתמכות אחרים עליך, עליונים ממך

קסם

שלום אצבעונות. יופי, קסם, מיניות, וכו' הם כולם צורות שונות של כוחות הקיימים לך. אין כח טוב וכח רע. אלא רק שימוש נכון בכח , ושימוש לא נכון בכח. לקחת אחריות זה אומר לדעת להשתמש נכון ולשלוט בכוחות הקיימים לך, ולא לאפשר לכוחות שבך לשלוט בך. כלומר, להשתמש בכח הקיים לך בזמן הנכון, למטרות הנכונות, בקצב הנכון, בהקשר הנכון, ובעיקר מתוך הרמוניה עם עצמך ועם הסביבה. "נכון" זה אומר - להשתמש בכוחות שלך על מנת להתקדם בתוכנית הלימודים שלך בבית הספר של החיים. הרמוניה נוצרת כאשר את יכולה לראות כיצד את מתקדמת בתוכנית הלימודים, וכיצד האחר מתקדם כתוצאה משימוש בכוחות העומדים לרשותך. חשוב לציין שלא כל מה שמקדם אותך ואחרים תמיד יהיה לך נעים או נעים לאחרים. כמו בניתוח, שימוש נכון בכח לעיתים הוא גם כואב. בהצלחה, איל

אשכר

New member
מודעות, ולא הדחקה

החלק הראשון הוא מודעות למה שאת עושה, ומה שאת לא עושה. במיוחד כאלו ש"קורים באופן אוטומטי". ההבנה שכל פעולה היא בחירה שלך, מה שנוח לעשות ומה שלא "נוח". החלק השני: מודעות לתוצאות. היכולת להעריך את התוצאה של כל פעולה שאת עושה. מה שבד"כ אנשים עושים זה עושים פעולות צתוך אוטומטיות, ומדחיקים את התוצאות שיקרו כתוצאה מכך. אם את עושה פעולה מתוך ידיעה שאת בוחרת לעשות אותה, ומתוך בחירה באמת, ומתוך הבנה של התוצאות - זה לדעתי לקחת אחריות.

למעלה