לקיחת גלולות ברצף

בוזיאנו

New member
לקיחת גלולות ברצף

שלום בנות,
אני לוקחת כבר כמה חודשים רצוף מדבקת אוורה כטיפול לאנדו, אך (כמו שאמרתי כבר לרופא) זה רק עושה את מצבי פחות טוב. בעבר לא הייתי מרגישה את האנדו בזמן שלא היה לי מחזור, וכיום אני יכולה להרגיש אחרי שלושה שבועות התכווצויות (עמומות מאד) באיזור השחלה הנגועה. כמו גם יש לי נפיחות באיזור הרחם, כזו שמופיעה כשלא מקבלים מחזור הרבה זמן. לפי חודש, אחרי שלקחתי כמה חודשים רצוף את המדבקה, גם התחיל לי דימום והייתי צריכה להפסיק את המדבקה כדי לקבל מחזור.
אני מאד רוצה להוריד את ההורמונים, אני מרגישה שזה מה שהגוף שלי "מעדיף", אבל הרופאים כל הזמן מתעקשים שזה עדיף להיות על הורמונים רצוף. למי באמת להקשיב? לרופא או לגוף?
תודה מראש

שמיץ1

New member
ניסית הורמונים מסוג אחר?

הרי תופעות הלוואי שונות מתרופה לתרופה.

בוזיאנו

New member
לא ואני גם ממש לא רוצה הורמונים

זה פשוט נראה לי כמו לשים פלסטר על פצע פנימי. זה עושה רק רע ואני אישית לא מרגישה שזה מדכא לי את האנדו, להיפך

שמיץ1

New member
ויש מה לדבר על ניתוח?

או שעשית כבר ניתוח?
אני מבינה את הסלידה שלך מהורמונים באופן כללי, וברור לי שאף רופא פה לא ימליץ לך להפסיק לקחת, אבל גם להתעלם מהאנדו' לא נשמע לי סביר. אנדו' זה הרי לא משהו שנעלם, אלא משהו שעלול להחמיר ולהתפשט בלי שתרגישי בזה בכלל (ועשוי להוביל לפגיעה באיברים חיוניים).
כל הטיפולים שיש ברפואה האלטרנטיבית, כולל שינוי התזונה, הם טיפולים תומכים בלבד. הם לא מכחידים את הבעיה, והם אפילו לא פלסטר. במקרה הטוב, הם פשוט עוזרים לך לסבול אותה יותר בשקט, ובמקרה הרע הם לא עושים שום דבר חיובי.
&nbsp
יצא לי לדבר עם שני מומחי אנדו' (לא בארץ) שמבחינתם טיפול הורמולי הוא לא פתרון קבוע. זה כמובן תלוי במקרה הספציפי, אבל באופן כללי הם דוגלים בהסרה מלאה של הנגעים ואז (בהתאם לתוצאות הניתוח, כמובן) הם יכולים להמליץ גם על הפסקה של הטיפול ההורמולי. אם תרצי לדעת יותר, שלחי לי הודעה בפרטי.

aa02

New member
אני לא מציעה לך להפסיק טיפול על דעת עצמך - לצערי מניסיון

אצלי מי שגילה את האנדומטריוזיס היה באופן מפתיע (לאור סיפורים רבים בפורום) רופא הנשים ״הרגיל״ בקופת חולים לפני כ - 6 שנים או אולי יותר - כאבי מחזור מטורפים שהתחילו פתאום, צ׳יסטה שיכולה להעיד על אנדומטריומה וכו׳ - הוא שלח אותי למרפאה בתל השומר (אז שיינמן היה רופא צעיר תחת סוריאנו
). אחרי שנה וחצי של ביקורות, גלולות ברצף ולאור ההמלצה שקיבלתי שכרגע לא מומלץ לנתח פשוט החלטתי (לאור חוסר ידע והבנה של ההשלכות ולאור טמטומי) להפסיק את הביקורות ובאיזשהו שלב גם להפסיק עם הגלולות ברצף. מאז לא הייתי בביקורת אצל רופאים המתמחים ספציפית באנדומטריוזיס. לפני כשנה האנדומטריומה החליטה לגדול ל - 5 ס״מ ומאז עברתי שני ניתוחים, גילו אנדומטריוזיס מופשט, הידבקויות מרובות, אדנומיוזיס וגם נשארתי בלי חצוצרה. אני לא אשכח שחלק מהמומחים שהתייעצתי איתם אמרו לי שאחת הטעויות הגדולות שעשיתי זה להפסיק את הגלולות ככה סתם כי לא בא לי יותר על ההורמונים. אגב, היום אני מקבלת הורמונים בעל כורחי במסגרת טיפולי IVF (גם לא כיף גדול).
לסיכום - אני לא אומרת שגלולות ברצף הן הפיתרון המתאים לך ויכול להיות שישנם פתרונות אחרים שיותר מתאימים לך מגלולות. כל מה שאני אומרת שתקבלי החלטה מושכלת לאחר התייעצות עם מומחה/ים.

לואי84

New member
אני באופן אישי

ממש מצטערת שאני רק שנה על גלולות (מאז האבחנה) וחושבת איך מצבי בטח היה יותר טוב אם הייתי מתחילה הרבה לפני (אבל אסור לבכות על חלב שנשפך).
כמובן שכל אחת מגיבה שונה ואני מאד מודה על העובדה שהגבתי להן טוב וחוץ מכמה ימים של בחילות כשהתחלתי, אין לי תופעות לוואי מהן.
אמנם גם עם הגלולות עדיין יש לי לפעמים כאבים אבל באופן כללי הרגשתי טובה בהרבה כי המחזור היה מחליש אותי לכל החודש כנראה...
שווה לנסות, יש כל כך הרבה סוגים שונים שאולי יכולים להתאים לך יותר.
אולי כדאי לדבר עם רופא האנדו' על התכווצויות שאת מרגישה?
וכמו שנאמר כבר, אנדו' היא מחלה פרוגרסיבית, במיוחד ללא טיפול. בכל מחזור המוקדים מדממים וגורמים לדלקת ויכולות להווצר הדבקויות בין האיברים.
נראה לי שההורמונים הם הרע במיעוטו במקרה שלנו. כמובן שהייתי מעדיפה לא לקחת אם היה אפשר.

למעלה