לקיחת זכיינות ושותפות עם מעסיק קודם

לקיחת זכיינות ושותפות עם מעסיק קודם

שלום, מזה 3 שנים ובמהלך כל התואר הראשון שלי אני עובדת בבית קפה- קונדטוריה הנמצאת תחת זכיין.
יש בניינו יחסי עובד-מעביד מקצועיים וחבריים והרבה שיח טוב.
לאחרונה המעסיק הציע לי לפתוח חנות נוספת ע"י זכיינות משותפת, הוא כבר עשה את כל בדיקת הרקע של מיקום ועלויות וטען בפני שהיה לוקח את זה ממזמן אם היה יכול להתפצל לשניים. הוא ובעלי הרשת מאמינים מאוד בפוטנציאל המקום.
הוא הציע לי לנהל בשנה הקרובה את העסק הקיים שלו על כל היבטיו במטרה לקבל יותר כלים, ידע וביטחון עבור העסק המשותף- פתיחת המרכז בו תהייה החנות החדשה הינה בעוד 9 חודשים.
הסניף שלו קיים ובועט והוא שותף בו עם אביו, לאחר שיקנה לי ידע והכוונה מטרתו להתרחב כשאם הזמן הוא יהפוך לשותף רדום הגורף רווחים בסניף החדש והניהול בפועל יתבצע על ידי.
תחילה סירבתי, לאחר קבלת התואר יצאתי לשוק העבודה ואחרי חודשיים בחוץ הבנתי כי המצב לא מזהיר. לא מבחינת השכר המוצע במשק ולא מבחינת הסיפוק האישי. זה המקום לציין שבית קפה משלי הוא חלום ילדות.
מצד אחד, אני מרגישה שעומד בפני הזדמנות חד פעמית של פתיחת מקום עם שותף שהוא חבר ובעל ידע רב וניסיון.
מצד שני, הידע שלו מול חוסר הידע שלי מעמיד אותנו במאזן כוחות לא שווה שאינו נכון לשותפות. אני אפילו לא יודעת איזה שאלות לשאול ופתיחת המקום יעשה כמעט מנקודת בסיס של אמון בלבד.
אני יודעת שכשמדובר בכסף, אמון לא שווה כלום.
סכום ההשקעה המוערך הינו 300 אלף לכל צד.
אשמח מאוד לדעתכם.
 

mtv1siv

New member
היי

קודם כל שמי סיון, את העסק הראשון פתחתי בגיל 14, ואני מאמינה שהזדמנויות צצות לנו כל הזמן ומכל מני כיוונים צפויים יותר או פחות, הדבר הכי חשוב הוא לזהות את ההזדמנות, ואחר כך להיות מספיק אמיצים בשביל לקחת אותה, כי רב האנשים לא מספיק אמיצים בשביל לעשות את הצעד הזה.
החישוב שלך לפי דעתי צריך להיות קודם כל כמה יעלה לך לפתוח את אותו העסק לבד לא דרך הרשת ועד כמה גבוהה הסיכון שהעסק ייפול לעומת אם ישגשג (וכמובן לנסות לתרגם את זה כמה שיותר למספרים). בנוסף, לחקור ולבדוק, שהתמימות שלך בעולם העסקים לא תכה בך. ממש קשה להאמין במקרה הספציפי שיש פה עוקץ או משהו מתחת לפני השטח. מכיוון שזה כלכלי למנהל, הוא מכיר אותך, איתר אותך כבעלת פוטנציאל, (יכול להיות שכבר המון זמן הוא חוקר ומחשב את הצעד הזה),
הוא ישקיע בך זמן (שמתורגם לכסף) יכשיר אותך וכשיחליט שיש לך את כל הכלים, סביר להניח שתתחילו את הצעד הראשון, מצידך תהיה לך עבודה מאוד קשה כמו שלו הייתה בהתחלה, רק שהוא יהיה שם להכווין אותך ולדאוג שלא תעשי טעויות של מתחילים
מבחינתו זה כמו לקנות בית עם כסף שיש לו בצד ולקבל כל חודש שכירות (שזה החלק שלו שאת תעשי בעבודה שאת תעבדי). ושוב העלות שלו היא השנה הזו בה הוא הולך ללמד אותך ולהשקיע בך. מכאן זאת בחירה שלך :)
 
התלבטות אמיתית וראויה

קודם כל כל הכבוד שחלקת איתנו את זה. זה לא מובן מאליו.
הרבה אנשים היו קופצים על העניין הזה מבלי להתייעץ.
כמה שאלות לפני שאענה לך:
- האם בעל בית הקפה הראה לך את הנתונים - בדיקת הרקע של המקום?
- האם ניהול בית הקפה הקיים יהיה בתשלום? האם זה חלק מהעסקה?
- האם הוא רוצה שתשקיעי 300,000 שח בעצמך? תחלקי איתו בעלויות?

ככלל בתי קפה צריך לדעת לנהל כדי להרוויח. מאוד קל להפסיד, ולכן באמת צריך להכיר ניהול בתי קפה, עבודה עם ספקים, ניהול עובדים, ניהול ההכנסות מול הוצאות, לפני ש"פותחים את הדלת" בבית קפה חדש, וטוב תעשי אם תלמדי "את סודות המקצוע" לפני שאת פותחת בית קפה משלך.
 
יתרונות וחסרונות בזכיינות ודגשים לשותפות ולהקמת סניף של רשת

לשיטת עבודה בצורה של זכיינות יש לא מעט יתרונות (בעיקר הישענות על שם מותג מוכר, הישענות על שיטות עבודה מצליחות ועוד), אך יחד עם זאת הזכיינות מגבילה את חופש הפעולה של הזכיינים, מאחר והם כפופים לדרישות של הרשת ואיולציה (להרחבה בנושא יתרונות וחסרונות של השיטה ראה זכיינות).

מכל מקום, להלן מספר דגשים חשובים להקמת סניף של רשת ולהתקשרות עם שותף:
ליווי ע"י עו"ד, הן בהסכם עם השותף שלך (הסכם שותפות או הסכם מייסדים) והן בהסכם מול הרשת להקמת סניף חדש (הסכם זיכיון).
  • הכנת תוכנית עסקית מקיפה הכוללת בירור עלויות הקמה, עלויות שוטפות ומועד משוער להשבת ההשקעה לפי תרחישים - בין העלויות שיש לקחת בחשבון - תשלומי דמי זיכיון חד פעמיים, תשלומי זיכיון שוטפים, שיפוץ המושכר, דמי שכירות, תשלומים לעיריות, תשלומי מיסים, העסקת עובדים, תשלום ליועצים - עו"ד, רו"ח וכיו"ב, הקמת חברה במידת הצורך ועוד. רצוי מאוד שתעיין ותכיר לעומק את התוכנית העסקית ובמידת הצורך תתקן את הדרוש, לפני שתצא לדרך עם או בלי שותף שבקיא בתחום.
  • הסכם שותפות או הסכם מייסדים (אם הפעילות תנוהל במסגרת חברה) - התקשרות בהסכם שותפות או המייסדים תסדיר הזכויות והחובות שלך ושל הצד השני, חלוקת החזקות, חלוקת אחריות, תפקידים, שכר, משיכת רווחים ועוד (להרחבה ראה הסכם מייסדים).
  • חוזה זיכיון - יש מספר רב של נושאים שחשוב לתת להם תשומת לב מיוחדת בהסכם הזיכיון עם הרשת, לרבות ביטחונות מופחתים, ניסוח מדויק של התמורה לרשת (להימנע מהשתתפות נוספת עבור עלויות פרסום), לבקש ת הזכות לבצע החלפת זכיינים, אפשרויות לתקן הפרות הסכמים ועוד (להרחבה ראה חוזה זיכיון).

.האמור לעיל לא מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואין להסתמך על רשימה זו ללא התייעצות עם עו"ד ואנשי מקצוע.
 

אורן ס2

New member
יש יתרונות ויש חסרונות

אבל,לא יודע על איזה סוג עסק מדובר במזון,
אבל 600 יחד נראה ונשמע מעט צריך לבדוק,אלא עם מדובר על אוכל מהיר,
מה שחשוב לזכור שהרווח של הרשת היא שהם לוקחים אחוז מסויים מה מחזור ולא מהרווח(שיכול להגיע לסכום גבוה ולפעמים אפילו חלק מהשכר)
מחוייבות לקנות מהספקים שלהם,ולפעמים מהמפעלים שלהם במחיר לא נמוך שמעלה להם את הריווחיות,
היתרונות הם שלא צריך להתעסק בפרסום,מותג,עזרה וייעוץ,יש לרובם אנשים שמייעצים ועוזרים לזכיינים למקסם את העסק במקרה של הפסדים
 
למעלה