לקיחת חדשות והשמתם באתר פרטי

helpmeasp1

New member
לקיחת חדשות והשמתם באתר פרטי

שלום רב, כמתכנת, הצלחתי לבנות סקריפט שמעתיק כותרות מאתרי חדשות ומדביק אותם באתרי. באתרי יש רק את הכותרות עצמן מהחדשות המעודכנות ביותר מאתרי חדשות כדוגמת walla. כשלוחצים על השורה של החדשה נפתח חלון חדש עם הכתבה המלאה באתר של וואלה לשאלתי, האם זה חוקי ? שורה תחתונה הם מקבלים המון גולשים

לקשר או לא לקשר?

העתקת הכותרות עצמה, נופלת כנראה לגדר ציטוט שאיננו בבחינת העתקת חלק מהותי מהיצירות, מה גם שחדשות היום, כשלעצמן, אינן נושא לזכויות יוצרים (להבדיל מהכתבות העוסקות באותן חדשות) באשר לשאלה האם קישור עמוק (מתן קישור לעמוד פנימי באתר אחר ולא לעמוד הראשי) הוא הפרה של זכויות יוצרים או לא, אומר לך שבישראל השאלה עדיין לא עלתה לדיון משפטי כך שלא ניתן לתת תשובה חד משמעית, אך הדעה המקובלת היא שפעולה זאת איננה אסורה. לעומת זאת, בארה"ב נקבע כי קישור עמוק מאתר אינטרנט מסחרי אחד לאתרים מתחרים, מהווה הפרה של הזכות הייחודית במאגרי מידע ותחרות בלתי - הוגנת, ולפיכך דינו להיאסר.כמו כן, פסק-דין חדש של ערכאת ערעורים פדראלית מארצות-הברית קבע, כי בנסיבות מסוימות ייחשב קישור ('לינק') להפרה של זכות יוצרים. לעיונך שני מאמרים של עו"ד חיים רביה, מתוך אתר www.law.co.il אליהם אני נותן קישורים, ומכאן אתה למד שאני חושב שמתן קישור עמוק בישראל הוא חוקי, אחרת לא הייתי נוהג כך.

למעלה