לקיחת משכנתא

Reut1092

New member
שלום לכולם, אני בת 27, מעוניינת לרכוש דירה ב-1.2 מיליון ש"ח, צריכה משכנתא בסך 750 אש"ח. ההכנסה שלי הינה 6700-8500 ש"ח נטו. קיימת הלוואה אחת קטנה מאוד (החזר חודשי של 250 ש"ח לעוד שנה לערך). לגבי השכר צפויה עליה משמעותית בעוד כחצי שנה (סיום התמחות בראיית חשבון).
מציינת שיש לי בן זוג (מאורסים) עם הכנסה חודשית של כ-11,000 ש"ח, שיש לו הלוואה של 100,000 עד מאי 2023. סה"כ הכנסה פנויה כ-4,000 ש"ח לערך.

מעדיפה לקחת משכנתא לבד.

אשמח לקבל עזרה בבניית תמהילים.
תודה רבה!
רעות

82little

Active member
לא ברור למה לא להמתין עם הקניה? לקנות אחרי העלאה במשכורת ואולי גם אחרי שתינשאו ותקנו ביחד את הדירה עם ההכנסות המשותפות, אולי גם אחוז מימון טוב יותר (60 אחוז ומעלה מביא להעלאת ריביות...), וגם אולי דירה יותר מתאימה ויותר גדולה?
-להזכיר: אם תבקשו או בן זוגך יבקש לקנות דירה בנפרד זו תהיה דירה שניה לתא המשפחתי מס הרכישה יגדל ו גם במכירה צפוי לשלם מס שבח.
ולשאלותייך,
- הבנק לא יקבל הכנסות שנעות במרווח אלא ממוצע.
- יאפשר החזר של כשליש מהכנסותייך.
-אם בן זוגך הצטרף כלווה נוסף או כערב משלם, אז ההכנסות הפנויות יהיו גבוהות יותר.
- כשלוקחים הלוואת משכנתא יש לעשות חישוב כולל. לא נכון שהחזרים של הלוואות יחסית קטנות וקצרות טווח יישבו על ההחזר החודשי ויקטינו את ההחזר החודשי הנדרש למשכנתא ארוכת השנים. לקחת סכום גדול יותר לפרוע את ההלוואות שלך ושל בן זוגך. אלו הלוואות שהן בדרך כלל יקרות יותר מהלוואות משכנתא ולבנות תמהיל נכון למשכנתא שהריביות בה יהיו נמוכות יותר והתשלום נפרש על פני השנים הנדרשות. אם תפרטי את הסכומים הנוספים והריביות וכו' אפשר יהיה לחשב יותר בדיוק מה נדרש במשכנתא.
- זו כבר עבודה שלך בעצם. תעשו שיעורי בית ותבנו את הסימולציות הנדרשות במחשבון משכנתא והכל ייעשה לכם ברור.
- העקרונות נכון להיום במשכנתא : לקחת שליש בפריים ארוכת טווח, אפילו לשלושים שנה. שליש במשתנה כל 5 לא צמודה ולא לעבור את ה 20 שנה ושליש בקלצ ולהשתדל מתחת ל 15 שנים ועדיף פחות.. נניח באיזור 10 שנים... הריביות בקלצ תלויות גם באורך הזמן של ההלוואות. ראו באתרים שמפרטים ריביות אפשריות.
בהצלחה רבה ושיהיה במזל טוב!

למעלה