לקיחת סיכון...

נעמה777

New member
לקיחת סיכון...../images/Emo5.gif

איך מתחילים?! לא קל. אני חושבת שהסיפור שלי לא קל אבל יכול לעודד אולי. אני מעדיפה לדבר על ההצלחה שלי או אולי נסיונותיי להצלחה. אני עברתי שני מקרי התעללות מינית בילדותי, בתוך "הקן המשפחתי החמים שלי" עברתי איך אני קוראת לזה היום- שואה פרטית וסודית כזאת התעללות אחת חד פעמית והתעללות אחרת שנמשכה ארבע שנים תמימות או אולי שהיו אמורות להיות תמימות יומיומיות עד שחשבתי שכך קורה בכל בית. לאחר מכן כשאותו מתעלל נאלץ לעזוב את ביתנו הופסקה ההתעללות והתחלתי עוברת מסע הדחקה ארוך בשנים. בין לבין כמובן שהתבגרותי היתה קשה להפליא עם ניסיון התאבדות מכובד ועוד כמה וכמה מקרים כשהעיקרי בהם היה הפרעת אכילה הנקראת אנורקסיה קשה ביותר. סודי כל הזמן היה קבור עימי. אני חושבת שאחד הגורמים העיקריים להחלמתי הכמעט מלאה היתה אמא שלי. אשה שתמיד ידעתי והייתי סמוכה באהבה ובפירגון וביכולת הנתינה שלה אולם הפצע היה כל כך קשה ואהבתי ודאגתי לאמא לוו בכאב עצום שלא יכולתי לגלות לה כלום. באחד משלבי המחלה כמעט והרמתי ידיים הייתי כבר חלשה ופצועה ומוכנה ומזומנה לוותר על הכל. רגע לפני עזיבתי החלטתי לקחת צאנס אחרון וסיפרתי. הייתי אז במסגרת טיפולית תומכת מאוד והוצאתי הכל לאוויר העולם. מאז עברו כמה שנים שבמהלכן היו תקופות טובות יותר וטובות פחות. אולם אני במגמת צמיחה והתפתחות אישית שאני חושבת שהיא טובה. אני לא באופוריה אני על הקרקע עם אצבע על הדופק כל הזמן. לראשונה בחיי מצאתי חבר נפלא שיודע הכל והולך איתי בצעדי צב תומך ורגיש. וגם משתדל(לא תמיד זה הולך לו...) להבין. יש ימים של פלאשים ושל חרדות אולם אני יודעת תמיד שאני יכולה לפנות לעזרה ויהיה מי שיחזיק ויתמוך. את הטיפול בשואה שעברתי אני עושה לאט לאט כי בעבר כל נגיעה בנושא היתה מחזירה אותי למחלה,אבל יש לצידי מטפלת מאומנת ורגישה. אני חושבת שזה הרבה קשור בלקיחת סיכון , בהחלטה. נכון זה מלווה וילווה כל החיים אולי כל החיים אסבול מסיוטים ואולי לא אולי פעם אסתכל על זה מרחוק אהיה עצובה שזה קרה לי אבל אלמד לסלוח ולהבין ששום דבר בחיים לא קורה סתם. וזה לא שעשיתי משהו רע. זה לא שהבאתי את זה על עצמי (כמה מפתה כבר יכולה להיות ילדה בת שש?!) זה קרה כי מישהו אחר היה חולה מאוד. והיום אני עם יותר בינה לחיים. אם יותר רגישות. אם יותר ידע בלתת ולקבל. זהו. יש תקווה. צריך רק לקחת את הסיכון. לספר. לטפל. ולרצות.... שלכם...

תודה ששיתפת, נעמה

אכן הדרך הזו לא פשוטה, אבל הרבה מההשלכות אפשר להפחית ולהחליש מאוד. ובני האדם שמלווים אותנו בחיים לכל אורך הדרך, הרבה פעמים גורמים לנו להרגיש שזה כדאי, גורמים לנו להבין שאנחנו אהובים ומוערכים, עם הכל. כי לפעמים ההגיון שלנו אומר לנו דבר אחד (שאנחנו לא אשמים, שאנחנו לא פגומים), אבל הרגש לא מקבל את זה וממשיך לסחוב אשמה ובושה. ודווקא קול של מישהו חיצוני יכול להשכנע לעתים. לכן התמיכה של בני אדם אחרים כל כך חשובה. הדרך שבה בחרת ללכת לא פשוטה כלל, אך אם החלטת שאת תראי את הטוב, זה מה שיקרה. את בשליטה במה שקורה, גם כאשר את מחליטה לגייס עזרה כדי לקדם את הדברים בעזרת ידע ומומחיות של מישהו אחר. הפרעת האכילה מעניקה שליטה לכאורה בלבד. בסופו של דבר, היא שולטת בך... וכל עוד את נלחמת, יש סיכוי. את בטח לא הבאת את זה על עצמך, כמו שום ילדה אחרת שנפגעת או אישה או נערה, ילד, נער או גבר. האחראי על הפגיעה הוא התוקף. רובם של התוקפים אגב, אינם חולים כלל. קשה להסביר מדוע הם עושים את מה שהם עושים, אך אין מחלה מוכרת שאפשר להאשים אותה בהתנהגות שלהם. היא נובעת ישירות מבחירתם והיא על אחריותם בלבד. אין להם אפשרות להתחבא מאחורי מחלה. אלא מה, אולי זה מפחיד יותר בשבילנו להבין שמי שעושה את זה יכול להיות כל אחד בעצם. אין עליו איפיון במבחין בינו לבין אנשים אחרים.

למעלה