לקלינאית תקשורת- גמגום פתאומי

oeroni

New member
לקלינאית תקשורת- גמגום פתאומי

בתי בת שנתיים וחצי עם שפה עשירה מאוד ויפה. בשבוע האחרון אף ציינו לעצמנו כי שפתה התעשרה עוד יותר. מיום שיש האחרון היא התחילה לגמגם וביומיים האחרונים זה התעצם עוד יותר. האם אני צריכה לדאוג? בררתי ואמרו לי שזה קורה אצל הרבה ילדים בשלב זה ושאין מה לדאוג, אבל פתאום יש לי ילדה מגמגמת ופשוט כואב לי הלב. היא ממש מתאמצת כדי לדבר. ממה זה נובע? אני מקווה שתוכלו להרגיע אותי. תודה אורית

גמגום

הי אורית אכן חוסר שטף מופיע אצל ילדים רבים דוקא בתקופה של "קפיצה " שפתית. מה לעשות: לחכות בסבלנות, לא להעיר, להשתדל לא להלחץ. לחכות בסבלנות כשהבת מדברת, לשאל שאלות סגורות, להמעיט בכלל בשאלת שאלות. לאפשר לה לדבר בקצב שלה.נסו אתם להאט מעט את קצב הדיבור שלכם. להפחית פעילויות "לימודיות" לעסוק יותר בפעילות במערבת תנועה: גן שעשועים, הליכה, קניות בסופר, התעמלות, משחקי כדור, עבודה עם חומרים, בצק, חימר. מה לא לעשות: לא לשאול "מה זה" לא לדרוש "תגידי תודה" "תגידי לדודה איך קוראים לך".לא לפתח שיחה כשממהרים לגן או כשהיא או אתם מאד עייפים ומתוחים.לא להעיר "דברי לאט" "תגידי עוד פעם". זו עזרה ראשונה. צריך לעקוב ולראות אחר שינויים לאורך החודשיים הבאים. את כמובן יכולה להמשיך לכתוב לי. הכי חשוב להשתדל לא להלחץ. רוב מקרי הגמגום בילדות (אם אכן מדובר ממש בגמגום) אינם ממשיכים לגיל בגרות. אסנת סגל קלינאית תקשורת אסנת סגל קלינאית תקשורת.

למעלה