לקלף או לא לקלף? וגם אנטיביוקטיה..

לקלף או לא לקלף? וגם אנטיביוקטיה..

טוב שאלת השאלות, לקלף או לא לקלף? ברור שקשה מאאאד לעמוד בזה ולא לגעת, מצד שני האם באמת אולי הקילוף מעודד את הנגע לחיים? לפני שבועיים ילדתי , תודה לאל הכל טוב, בבי"ח נאלצתי ממש בלית ברירה לקבל שתי מנות אנטיביוטיקה באינפוזיה כדי להגן על העוברית, זה היה או הבריאות שלי או שלה והיה ברור . אני ידעתי מה האנטיביוטיקה תעשה לי ואמרתי לרופאים, אז במקום לתת לי מוקסיפן הם נתנו לי סוג אחר ( שמשום מה אני לא מוצאת תיעוד שלו במכתב שחרור). ואכן - ארבע ימים אחרי הלידה כל הפסוריאזיס שהיה ( והיה) נהיה אדום מאד וכאוב, עכשיו הוא ממש החמיר התרבה, בכל הגוף גם על הפנים- ובפעם הראשונה מזה 22 שנים של מחלה- אני לא עומדת בזה, מילא המראה הכואב אבל הכאב נוסף גם פיזית.....:( תור לרופא עור שבוע הבא- אין לי הרבה תקוות או תכניות כי אני מניקה ולא רואה שום טיפול רלוונטי... תודה שקראתם, רציתי לשתף :(

ds213

New member
../images/Emo230.gifיסמינה מזל טובב להולדת הבת. ../images/Emo95.gif

לא חושבת ש"לקלף" את העור גורם להתעוררות של הפסוריאזיס . נראה לי נכון אחרי מקלחת שהכל מומס לשפשף ולהסיר את השכבה אחרת העור הופך להיות יבש וסדוק ואז גם נתפס בבגדים כשמקלפים פוצעים את העור. לגבי אנטיביוטיקה לא ידעתי שיש קשר ,אולי החיידק שהיה גרם להתפרצות????? המון בריאות אושר ושמחה גדלי אותה בנחת ושלווה dafna

תודה רבה

זהו שלא היה חיידק, זה היה טיפול מונע כי עבר הרבה זמן מאז ירידת המים. אני יודעת מניסיון מצער מאד שכן יש קשר לאנטיביוטיקה , פעמיים בחיי, זה נגמר רע מאד, עכשיו שלישית... בקשר לאחרי המקלחת, זה בדיוק מה שאני עושה כבר 20 שנה, אבל האמת שנמאס לי כי בהתפרצות חמורה שכזו זה הופך למטלה יומיומית קשה ולא מקלחת מרגיעה....מה שגם לא עוזר מאד להחלמה... מצד אחד, נכון שכל יום אני אומרת תודה לאל, יש אנשים במצבים ומחלות שלא נדע שהיו מוכנים בלי לחשוב פעמיים להתחלף איתנו, ומצד שני זה דבר כ"כ מטריד מפריע ובולט ומחייב טיפול או לפחות התייחסות ( מבצע מקלחת) שאי אפשר פשוט לא לחשוב על זה.... ביצה או תרנגולת... מתפללת המון לבריאות לכולם

למעלה