לקנא ביעילות השדה העמוס הזה.

• פותח הנושא tcu6
  • פורסם בתאריך

tcu6

New member
לקנא ביעילות השדה העמוס הזה.

סרטון חמוד על החיים בשדה התעופה שבפרנפורט. מצולם מטרסה שחבל שאין כמוה בבן גוריון.

ny22

New member
מנהל
סרט מדהים!

באמת חבל שלא עמוס פה כמו שמה... הכי חבל שזה בהילוך מהיר. בכל אופ. תודה רבה. ד"א - מה זאת אומרת "טרסה"? למה היא משמשת?

e dor

New member
טרסה זו מרפסת

הטרסות משקיפות על החניות (ובחלק מהמקומות על המסלול) של המטוסים ממש מעליהם ! מומלץ ביותר לבקר בטרסה לפחות פעם אחת בחיים !

jasmine38

New member
טרסה בנתב"ג

פעם לפני שהיה נתב"ג, היה פשוט "שדה תעופה לוד", היה טרמינל יחיד שלימים קיבל את המספר "1". בסמוך לשער הכניסה לשדה (מימין לטרמינל), היה גרם מדרגות שהוביל לטרסה (נדמה לי בקומה השלישית). העליה לטרסה הייתה בתשלום, ובנוסף היו מוצבים שם טלסקופים תיירותיים עם מדחן. אני מדבר על שנות ה-60. לא יודע מתי הרחיבו את הטרמינל (גם לגובה) וביטלו את האופציה. מי ה"קשישים" שבנינו שזוכרים?

../images/Emo6.gif

עד תחילת שנות השישים המרפסת היתה בקומה שניה באגף השמאלי של הבנין ואם אינני טועה בצמוד למסעדה. העליה היתה מתוך הבנין עצמו ואפשר היה לראות את כל רחבת החניה. מהפינה המזרחית של המרפסת אפשר היה להשקיף על הנוסעים המגיעים נכנסים לביקורת דרכונים ועל נוסעי הטרנזיט - היה כזה דבר - טסו מאירופה והמשיכו עם אל על לטהרן ולניירובי ושהו במעבר בלוד. ברור שכשהגיעו נוסעים היתה צפיפות גדולה בפינה הזו של המרפסת. אבל למען האמת אני זוכר את עצמי על המרפסת הזו רק פעמיים בהפרש של עשר שנים. למרפסת החדשה שהעליה אליה היתה חיצונית ומימין לבנין אף פעם לא עליתי. הייתי גם במרפסות כאלו באורלי ובבנין הראשון מאבן בהיתרו (שהיה אז לטיסות באירופה - זה הקטע בלבנים אדומות בבנין הגדול היום - טיסות בינלאומיות, דהיינו מהארץ, עדיין הגיעו לצריפי עץ ממלחמת העולם השניה עד שנת 1962.) אהה ואם מדברים על היתרו אז NEVER AGAIN בדוחק, בתורים, בקילומטרג' ובבעיותיות של שכירת רכב שם. כבר חמישה פעמים שנכנסתי ויצאתי את לונדון בדרך התרבותית היחידה שקיימת היום = LCY. עדיף, גם עם החלפת המטוס באמסטרדם, ציריך, ג'ניבה, פרנקפורט (יש עוד).

זכרונות מקיץ 1977

היה חופש גדול ואבי לקח אותי לצפות במטוסים מאותה מרפסת. אני זוכר בבירור המראה של מטוס סוויס-אייר תלת מנועי. אם מישהו יכול לזכור את הדגם - שיבורך (אולי DC 10) הוא גם קנה לי עוגיית "פרח" פריכה וגדולה עם ריבה אדומה במרכז :). המרפסת נסגרה כבר בסוף שנות ה-70 למיטב זכרוני מטעמי ביטחון.

tcu6

New member
היו זמנים אפילו בראשית השמונים שהיה

טרסה, דווקא אני זוכר שבסוף ה70 לא היה תשלום. נדמה לי שסגרו אותה בשל שינוי היעוד חושב שפתחו שם סניף בנק או משהו דומה. בתקופה זו העליה היתה מחוץ לבנין בסמוך לשער שלום. אני זוכר שבשנת 1978 בקיץ המתנתי שם לחזרת הורי מארה"ב והיתי הראשון שקלט את ה747 מגיע ממערב. מאז שנסגרה ציפיתי שאו טו טו יפתחו חדשה, ולא כך. חבל.

tcu6

New member
ההילוך המהיר הוא מאפשר לראות שעה

שלמה בכמה דקות, מורץ פי 50 יותר מהר.

e dor

New member
לגבי הסרטון עצמו ...

WOW ! זה כל מה שיש לי להגיד בעקרון ...

ארזS

New member
מזכיר לי כמה דברים

שראיתי לפני כחודש. יופי של סרטון.

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifבימים צעירים יותר שהיתי במרפס

ת זו של שדה התעופה לוד. גם עלייה חיצונית. בצד ימין של הטרמינל. בתחילה הייתה רק מרפסת לא סגורה.

למעלה