לקנות או לא לקנות והפעם....

little stamper

New member
לקנות או לא לקנות והפעם....

מרקרים אלכוהליים!

הי בנות, אני מתנצלת שהפינה לא עלתה בשבוע שעבר. עברנו דירה ולא היה לנו אינטרנט כמה ימים ארוכים מאוד

אז עכשיו חזרתי לפעילות (אבל עדיין לא ליצירה - כי הדברים שלי עדיין בארגזים).
ולענייננו....
היום אני רוצה שנדבר על מרקרים אלכוהליים.
למי שלא מכירה מרקרים אלכוהליים הם מרקרים על בסיס אלכוהול
. מה שמאפשר ליצור איתם מעברים יפים והדרגות מקסימות בצביעה. מבלי להשאיר את הסימנים והקווים המרגיזים האלה שיוצרים טושים רגילים על בסיס מים. הם נועדו במקור לשירטוטים של אדריכלים ומעצבים. ומשמשים אותנו בעולם הסקראפ בעיקר לצביעת החתמות.
יש 3 חברות עיקריות שמאוד ידועות במרקרים שלהם והן
copic
ProMarkers של Letraset
Spectrum Noir
ויש כמובן עוד המון המון חברות קצת פחות מוכרות ועוד יותר חברות לא מוכרות בכלל (כלומר חיקויים סינים
)
יש הבדלים גדולים בין המרקרים של החברות השונות. החל מראש המרקר, מניפת הצבעים,אפשרויות המילוי שלו ועד תוחלת החיים של המרקר.
אז בואו נשתף כאן מניסיוננו אילו מרקרים אתן אוהבות? ואילו מרקרים לא מצדיקים את הכסף? ואיזה מרקר של חברה לא מוכרת הפתיע אותכם לטובה? או שאולי אתן בכלל עדיין בשלב ההתלבטות לגבי איזה מרקרים לקנות ואיזה צבעים וכו'.
אז יאללה מה לכן יש להגיד על מרקרים אלכוהליים?

חתולי8

New member
כיף שחזרת! ולגבי המרקרים...

ציצי לא השתמשתי אז אשמח לקרא מה יכתבו כאן הבנות.

הנסיון (המועט) שלי ושאלת המשך

יש לי נסיון (ולא רב) רק עם קופיק, ואין לי הרבה מהם.
כשנכנסתי לסקראפ קניתי כמה, אבל הסגנון שלי התפתח לכיוון בו אני לא משתמשת בחותמות עם דמויות שמתאימות לצביעה בקופיק. אני כן משתמשת בהם לשנות צבע של קישוטונים או מדבקות אותיות ולצביעה על נייר פרגמנט.
בעיה אחת שלי יש איתם, היא המחיר. המרקרים עצמם מדהימים בעיניי, והעובדה שאפשר להחליף את המברשת (nib באנגלית, אין לי מושג בעברית) ולמלא את הדיו (הדיו עולה יותר מהמרקר, אבל אמור להחזיק הרבה זמן והרבה מילויים) הופכים את המרקרים למוצר שיחזיק שנים רבות. מגוון הצבעים מסחרר.
חשוב לציין שצריך נייר מתאים, שיאפשר את הערבוב של הצבעים.

מצחיק שדווקא זה נושא הפינה היום, כי לאחרונה דווקא ממש כן התחשק לי יותר להשתמש בהם, ולחפש דרכים להשתמש בהם על העמודים שלי, ולא רק לכרטיסים. הבנתי שיש המון טכניקות מעניינות להשתמש בדיו עצמו ולא במרקרים, מה שנשמע לי כיפי ויותר מתאים לסגנון שלי, אבל אני לא רואה את עצמי מוציאה כאלה סכומים על מילויי הדיו, אז כנראה שזה יישאר בגדר פנטזיה.
עוד בעיה שלי יש היא שאני אוהבת מבחר וגיוון, וכדי להגיע לתוצאות יפות עם קופיק צריך לפחות שני גוונים או רצוי שלושה מכל צבע שרוצים, מה שהופך את העניין למאוד יקר, אם רוצים הרבה צבעים.

רציתי לשאול, האם למישהי יש נסיון עם מערכת ה-air brush שלהם? יש ערכה פשוטה במחיר איכשהו סביר, בה אני בטוחה שאוכל להשתמש הרבה עם סטנסילים, אבל לא יצא לי להתנסות בה בעצמי.

אני מוסיפה כמה קישורים שאולי יואילו, האחד הוא לתכנית רדיו (פודקסט) באנגלית, שכל כולה מרקרים, קופיק (אחת האורחות מדברת גם קצת על מרקרים אחרים שהיא השוותה עם קופיק) ודיסטרס (מרקרים שנועדו להגיב עם מים) בעיקר.
http://www.paperclipping.com/prt162-the-all-about-markers-show/

והשני הוא לסדרת סרטונים מעולים, עם הרבה קופיק אבל לא רק-
Color Wednesday by Kristina Werner
http://www.youtube.com/results?search_query=color+wednesday&sm=3
(פשוט לעשות חיפוש ביוטיוב)
אבל הנה קישור לסרטון ספציפי עם טכניקה מהממת בעיניי, הנקראת קופיק ללא קווים-
http://www.youtube.com/watch?v=sFC2vtk3_Jo
זה חלק 1 והנה חלק 2
http://www.youtube.com/watch?v=gKbkpxFuRHg
לא ראיתי את כל הסדרה, אבל הסרטונים שראיתי משובחים.

little stamper

New member
אני בעיקרון התנסיתי עם שלושת החברות האלו

במשך הזמן.
בתקופת הלימודים שלי חייבו אותנו לקנות מרקרים אלכולהליים. שלחו אותנו לארטא לקנות פרומרקרים. והתרגלתי אליהם. במשך השנים רכשתי גם כמה קופיקים בודדים ולפני מספר חודשים רכשתי ספקטרום נואיר.
ההבדל העיקרי בין המרקרים הוא הראש שלהם. לכולם יש שני ראשים לכל מרקר דק ועבה. (בחלק מהפרומקרים יש אפילו 3 כשהשלישי הוא בעובי של עט). ההבדל העיקרי הוא שלקופיקים יש ראש מברשת בניגוד לשאר. אני למשל פחות אוהבת את זה. אני מגיעה לרמות דיוק הרבה יותר טובות עם המרקרים האחרים מאשר עם קופיקים. אבל זה עניין של הרגל ואימונים. אני יודעת שיש כאלו שממש מכורים לראש המברשת של הקופיקים. ועכשיו יוצאת גירסה חדשה של Spectrum Noir עם ראש מברשת להחלפה.
כל המרקרים ניתנים למילוי מחדש. אבל אף פעם לא קניתי מילוי ולא ניסיתי למלא אותם.
למי שאף פעם לא התנסתה אני מציעה לנסות קודם לפחות אחד מכל סוג כדי לראות מה נוח לה. כי מדובר במרקרים מאוד יקרים וחבל שתקנו משהו שלא תהנו ממנו אחר כך.
בעיקרון הפייבוריט שלי הם הSpectrum Noir. המחיר שלהם סביר ואני מאוד נהנית מהצביעה איתם.
אני עדיין משתמשת בכל השאר ואני כמעט תמיד משתמשת בכולם יחד באותה צביעה. כי כבר יש לי אותם. וכל החברות מתערבבות יחד מצויין.

t42

New member
.....
|

.......עדיין לא התנסתי בצביעה עם מארקרים מהסוג הנכון!!

ושמחה על מידע לגביהם,, כי התוצאות בצביעה נפלאות..
בנתיים אני משתמשת בעפרונות אקוורל,,
..
תודה על המידע

כדרכי בקודש ...התלהבתי מצביעת החותמות וקניתי

קופיק ....הרבה קופיק ....
וכמו שהתלהבתי מהר כך גם פסקתי מהר....

למעלה