לקנות או לא לקנות?

LordDVD

New member
לקנות או לא לקנות?

ברצוני לקנות מכשיר (LD (LifeDrive של חברת PALMONE. המכשיר הוא חדש ובמחיר טוב מאוד (600ש"ח). השאלה היא האם יש משתמשים מנוסים שיש להם מה להגיד על המכשיר לפני שאני ירכוש אותו? כידי למנוע בזבוז של כסף סתם. כיוון ששמעתי וקראתי שיש לו מספר בעיות עם ה-BT וה-WIFI האם זה אכן כך? חיי סוללה: כאשר הכוונה לקריאה, והכוונה לעבודה מעמיסה (כמו סרטים, משחקים וכו..) איכות המסך, בהירות הצבעים בעיות דיגיטיזציה (לחיצה עם העט וקריאה של המיקום לקויה של המסך)? ועוד כל דבר בהקשר למכשיר שיש למשהו לומר. תודה מראש על העזרה!

yaniv79

New member
מכשיר מעולה עם ההסתייגויות הבאות...

1. עבה וכבד 2. איטי אם לא מתקינים עליו תוכנות שמשפרות את הביצועים ( יש כאלו ). 3. הדיסק הקשיח רגיש למכות ונפילות מה שלעיתים יכול לקרות עם מכשיר נייד יניב

LordDVD

New member
מספר שאלות להבהרה

תודה יניב, המשקל שלו הוא 190 גרם (נכון זה לא מעט ואפילו קצת כבד למחשב כף יד, למרות שכול מכשיר בעל GPS מובנה שוקל כך ויותר). ומה זאת אומרת איטי?? - בגלל הדיסק קשיח שבו? כיוון שהמעבד הוא Intel PXA270 at 416MHz. זה לא ממש חלש למערכת PALM OS. ועד כמה הדיסק קשיח לרגיש למקות? כיוון שאני רוצה להשתמש בו בדרך באוטו, באוטובוס, רכבת. כלומר שהוא יהיה בטלטלה מתמדת. שאלה: יש למכשיר בעיות עם חיבורי בלוטוט (BT) וא אינטרנט אל-חוטי (WIFI)?

LordDVD

New member
אז הוא שווה את ההשקע?

אני מבין שהדיסק קשיח איטי, ראיתי בYOUTUBE שם עשו השוואה בין שני LD אחד עם HDD והשני עם כרטיס CF. כמעט ולא היה הבדל. אבל אין לו שום בעיות עם התחברות ,נגישות ועבודה עם ההתקנים האלחוטיים שבו (BT ו WIFI) כיוון שכתבו לי שיש בעיה לאחר ריסט ה BT לא עובד וWIFI עושה המון בעיות. כמו כן במחירשל 600 ש"ח לא ניצן להשיג שום מחשב כף יד, אז עם הנימוקים הם נגד (ואבקש קצת להסביר לי מה לא טוב שם) אז אולישווה לשקול לקנות משהו יותר יקר (אולי אפילו PPC ולא PALM) ??

AYELET1

New member
כל LD הוא עם HDD

לא יודעת מה ראית בסרטון. 600 ש"ח נשמעים לי סבירים למכשיר .. במחיר 600 ש"ח ניתן להשיג מכשירי כף יד משומשים.

LordDVD

New member
אז מה עושים?

מה שראיתי בסרטון הוא איש מעבדה שביצעה החלפה בסרטון עצמו ובמקום דיסק קשיח שם כרטיס CF (לפי הבסר שלא אלא אותם חיבורים ולכן ניתן לעשות זאת בקלות. ומכשיר עם דיסק קשיח מקורי, והשוואה בין עבודתם. הCF היה יותר מהיר אבל בקצת לא כול כך מוחשי. דבר שני איזה מכישר ניתן לקנות במחיר כזה כל יד שניה שראתי, מכשירים ברמה דומה לLD, נעו לכיוון ה1000ש"ח. וזה מכשיר חדש, לא משומש מהחנות. עקב חוסר הניסיון שלי עם מכשיר מסוג זה אין לי מידע אמין לגביו כלל, לכן אני מבקש יעוץ כאן. אולי שווה לחסוך למכשיר אחר, אולי MIO כולשהו? לא יודע אולי משהו אחר. השאלה היא האם הLD עושה בעיות מלבד היותו איטי?

udifpalm

New member
ניתן להחליף פנימית את הדיסק ב- CF

אבל לא כל מודל אם אני זוכר נכון, ה-CF מדווח על עצמו כדיסק IDE ויש צורך להקפיד שהוא ידווח גאומטריה C/H/S (מס' צילינדרים,מס' ראשים, ומס' סקטורים לטרק) כזו שתהיה לפחות זהה או גדולה יותר בכל פרמטר מאלה של הדיסק המקורי. זה אומר שלא כל כרטיס CF שהוא בגודל של הדיסק המקורי מתאים.

LordDVD

New member
תודה!

תודה על המידע החיוני UDIFPALM. השלאלה העיקרית היא - האם לקנות את הדגם (LD) של פאלם? כיוון שמצאתי מאמרים שונים לגבי המכשיר הזה. חלקם כתבו דברים טוב וטובים יותר, וחלקם שפטו אותו ככשלון מוחלט של פאלם . אני ראיתי תמונות , וידיאו, כתבות על המוצר הזה אבל שום דבר לא גרם לי לקבל החלטה סופית. לכן אני זקוק לעזרה בהחלטה של משהו שיכול להגיד האם המוצר טוב או לא? עובד תקין? אין בעיות תקשורת אלחוטית (BT ו WIFI)?

LordDVD

New member
תודה

יניב, בהסתייגויותך חשוב לי לדעת מבחינת אמינות המכשיר מצויין, אין כלל בעית איתו? אם כן יש בעית, פרט בבקשה איזה.

LordDVD

New member
עוד שאלה...

רציתי לדעת מה קורה עם הLD בהקשר לתפיה בסרטים: 1. אורך חייה הסוללה? 2. מהירות ההצגה (לחות בTCPMP יש אפשרות לבדוק את הקצב אעמצעות benchmark )? 3.סרט באיכות גבוהה למשל רזולוציה 640X480 וקצב של 1500BIT RATE איך מוצב (נקטע? לעט? תמונה תמונה?) תודה רבה מראש לעונים!

למעלה