לקנות, או לא לקנות?

lim19771

New member
מהנסיון שלי

לנו היה הון עצמי של 1,100,000 קנינו ב2011 ב1,450,000 כשכולם ציפן שהמחירים ירדו וקראו לנו משוגעים...לא שינה לנו הרבה אם ירד או יעלה מאחר והמשכנתא יחסית היתה קטנה. כיום הנכס שווה 2,150,000 - מחיר ריאלי לא הערכת שמאי . לא קפצנו מעל הפופיק ולא התחייבנו לחוב גדול רק כי יכולנו . בהפרש שנוצר ובכסף שחסכנו לבנתיים ,קנינו עוד 2 דירות קטנות להשקעה. עצה שלי ,אמנם ,אין לי נסיון והבנה בתחום , אל תכנס לחובות אדירים אין לדעת להיכן המשק יפנה ( רק בשביל להגיד שלי גדול יותר משל אחרים...).בהצלחה

לקנות, או לא לקנות?

שלום לכולם,
אני יושב על הגדר כבר שנתיים פלוס.

הייתי בטוח שהמחירים ירדו, אבל הם לא מפסיקים לעלות ועכשיו גם המשכנתאות התייקרו מאוד.
אני חסכתי 750K והייתי בטוח שלא להרבה יש הון עצמי גדול ולכן אני בפוזיציה טובה, אני מחפש דירה בהרצליה/גבעתיים/רמה"ש. אזורים יקרים, 4 חדרים.
אם עד לפני חודשיים-שלושה לקחת משכנתא של 1.2 מיליון נראה ריאלי בגלל הריביות הנמוכות, היום המצב השתנה.
מה הייתם ממליצים לעשות? להמשיך לחכות? אני חי בסרט שיש לי הון עצמי גדול יותר מרוב האנשים?

Fitch

New member
סביר להניח שמהלך נכון יותר היה לקנות בפריפריה כדי להצמיד את

עצמך לרכבת הדוהרת.
&nbsp
היום, במקומך, הייתי יושב עוד קצת על הגדר עד להתבהרות כל עניין הריביות/חוק דירה שלישית וכו'.

maorm4

New member
לדעתי באזור המרכז לא ישתנה הרבה. בפריפריה אולי.

elvinnox

New member
ההון העצמי שלך מכובד, אבל אל תשווה את עצמך לאחרים

בלי קשר, אל תשכח שאתה משחק במשחק שבו ישנם משפרי דיור.
אלא שפשוט נולדו לפניך והרוויחו 0.5-1M שח רק בגלל שקנו לפני העליות.
&nbsp
לכן, אולי יש לך הון עצמי גבוה יותר ממחוסרי הדיור אך לא בהכרח יותר ממשפרי הדיור ולכן זה לא רלוונטי כי אתם בעצם מתחרים על אותם נכסים.
&nbsp
לענייננו, לא הייתי לוקח משכנתא כלכך כבדה בתקופה הנוכחית, אם אתה ממש מתעקש לקפוץ לטירוף הנדל"ן הייתי נכנס בהשקעה סימלית בפריפריה.
אני אישית הייתי מחכה שהשוק יתבהר לאחר חוק מיסוי דירה 3 ומעלה.
&nbsp

למעלה