זו לא שאלה פשוטה בכלל
שני דברים תפסו את תשומת ליבי בהודעה שלך: האחד שהדירה שתוכל לקנות היא דירה ממש זולה, והשני הוא שעדיין לא יצא לך לגור לבד. ישנה איזושהי אמונה עיוורת ש-"טוב להיות בעל נכס, לא משנה מה הנכס" הדבר בפירוש אינו נכון נכס הוא טוב כהשקעה רק אם הוא לא מאבד מערכו. אם התקציב שלך מאפשר לך לקנות דירה זולה, באיזור לא משהו, אשר תתקשה למכור או להשכיר אותה מאוחר יותר - עדיף פשוט לשים את הכסף בבנק. צא לטיול בשכונות לא אטרטיביות בעירך, והתבונן בחלונות. על לא מעט מהם תראה שלטים גדולים של "למכירה" - ואין קונים. המצב נהיה גרוע עוד יותר בגלל מצב המשק: כמעט בכל מקום נכסים איבדו מערכם, ואנשים שנזקקו בכל זאת למכור נכסים, מכרו אותם בפחות משווים. ישנם מקומות בודדים בארץ (שאינם שכונות יוקרה) שבהם ערכי הנכסים לא ירדו , ואלו מקומות בהם בד"כ עתודת הקרקע מוגבלת עד לא קיימת, ולכן אם מישהו רוצה לגור בהם, אין מנוס מלקנות נכס קיים. דוגמא לעיר כזו היא גבעתיים (היו חמש, אבל אני לא זוכרת את כולן.). דבר שני הוא העניין של מגורים עצמאיים בפעם הראשונה. ההנחה שלקנות דירה ולשכור דירה זה בעצם אותו הדבר, ומה שמשתנה זה למי אתה משלם את הכסף, היא הנחה פשטנית להחריד. בשלב הזה אין לך שום מושג על מהו מבנה הדירה שמתאים לך, מהם הדברים שתעדיף בסביבתך, ומה הדברים שתרצה להמנע מהם. אני אתן לך דוגמא אישית: הדירה הנוכחית שלנו (שהינה מושלמת מכל בחינה אחרת), שוכנת הישר מעליו של גן ירוק ופסטורלי. מאוד צהלנו, עד שגילינו שכל בעלי הכלבים בגוש דן רבתי מגיעים לשם עם הכלבים הגועליים והנבחנים שלהם, ומחריבים את שגרת חיינו. בימות הקיץ מצטרפים לסימפוניית הלילה הזעירה כל התלמידים המשועממים ופורקי הכל, שצורחים ומעיפים כאפות אחד לשני עד ארבע וחצי לפנות בוקר. חד משמעית - אני סיימתי עם גנים ירוקים ופסטורליים. בקיצור, אתה יכול לשלם הון תועפות (כל הונך +משכנתא), ולגלות שזה פשוט לא מתאים לך. אני חושבת שמה שכדאי לך לעשות זה לשים את הכסף בבנק, לצאת לגור לבד במשך כשנה, אולי יותר, ללמוד בינתיים כל מה שאפשר על משכנתאות (ואחרי טבילה קצרה בתחום - יש המון מה ללמוד. רוב האנשים לא טורחים לעשות זאת, ומנפקים בכך רווחים טהורים לבנקים.), ולקבל החלטה מתוך שיקול דעת, לאחר שיש בידך יותר אינפורמציה.