לקנות או לשכור?

puruo

New member
לקנות או לשכור?

-שאלת מליון הדולר- יש לי חצי מהסכום בשביל דירה ממש זולה. על החצי השני אני אצטרך משכנתא. מה לעשות? לקנות או לשכור (אני בן 29 ועדיין לא יצא לי לגור לבד)

לקשמי

New member
עד כמה שידוע לי...

משכנתא אפשר לקחת רק מגיל 30 (במידה ואתה רווק). כך שאם תחליט לקנות תצטרך לחכות שימלאו לך 30.

התמ-ים

New member
לא בדיוק

להינות מהטבות של זכאים ניתן רק מגיל 30. לקחת משכנתא רגילה ניתן בכל גיל

Noaal

New member
אם זו דירה שבבוא היום תוכל למכור

שוב או להשכיר אז אני מציעה שתקנה. תחשוב על זה שבעצם סכום המשכנתא הוא כמו שכ"ד רק שבעל הבית שלך הוא הבנק\ אבל בסופו של דבר הדירה נשארת ש-ל-ך!!!

נימשון

New member
אם אתה יכול לעמוד בתשלומי המשכנתא

אז בטח לקנות מאחר והנכס נשאר שלך בסופו של דבר ואם תראה שאתה לא מסוגל עדיין לחיות בדירה לבד תמיד תוכל להשכיר אותה ומהכסף הזה לשלם את המשכנתא.

זו לא שאלה פשוטה בכלל

שני דברים תפסו את תשומת ליבי בהודעה שלך: האחד שהדירה שתוכל לקנות היא דירה ממש זולה, והשני הוא שעדיין לא יצא לך לגור לבד. ישנה איזושהי אמונה עיוורת ש-"טוב להיות בעל נכס, לא משנה מה הנכס" הדבר בפירוש אינו נכון נכס הוא טוב כהשקעה רק אם הוא לא מאבד מערכו. אם התקציב שלך מאפשר לך לקנות דירה זולה, באיזור לא משהו, אשר תתקשה למכור או להשכיר אותה מאוחר יותר - עדיף פשוט לשים את הכסף בבנק. צא לטיול בשכונות לא אטרטיביות בעירך, והתבונן בחלונות. על לא מעט מהם תראה שלטים גדולים של "למכירה" - ואין קונים. המצב נהיה גרוע עוד יותר בגלל מצב המשק: כמעט בכל מקום נכסים איבדו מערכם, ואנשים שנזקקו בכל זאת למכור נכסים, מכרו אותם בפחות משווים. ישנם מקומות בודדים בארץ (שאינם שכונות יוקרה) שבהם ערכי הנכסים לא ירדו , ואלו מקומות בהם בד"כ עתודת הקרקע מוגבלת עד לא קיימת, ולכן אם מישהו רוצה לגור בהם, אין מנוס מלקנות נכס קיים. דוגמא לעיר כזו היא גבעתיים (היו חמש, אבל אני לא זוכרת את כולן.). דבר שני הוא העניין של מגורים עצמאיים בפעם הראשונה. ההנחה שלקנות דירה ולשכור דירה זה בעצם אותו הדבר, ומה שמשתנה זה למי אתה משלם את הכסף, היא הנחה פשטנית להחריד. בשלב הזה אין לך שום מושג על מהו מבנה הדירה שמתאים לך, מהם הדברים שתעדיף בסביבתך, ומה הדברים שתרצה להמנע מהם. אני אתן לך דוגמא אישית: הדירה הנוכחית שלנו (שהינה מושלמת מכל בחינה אחרת), שוכנת הישר מעליו של גן ירוק ופסטורלי. מאוד צהלנו, עד שגילינו שכל בעלי הכלבים בגוש דן רבתי מגיעים לשם עם הכלבים הגועליים והנבחנים שלהם, ומחריבים את שגרת חיינו. בימות הקיץ מצטרפים לסימפוניית הלילה הזעירה כל התלמידים המשועממים ופורקי הכל, שצורחים ומעיפים כאפות אחד לשני עד ארבע וחצי לפנות בוקר. חד משמעית - אני סיימתי עם גנים ירוקים ופסטורליים. בקיצור, אתה יכול לשלם הון תועפות (כל הונך +משכנתא), ולגלות שזה פשוט לא מתאים לך. אני חושבת שמה שכדאי לך לעשות זה לשים את הכסף בבנק, לצאת לגור לבד במשך כשנה, אולי יותר, ללמוד בינתיים כל מה שאפשר על משכנתאות (ואחרי טבילה קצרה בתחום - יש המון מה ללמוד. רוב האנשים לא טורחים לעשות זאת, ומנפקים בכך רווחים טהורים לבנקים.), ולקבל החלטה מתוך שיקול דעת, לאחר שיש בידך יותר אינפורמציה.

puruo

New member
כמה נקודות:

דבר ראשון תודה על התשובות. כשאני אומר שאני מחפש דירה ממש זולה אני מדבר על סכום של 120. אני מחפש דירת שני חדרים באזור תל-אביב, רמת-גן, גבעתיים. זה משנה משהו מהתשובות שקיבלתי?

לו זו הייתה אני, לא

כאמור, זה לא הכסף שלי, ולא ההחלטה שלי. אם זה משהו שאתה נעול עליו, במילא מה שאני אומרת לא משנה לכאן או לכאן. העובדה היא שעדיין לא גרת לבד. שלא חווית סביבות מגורים שונות. וכן, גם באיזורים אותם ציינת, לא כל דירה נמכרת, ובטח שלא במחיר שווי השוק שלה.ב- 120 אלף דולר תוכל באמת לקנות דירה מאוד קטנה באיזור סביר, או דירה קצת יותר גדולה, באיזור ממש גרוע. האפשרות השניה לא מומלצת כלל, אבל גם האפשרות הראשונה היא משהו שצריך להיות זהירים איתו: הנכס לא יתאים למשפחות, אולי לזוגות - אבל אז מעטים יהיו הזוגות שקונים נכס קטן שלא מתאים למשפחה. מה שמותיר, כאופציית מכירה - רק לבודדים, או לחילופין להשכיר לבודדים או לזוגות. עכשיו, בשביל להשכיר, צריך שהאיזור יהיה אטרקטיבי לשוכרים - וכמה ידע יש עמך בזמן זה על מצבו וטיבו של שוק זה? זה אחלה שיש לך כסף, וזה מצויין שאתה רוצה להשקיע אותו. אני רק אומרת, בזמן הנוכחי זה נשמע שהשקעה בנדל"ן היא לא מומלצת. ייתכן ששווה לך להפגש עם יועצי השקעות (כדאי גם לנסות פרטיים), ולהתעניין בתיק השקעות שישמר ואף יעלה את ערך הכסף שיש בידך כרגע. בינתיים, תגור, תצבור ניסיון. אתה בן 29, ועד כמה שזה יכול להיות נוח להיות בעל נכס בגיל צעיר, אין טעם להכנס לזה עד כדי כך מהר.

puruo

New member
אוף

למרבה הצער כנראה שאת צודקת
את אומרת דברים הגיוניים לחלוטין. אני אתחיל לחשוב בכיוון של לשכור דירה קטנה(בלי שותפים).

התמ-ים

New member
מספר נקודות

אם אתה צריך משכנתא של 60 אלף דולר, כנראה שאתה צריך קצת יותר (בכניסה לדירה חדשה יש המון הוצאות חוץ מהעלות של הדירה, כמו עו"ד, ריהוט, שיפוץ בסיסי ולא תדע מאיפה ההוצאות נוחתות עליך) בדקת כמה תצטרך להחזיר כל חודש? בלי לבדוק, נראה לי שמדובר בכ 2500 ש"ח לחודש. למשך 20-25 שנה. מתאים לך דבר כזה? דירה, ובעיקר קטנה, היא לא להשקעה. מקסימום לנוחות. הרבה יותר קל להשקיע בדירה שלך, מאשר להסתמך על טוב ליבו של זה שאתה משכיר ממנו. הדירה עצמה תשמור על הערך שלה, פחות או יותר, תוסיף עלית דולר מסויימת. ואיך שלא תסתכל על זה, כמעט בכל השקעה סולידית אחרת, תקבל רווח גבוה יותר לסכום שאתה משקיע.

קישקוש

New member
שווה, שווה!!

למרות שאני צריכה לצאת מהדירה הנוכחית ולחפש חדשה. והעיקר- יהיה שווה עוד יותר כשאחי יביא לי את המחשב שלו! (אתה אולי מכיר מישהו שמוכר מסך??) =:)

למעלה