לקנות דירה או לחיות בשכירות?

לקנות דירה או לחיות בשכירות?

בטוח שמליוני אנשים לא טועים, רוב תושבי ארה``ב חיים בדירה שכורה כל ימיהם, בטענה צודקת למה לשעבד את כל ממוני לדירה?? אפשר להנות בכסף. דעתכם. ו.... כלכלנים בכירים בישראל אף גם הם ממליצים לנהוג כך.

קודם כל ההשוואה לארה"ב לא במקום

מחירי הדירות שם מאד גבוהים. שנית - ההשוואה לכלכלנים הישראלים לא במקום כי אצל החרדים זו מוסכמה, ואפילו עכשיו כשהמחירים בשמים עדיין קונים דירות לילדים. שלישית - מה איכפת לך לשלם 2000 שח כל חודש למשכנתה במשך 15 שנה ויהיה לך נכס, במקום לשלם את אותו סכום ולא יהיה לך?

תראה לי כלכלן אחד שממליץ על שכירות

זה כסף לפח. בארה"ב הדירות מאוד יקרות ולכן שוכרים.

בת תורה

New member
טעות איומה!

ברוב המקרים שאני מכירה תשלום השכירות החודשית זהה לסכום תשלום המשכנתה החודשית. לא חבל? לדעתי זה בזבוז כסף אדיר. הרי בקניית דירה לאחר 25 שנה בממוצע הנכס שלך לנצח אתה יכול למוכרו ולהרוויח עליו כפול(במידה והתמזל מזלך וערך המקום בעליה מתמדת כדוג ב``ב וי-ם) מה שאין כן בשכירות אתה מבזבז במשך 70 שנה כספים ולאחר 120 שנה מלבד הביזבוז הזה אפילו נכס אין לך להוריש לצאצאים. .

פפינס

New member
חוץ מהענין הכלכלי

יש את הרגשת הארעיות אף פעם לא תשקיע הן בריהוט והן בבית. וגם שבישראל אין דירות שמיעדות להשכרה ותחשוב על מעבר דירה כל כמה שנים ודירות בינים עד ש`הקבוע` תתפנה ולפעמים גם בזמנים לא נוחים לפני לידה וכו תוסיף גם את זה לרשימת השיקולים

odery

New member
אתה לא מדייק!

ההתלבטות היא האם לשלם משכנתא וריביות ענק או לשכור משו קטן,ואת הפער לחסוך לדירה.אבל מדובר על סכומים מפלצתיים...ואצל דתיים קשה לגור במשו קטן לאורך זמן.ואין ספק שההשקעה הבטוחה ביותר היא בנדל``ן,אז אולי במיידי זה לא מומלץ בגלל הריביות,אבל כנכס,אין ספק שזה עולה על אג``ח,פקדונות ומניות.

אני גם בדעה זו.

אין כמו לחיות בשכירות, כמו שקונים מידי יום אוכל, ומידי חודש ביגוד וכדו` אז משלמים שכירות, וחיים בכייף וברוגע. במקום לחיות חיים מלחיצים של חובות>משכנתא וכו`, אולם פשוט שאם יש את הכסף ללא צורך בהלוואות ומשכנתאות, עדיף לקנות דירה, בשביל שישאר משהו לילדים.

למעלה