לקנות חכם ולעבור את חג הפסח בשלום

לקנות חכם ולעבור את חג הפסח בשלום

אל תקנו מקרר כי פסח ואל תסיידו את הבית כי חג האביב , אחרי החג יהיה זול יותר הכל עיניין של הצע וביקוש. אל תיפלו אל המלכודות השיווקיות שמכינים לכם הסופרים לקראת החג. ואם תיקחו עגלה גדולה, זכרו שאינכם חייבים למלא אותה. מבצעים - אם מדובר במוצרים שאינכם צריכים, פשוט אל תקנו. זיכרו כי אחרי החג הרבה מה"כשר לפסח" מגיע לפח. פריסת ודחיית תשלומים - גימיק נפוץ של רשתות המזון לקראת החגים הגדולים הוא "קנה היום שלם מחר" - גימיק אדיר שנותן לקונה את התחושה שעכשיו הוא מרוויח בלי לשלם. אחרי החג אנחנו לא באמת מרוויחים יותר, ואם ההוצאות העתידיות שלנו אינן גדלות בחודש- חודשיים הבאים, לא כדאי לפרוס לתשלומים. קנייה רציונאלית - ערכו קניית מזון שמתאימה לתקציב שתכננתם מראש. גשו עם רשימה ונסו למלא אותה באופן אחיד. אל תיצרו העמסה - התרבות הישראלית מציירת את חשיבות המזון כמענה איכותי ורגשי, הרבה מעבר לצורך הבסיסי שהוא ממלא באמת. אנחנו קונים כדי שלא יחסר לנו חלילה. במיוחד אם אנחנו מארחים רוצים להציג שפע ולקבל שבחים. אל תלכו לסופר עם הילדים - לקיחת הילדים לסופר מגדילה את הוצאות הקנייה בעשרה אחוזים לפחות. עוד עצות? שרשרו למטה

כל הכבוד אתה כל כך צודק!!

אני עובדת במגה בעיר תחשיבו זה הכל עבודה בעיניים. דוגמא: יום אחד עשו מבצע: 7 לחמניות ב10 ש"ח.איזה מבצע!! אתם יודעים מה? אני בדקתי כמה עלתה הלחמניה קודם: ההנחה הייתה בס"ך של 15 אגורות!! אבל האנשים התנפלו . אני לא אומרת שזה לא נכון הלחם נשמר במקפיא אבל זה לא בדיחה? שלא נדבר על התשלומים, איזה עבודה בעיניים אנשים קונים אצלי מאפים ב31 ש"ח לקילו. בשוק בסוף היום זה בחצי מחיר!! חוץ מזה שמעו תקנו בצק פילס ובצק עלים תעשו בורקס לבד טוב עכשיו זה פסח. מול הדוכן שלי בסופר מוכרים פירות וירקות: 15 ש"ח לקילו תותים!! אתמול בשוק קניתי קילו ב6 ש"ח ועוד אחד פחות טוב ב3 ש"ח. עוד מעט אעשה ריבה. עגבניות: בסופר ב8 ש"ח. בשוק 3 ש"ח. היו גם עגבניות ב1 ש"ח, רקות עוד מעט אעשה רוטב עגבניות מצויין. חומרי ניקוי: מה זה השגעון הזה? תקנו משהו זול שמתאים לכל מקום "רב נקיון" כזה

על איזה שוק מדובר?

לפעמים יוצא לי להיות בשוק ראש העין המחירים שם זהים למחירים אצל הירקן שליד הבית

לזכור דבר פשוט

פסח זה בסך הכל עוד ארוחה משפחתית, ומי שמארח בסדר - זו ארוחה מורחבת, אבל לא יותר מזה. הסופרמרקטים לפני החג ניראים כאילו המדינה הולכת להיות מושבתת לחודשיים, או חלילה לפני היערכות למלחמה המחייבת אגירת מזון. למה ?

מירי,

New member
לא נכון.

מי ששומר שבת וכשרות ומארח בפסח- מדובר בחג+שישי שבת, לעיתים הארוח הוא על פני כל הימים. כמו כן יש להחליף בעצם את כל המזון בבית....

לא קונים בסופר

קונים בשוק (בסוף היום) או בחנויות של חרדים או ערבים או רוסים. הפרש המחירים הוא עצום.

batid

New member
חג שמח וכשר והכי חשוב..לחשוב

ערב חג ראשון יוצא במוצ"ש ולכן שימו לב שאתם קוני, בדיוק כמו שהנכם קונים לשבת, השלמות,במידת הצורך, ניתן לעשות ביום שני,אין טעם לקנות 3 חבילות מצות בשביל כל הפסח, שהנכם משתמשים רק ב-1. כמו כן החג מתחלק לשניים, האם אני מתארח או האם אני מארח. אם אני מארח: בקשו מהקרובים להביא תבשיל אחד איתם- יחסוך זמן במטבח וכסף. לקחו בחשבון עליה בצריכה של - החשמל, מים, קנית וגז. אם אני מתארח: קחו בחשבון עליה בצריכת הדלק, מתנות. שימו לב שאם הנכם מתארחים יש 3 ימים שאינכם צריכים להתכונן אליהם מבחינת הקנייה. החג בסך הכל 6 ימים נטו!!! כללי. הוצ' טיולים ונסיעות יעלו. ההכנסה תרד(את זה תרגישו רק בחודש לאחר מכן). ישנם עוד דברים אך קצרה היריעה מלהכיל. בשורה התחתונה היו מחושבים, חגגו את החג ואל תהפכו אותו לתראומה לכם ולמשפחתכם. חג שמח

קודם תרוקנו את החמץ שיש בבית ואחר כך ......

תעשו קניה של המצרכים הנחוצים לפסח. ואל תשכחו שאם אתם מוזמנים לפסח אז ההוצאות הם פחות ועדיין החנויות פתוחות גם בחול המועד. חג שמח וכשר. ודרך אגב אבק זה לא חמץ.........

למעלה