לקסיקון לשפה מדוברת

shanhen

New member
לקסיקון לשפה מדוברת

שלום, אני עורך ביטאון "הכל על אלכוהול", העוסק בבעיית השתיינות והאלכוהוליזם. הגיליון הקרוב יעסוק בייעוץ להורים בנושא שתיינות בני נוער. במסגרת זו אני רוצה לפרסם מעין פינה לשפה מדוברת - לקסיקון להורים שיבינו על מה הצעירים מדברים. אני מזמין צעירים וגם מבוגרים שיתרמו משפטי סלנג נפוצים ומקובלים (כמובן עם הסבר ופרשנות שנוכל להבין למה הכוונה...). אגב, מי שמעוניין לקבל את הגיליון שיפנה דרך האתר "אלכוהול והימורים - ייעוץ" או ישירות לעמותת "אפשר". תודה על שיתוף הפעולה, נחום מיכאלי

היי נחום.

מצרפת לך קישור למילון שאני התחלתי לברר כאן בפורום (לצערי לא היו הרבה תגובות). בכל מקרה, נשמע לי כמו עבודה מבורכת, ואני מאוד אשמח, אם כשתסיים, תשלח לי קישור למילון הזה, כדי שאוכל להכניס אותו כאן לפורום. שיהיה לך שבוע מקסים. יעל.

אין לקסיקון

תשמע, אני לא שותה בכלל אבל לפי האנשים שאני מסתובבת איתם ושותים- אין לקסיקון! פשוט לא מדברים על זה ליד ההורים. לא המצאנו שום מילה חדשה לאלכוהול. אני גם לא חושבת שאם יש מילה אחרת לאלכוהול בקרב בני נוער, שהם משתשמים בה ליד ההורים מחשש שבכל זאת הם יגלו את הפירוש ה"נכון" בשל הקונוטציה... כי זה הרי איכשהו מתקשר לאלכוהול... ז"א שהם מפחדים שההורים יעלו על ההקשר. got it?

לקסיקון כללי- לא רק על אלכוהול..

היי אנג'ל. מה שנחום, מתכוון, זה שהוא מחפש מילים מדוברות לבני נוער: למשל: "ז'ורנל", כמו שכתבה "שובר גלים", שזה מעיד על משהו איכותי. אז אם יש לך מילים כאלו, שאת משתמש בהם ואמא שלך צריכה תרגום, אנחנו נשמח אם תפיצי אותן כאן בפורום. המון תודה. יעל

למעלה