לקפוץ או לא לקפוץ למים (של התמז)

fastmoose

New member
לקפוץ או לא לקפוץ למים (של התמז)

הי, אני רוצה לשתף אותכם בהתלבטות שעוברת עלי ואולי לשמוע קצת תגובות. אני בת רווקה בת 35 (אל תשאלו אותי איך, כנראה נרדמתי מתחת לעץ הקוקוס או משהו) עם עבודה מצויינת בארץ בחברה בי"ל גדולה. קיבלתי הצעה לעבור לעבוד בלונדון מהמתחרים שלנו ההצעה שלהם ממה שהבנתי סבירה לא מדהימה (45,000 פאונד לשנה, אם זה מעניין מישהו) ללא עזרה ברילוקשן. הם ידועים כחברה קשוחה ותובענית ואני אצטרך לעבוד קשה מאד. העניין הוא שאני לא יודעת מה לעשות. אם אני מסרבת אני מרגישה שפיספסתי הזדמנות חד פעמית ואם אני מסכימה אני מרגישה שאני נחנקת מהפחד וביחוד לעשות את המעבר לבד ניראה לי קשה ומתיש. זה לא שלא גרתי לבד בחו"ל קודם אבל בגיל יותר צעיר ובארץ אחרת.יש למישהו עצות עבורי?

סלסרו

New member
קודם כל, לנשום עמוק.

כשאת אומרת שאת נחנקת מפחד, יש לזה אפקט פיזיולוגי. את נושמת אחרת, השרירים מתכווצים וקשה לחשוב כך. אז דבר ראשון, צריך לנשום עמוק ולאט. זה מרגיע, ואז אפשר לחשוב על הדברים בצורה שקולה יותר. קשה לייעץ מבלי להכיר אותך ולדעת עוד פרטים רבים, אבל בכללי אומר שאישית אני תמיד בעד חוויות כאלה. האם "קשה ומתיש" = מפחיד? בעיניי, קשה (זה לא צריך להתיש) = מאתגר. ומאתגר, זה כייף.. אם לא גרת במדינה אחרת, אין ספק שמעבר למדינה שונה מוסיף המון באופן אישי. זה פוקח עיניים באופנים שאי אפשר לדעת עליהם מראש. רק בשביל זה החוויה שווה, עם הקשיים והכל. ואם אפשר גם להרוויח מזה
מה טוב ומה נעים.

newbie7

New member
למרות הקלישאה שבענין

הייתי מפנה אותך לשירה של ח. אלברשטיין בנדון. אכן היאוש בלונדון נעשה די נוח. גרתי כמה שנים בלונדון, בתקופות שונות - בחלקן נהניתי יותר ובחלקן פחות. זאת עיר מקסימה, מאד מגוונת, ויש בה אנשים מעניינים (אפילו יותר מניו יורק) אבל לוקח זמן להכיר אותה. החורף (מנובמבר עד מרץ, להוציא את תקופת הכריסמס) הוא תקופה מדכאת ביותר - העדר השמש גורם לאנשים להיות להיות קצת לא נחמדים (אבל בנימוס). עלות המחיה שם גבוההההה (הרבה יותר מארה"ב למשל) ולא נראה לי שב- 45K לשנה תוכלי לחסוך משהו (אלא אם תגורי רחוק מהמרכז, ואז כל הזמן יתבזבז על הטיוב שהולך מדחי אל בכי). בקיצור - לא צריך לפחד... אבל אם את רוצה לנסות משהו חדש, זה נשמע כמו הזדמנות מעניינית...

אני בדרך כלל בדעה של "לקפוץ"

אבל אני גם תמיד ממליץ לבדוק ככל הניתן עד כמה המים עמוקים... לא הבנתי "ללא עזרה ברילוקיישן", מה זאת אומרת? שהמעבר הפיזי עצמו נופל עליך? או שכל הסדרת הניירת (שבה אין לי שמץ של מושג כיצד זה עובד באנגליה)דרך עורך דין מול השלטונות הבריטים נופל עליך...?! בנושא אחר, רשמת "אני בת רווקה בת 35 (אל תשאלו אותי איך, כנראה נרדמתי מתחת לעץ הקוקוס או משהו).." אז אני מניח שבמושג "נרדמת" התכוונת בעצם לעובדה שהשקעת בדברים אחרים כמו קריירה ורמת חיים, יותר מאשר זוגיות. האם זה המצב שבו את רוצה להמשיך? להיות ישראלי סינגל בחו"ל קשה מעט יותר מלהיות סינגל בארץ. בחו"ל אין את המשפחה מעבר לכביש (למרות שלונדון בהרבה יותר קרובה כמעט מכל המקומות שרוב חברי הפורום נמצאים בהם), וזוגיות מקבלת (בדרך כלל) עדיפות עליונה. לגבי הכסף אין לי שמץ של מושג כיצד נחשבת ההצעה הזאת, אני אשאיר את זה למנוסים ממני ויודעי הדבר. אבל למרות שההצעה נשמעת "סבירה" אני מאמין שמדובר במשכורת התחלתית שאולי יחד איתה תוכלי לגדול ולהתקדם בחברה. השאלה היא, האם את יכולה להרשות לעצמך כרגע לעצור הכל בחיים לשנה אולי שנתיים, כדי להתחיל מחדש. ולאיפה תוכלי לחזור במידה ותחליטי לחזור לישראל. מקווה שנתתי לך מעט חומר למחשבה, בכל אופן, אנחנו כאן בשביל הדברים האלה- אחרי הכל רובנו עמדנו באותו המצב בעבר.

Mירב

New member
להיות ישראלי סינגל בחו"ל

בעיני, דווקא יותר קל מאשר בארץ. (אני חושבת שהיה לנו פעם שרשור על זה פה.) חוצמזה,
, טוב לראות שאתה חי!

Liatatwork

New member
ואני למשל...

הייתי סינגלית בארץ ופחות משנתיים לאחר שעזבתי "חציתי את הקווים" אל הנישואין (עם בחור לא ישראלי) כך ש"משנה מקום משנה מזל" ואם יש לך מוטיבציה לזוגיות יכול להיות שהמעבר יעזור גם לזה. נ.ב. עזבתי את הארץ בגיל 32.

fastmoose

New member
המון תודה על התשובות..

אני מבטיחה לעדכן בהמשך לגבי ההחלטה.

סלסרו

New member
כדאי לך גם להתייעץ עם חברי פורום

ישראלים באירופה, בכדי לקבל תמונת מצב ראלית יותר של מה קורה באנגליה.

אפרת78

New member
לקפוץ או לא לקפוץ?

היי בתשובה לשאלתך הרשי לי לשתף אותך בציטוט ידוע ששמעתי לא מכבר ואולי הוא ייתן לך איזשהו כיוון למחשבה "אל תאמין במראית עיניך. כל שהן מראות לך הוא גבול בלבד. התבונן בכוח הבנתך, גלה את הדברים הידועים לך מכבר ותמצא את הדרך לעוף" ריצ'ארד באך מתוך-"השחף" את יודעת הכי טוב מי את ומה את רוצה, יש לי ולאחרים כמוני אלפי עצות בשבילך העניין הוא שהם ,את ואני, אדם שונה לחלוטין,התפיסה והדרך שבה תבחרי לחיות נתונה אך ורק להחלטתך אין דבר בחיים שצריך או עלול להפחיד אותך ובכך למנוע ממך להתקדם הלאה את,עצמך,במרכז המהות שלך תמצאי את התשובה, אל תחששי מלנסות דבר שלא עשית מעולם ואל תחששי מהלבד להיפך עשי צעד מתוך הכרה מלאה במה שיש בך ,בעוצמות ,ביכולות ,ועם עוד כמה וכמה חומרים איכותיים המרכיבים את האישיות שלך ובאיזו דרך שתבחרי בסופו של דבר דעי שעשית את הדבר הנכון . בהצלחה.

למעלה