לקראת אוקטובר 13

לרה15

New member
לקראת אוקטובר 13

לקראת אוקטובר 13 הבא עלינו לטובה יש לי שאלה אחת כללית והתלבטות (לגבי ההתלבטות אשמח לשמוע חוות דעת או ידע כללי כי אני פשוט לא מכירה את הנושא).

שאלה - אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה אך אמרו לי שלא כדאי לעשות זאת במסלול חד חוגי אלא לשלב. למה זה נכון? מה הבעייתיות שבזה? והאם זה נכון בכל מוסד לימודי?

התלבטות - יש לי התלבטות בין שני מוסדות לימודים - אונ' ת"א ואונ' בר אילן. מבחינת מיקום אין הבדל מבחינתי. האם מישהו מכיר קצת כדי לספר איפה מומלץ יותר? איפה נחשב יותר ללמוד כאשר רוצים להתקבל לתואר שני? דברים יחודיים לגבי המסלולים בכל אונ'?

תודה וסופ"ש נעים (וט"ו בשבט שמח
)

sense9

Member
מנהל
לענ"ד

אין כ"כ משמעות אם תעשי חד או דו חוגי. יש יתרונות יחסיים לכאן ולכאן, אבל בסופו של דבר זה לא ממש משנה.

sense9

Member
מנהל
ואאל"ט

באת"א חובה בשנה הראשונה דו חוגי, ואח"כ אפשר להחליט חד או דו.

beltal8

New member
עוד קצת

כמו שסנס9 אמרה, יש יתרונות לכל אחד, הנה המרכזיים מבחינתי ולדעתי:
חד-חוגי - התמקדות ויכולת להשקיע בפסיכולוגיה, סיכויים טובים יותר לציונים גבוהים.
דו-חוגי - תואר נוסף להמשיך בו (ביולוגיה, כלכלה, משפטים, חינוך וכו') למקרה שתתענייני במשהו אחר בדרך, העשרה, תחומי עניין חופפים שמתחברים יפה ביחד..

החסרונות מובנים מהיתרונות - בחד-חוגי את עלולה להשאר עם תואר ראשון בפסיכולוגיה מבלי להמשיך (או להתפשר על להמשיך לתואר שני שאת לא כל כך רוצה), ובדו-חוגי יש עומס גדול יותר, קשה לשמור על ממוצע טוב..

מבחינת האונ', בגדול אין הבדל בתואר הראשון. רק, למקרה שאת לא יודעת, יש איזה עניין של קורסי-חובה "יהודיים" בבר-אילן, אם זה משפיע עלייך לטובה או לרעה..

למעלה