לקראת אימוץ בישראל- זקוקה לעזרה

mami214

New member
לקראת אימוץ בישראל- זקוקה לעזרה

שלום רב,
אנחנו זוג שהתחיל את תהליך האימוץ בישראל
אני זקוקה לעזרתכם
אני יהודייה אך בעלי אינו יהודי ( שעלה לארץ עברה כל משפחתו גיור והוא בזמנו לא חשב על כך)
האם זה יכול להפריע לתהליך האימוץ?

אשמח לכל פיסת מידע
במקביל אנחנו מבררים אימוץ בחו"ל אבל העלויות הן מטורפות ואין בנק בעולם שייתן הלוואה כלכך גדולה לסכום הזה...

תודה

China8

New member
שלום לך

קודם כל שמחה שהצטרפת אלינו וברוכה הבאה.
גם במקרה שלנו בעלי אינו יהודי, אך אני אינני תושבת ישראל ולכן קשה לי לענות לך בוודאות האם זה מהווה מכשול או לא. אצלנו לא הייתה בעיה עם זה.
מה שכן, בשל העובדה שאינו יהודי לא יכולנו לגייר את הילדה גיור אורתודוקסי כמו שרצינו ולכן בינתיים ויתרנו על גיור כלל. התנאי לגיור במקרה שלנו, מעבר לתנאים המוצבים לכל משפחה מאמצת, היה שבעלי יתגייר.
מקווה שיענו לך עוד כאלה שלהם תשובות מאומתות בעניין.
בקשר להלוואות, היו כאן בעבר שרשורים לגבי ארגונים שמלווים להורים בתהליך האימוץ, את יכולה לערוך חיפוש בנושא בפורום.

mami214

New member
אימוץ - עזרה

אני מקווה שהבנתי נכון:
אימצתם ילדה שאיננה יהודיה וכדי לגייר אותה גיור מלא ביקשו מבעלך לעשות גיור??

לי אין בעיה לקבל ילד/ה שאיננה יהודיה,זה ממש לא משנה לי
האימוץ אליו נרשמו הוא אימוץ בארץ וכפי שאני יודעת ילדים שאינם יהודים ניתנם קודם לדתיים אורתודוקסים כדי שיעברו גיור מלא.

אני בהחלט אחפש על הארגונים שמוכניפ לתת הלוואות
אני כ"כ מבולבלת שאיו לי מושג מה עדיף אימוץ, פונדקאות, לחכות שיבוא טבעי....
לא פשוט...

China8

New member
אכן כך

אימצנו באימוץ חו״ל, ילדה שכמובן נולדה לאם לא יהודיה ולכן עליה לעבור גיור.
פנינו לגיור אורתודוקסי ונדחינו. אחת הסיבות הייתה שבעלי אינו יהודי ולכן צריך להתגייר, ואז לאחר שנתחתן שוב בחתונה יהודית (כי אזרחית לא נחשבת מבחינה הלכתית) אז יוכלו לדבר איתנו.
כתבתי פה בעבר על התסכול שלי בעניין. אם הייתי חד הורית למשל אז לא הייתה בעיה... את רואה חייכנית, בעניין הזה דווקא לחד הוריות יש הקלות. זה לא מספיק שאני יהודיה!!!!

נוני 75

New member
צ'יינה יקרה:)

אני חד הורית -יהודיה (כך ההורים שלי טוענים
ואף מגיעה ממשפחה מסורתית ועדיין כשהגעתי לבית הדין הרבני -לא הייתי מספיק יהודייה בשבילהם ונשלחתי להתחזקות וללימודי תורה ,ולא רק אני ,גם חברותי -יש החמרה בנושא הזה
אח"כ נבחנתי על ידם על הידע שלי בעקבות לימודיי ורק אז קיבלתי אישור למקווה והאפרוח הפך יהודי. התהליך היה ארוך ומייגע

מרגיז ביותר!

האפרוח הפך ליהודי כמו הרבה אפרוחים כאן, אבל

כפי שכבר נכתב כאן לא אחת, הגיור האורתודוכסי מותנה בהתחייבויו שונות של ההורים המאמצים. ביום בו יזקקו לשרותי הרבנות למיניהם (מן הסתם נישואין) יבדקו בציציות ואז כלל לא ברור (אם יתברר שלא כל ההתחייבויות התקיימו) אם התהליך המייגע שעברו המשפחות המאמצות לא היה לשווא...

יסמין@

New member
למה

לשווא? הרי כל תהליכי הגיור לא נועדו אך ורק או בראש ובראשונה עבור נישואים אפשריים בעתיד.

היה חשוב לי שתחשב ליהודיה לא רק מבחינת

הרגשתי-שלי, אלא גם מבחינת הממסד בו אנו חיים. חשוב היה לי למנוע עבורה תחושת שונות. ציינתי את נושא הנישואין, משום שזו תהיה הפעם הראשונה בו היא עשויה/עלולה (תלוי בתוצאה...)לפגוש בממסד הדתי.

משתפרת

New member
נכון לשבוע שעבר

השתתפנו בחתונה של בת של חברים שהכרנו בגוואטמלה. הכלה גוירה ע"י בית הדין במרכז שפירא. משפחתה חילונית והיא למדה בבתי ספר ממלכתיים והתגייסה לצה"ל. החתונה היתה אורתודוכסית. משפחת החתן מסורתית, לפני החופה נאספו הגברים לתפילת ערבית. מסתבר שבדקו היטב את זהות הזוג. הרב ערך טכס קידושין כמקובל, השוני היחיד הוא שבכתובה רגילה אחרי ציון התאריך העברי והמקום בו נערכת החופה נאמר "החתן הנכבד א' בן ב' למשפחת ג' אמר להדא בתולתא ד' בת ה' למשפחת ו' הוי לי לאנתו כדת משה וישראל", ואילו בכתובה הזו נכתב שהוא אמר "להדא גיורתא" וכו'. בדקתי קצת באתרים דתיים, מסתבר שחובה לכתוב את ענין הגיור במסמך. זה חלק מהזיהוי של המתחתן. אך הרב אינו מחוייב להקריא את כל הכתובה, לכן מי שמעדיף לא לפרסם את דבר הגיור יכול לבקש מהרב לדלג על המילה הזו, וכך רק הרב המשיא והעדים (או העד, אם הרב הוא אחד העדים) מודעים לגיור, וכיהודים שומרי מסורת אסור להם ללכת רכיל ולפרסם את מה שנודע להם. ככל הנראה לזוג הצעיר ולהוריהם לא היה צורך להסתיר את הגיור.
מה שכתבתי נכון לעכשיו ונכון לרבנות מסיימת. מקווה שלא יקפצו רבנים אחרים ויתחילו להמציא החמרות.

התהיה שלי היתה לגבי הבדיקה בעת רישום הזוג

לנישואין. האם גם במועד הגיור אז (אם מדובר בכלה, מן הסתם מדובר באימוץ שלפני יותר מ-15 שנים ולא באמצעות עמותות, כפי שקיים לאחר שינוי החוק) נדרשו ההורים, כנדרש כיום, לחתום על מסמך התחייבות לגבי נושאים מסויימים? נדמה לי שלאור ההחמרה הקיימת כל העת, סביר שיבדקו בציציות המתגייר-למשל, האם התחנך בבי"ס דתי כפי שהתחייבו לכך הוריו. כבר היו לא מעט שרשורים בענין זה בעבר. העלתה כאן בזמנו בפורום משתתפת שאיני זוכרת מיהי, את נושא "הגיור בכפיה" שעלול להביא לביטול הגיור.

משתפרת

New member
הכלה גוירה במרכז שפירא

אנחנו גיירנו את בננו שנה- שנה וחצי לפני החברים, ואז פנינו אל רב שהיה מורשה לגייר קטינים. כשהאפשרות הזו נסגרה היתה תקופה בה לא יכלו משפחות חילוניות לגייר קטינים, עד שהופעל בית הדין במרכז שפירא. אינני יודעת אם הם היו מחויבים לחתום על התחייבות. אני בטוחה שהסבירו להם מה מצפים מהם. אפילו לנו הרב הסביר מה מצופה ממשפחה שמגיירת. מה שכן הוא היה חכם, הוא הסביר ובסוף ההסבר שאל: הבנתם? ברור שהבנו, הבנו היטב וכך אכן ענינו. בחכמתו, הוא הסתפק בהבנה שלנו ולא ביקש שנתחייב לקיים את הדברים, כך שלא שיקרנו לו.
לאור זה שהרב ציין שהכלה גיורת, ברור ש"כשרותה" נבדקה. באשר לגיור בכפיה- מתישהו המונח הזה הוזכר בפנינו. אני מקווה שבכל לשכות הרבנות ימשיכו להתיחס אל ילדינו המגוירים כאל יהודים כשרים. הם ילדינו שגדלו במשפחותינו. לא הייתי מגדלת את בני אחרת אילו היה נולד לי.

למרבה הצער נדרשו ההורים מאוחר יותר

להתחייב בכתב - לעובדה זו יש תוקף שאינו רק מוסרי. אני מניחה שרוב המשפחות שהיה חשוב להן לגדל את ילדיהם כיהודים אכן גידלו אותם כפי שהיו מגדלים את ילדיהם הביולוגיים. נחכה למשוכה הזו כשנגיע אליה... תודה על המידע ששתפת בו.

China8

New member
חה חה אורית, אהבתי

אחוות נדחי הגיור, זה מעולה.
ולכל התומכים, תודה רבה!
אכן ההרגשה היא של דחיה וכשאני חושבת על זה, לחץ הדם הנמוך שלי עולה באופן טבעי.
בכל מקרה, אנחנו חיים עם זה בשלום ובשבילי היא ביתי האהובה עם או בלי חותמת של בית הדין הרבני.

גם אנחנו במועדון!

אמנם קצת מבחירה: מתוך סרוב פנימי ועמוק לרמות ולשקר ולהתחזות למה שאנחנו לא.
אך בכל זאת: כשבאנו AS IS כמו שאנחנו - שולחנו הביתה בבושת פנים. "אינכם ראויים לגיור", זה המסר שעבר.
מכאיב מעצבן ומתסכל.

liאת1

New member
וגם אנחנו...

ומה לא שמעתי בנושא, מהקרובים לי שחיים כחילונים גמורים
שפתאום אין להם עקרונות
))
אני מי שאני והוא- מושלם כפי שהוא
אם יבחר אחרת בבוא העת, תהיה זו הבחירה שלו

למעלה