לקראת גיוס... בערך... B-)

Casus Belli

New member
לקראת גיוס... בערך... B-)

שלום לכל חברי הפורום! יש לי עוד 3.5 שנים לגיוס (כן, אני יודע... המון...!) והחלום שלי מגיל אפס - תאמינו או לא - הוא להיות בעל כומתה אדומה, קרי, צנחן. דיפדפתי קצת בארכיון הפורום וראיתי שיש כאן כמה אנשים נחמדים שקרוב לוודאי ישמחו לעזור לי. אז בקיצור... תאריך הגיוס מגיע חיש קל ובצעדי ענק (טוב, לא בדיוק, אבל בערך) ואני רוצה להכין את עצמי גופנית לגיוס. כרגע אני בכושר ממוצע מינוס, ועל סף הפיכה לגרוטאה. אני צריך עזרה בארבעה דברים: 1. האם אפשר להתקבל ליחידה קרבית (או להיות יותר ספציפי: חטיבת צנחנים) כאשר אני מרכיב משקפיים שמספרם 0.5? (מה לעשות שבמקום לחרוש ג`בלאות אני חורש על הטלוויזיה) 2. איך אני חוזר לכושר ומהר? 3. ללוחמים שביניכם- מה יותר שימושי בשירות הצבאי? כוח גופני בפלג הגוף העליון (ידיים, כתפיים) או בתחתון (רגליים)? מה יותר דורש אימון? 4. שאלה קצת דבילית - האם אפשר בשירות הקרבי בצה``ל להשתמש בעדשות? אממממ... זהו... תודה מראש על העזרה, Casus Belli :cool:

מזלט

New member
יאללה

3.5 שנים... אתה בן 15? הייתי חוזר עכשיו... לא נורא זה מה יש! תאמין לי, כמה שאתה גרוטאה זה לא משנה עכשיו. אתה עוד כל כך רחוק... בכל זאת, תפסיק להיות בטטה ותתחיל להפעיל את השרירים לפעמים. פעם-פעמיים בשבוע לשחק קצת כדורגל וכדורסל לא הרג אף אחד. ככה שומרים על כושר. אם אתה סובל מעודף משקל, זה הזמן להוריד את אותם ק``ג עודפים ולשמור על משקל נכון. המשקפיים לא מפריעים לאף אחד, גם לטיס אתה יכול להתקבל עם זה מספר, ואף אחד לא יכול למנוע ממך מלהרכיב עדשות מגע. אחריך לצנחנים.

רפאל 17

New member
תשובות לחלק משאלות

אני לא יודע בקשר לעדשות והמשקפיים, אבל אני יכול לעזור בנושא הכושר. להגיע לכושר, כיוון שיש לך עוד פול זמן, תתחיל בהדרגה איטית של 3-4 אימונים בשבוע( כל יומיים ריצה ארוכה) ותעבוד כל יום על השרירים העיקריים(בטן רגליים וידיים) כדי לעבוד על בטן פשוט תעשה תרגילי בטן, ידיים- מתח ומרפקים, ושרירי רגליים, מה שקצת יותר קשה לעבוד עליו- תרוץ בעליות או עם משקולות. אבל אל תגזים, יש לך הרבה זמן. אה ואגב, הדבר הכי חשוב זה בכושר זה הרגליים, אבל יותר חשוב מהכל זה הראש. בהצלחה רפאל

מזלט

New member
לא ממליץ

זה סתם שובר בטח שאי אפשר להתמיד בזה במשך 3(!!!!!!!!) שנים. תוכנית כזאת כמו שהבחור הזה מציע מתאימה ל-2-3 חודשים לפני גיוס, או לפני גיבוש. עכשיו אתה צריך חדר-כושר שלוש פעמים בשבוע, סתם בשביל לחזור לתלם ואז פשוט לשמור על הכושר, כמו שהאביר אמר, מועדון ספורט כלשהו.

jedi knight

New member
אוקי

תראה אם אתה מדבר על אימונים צבאים נטו כלומר לרוץ קילומטרים רבים עם הרבה קילוגרמים על הגב אז בגילך להתאמן על דברים כאלה זה דבר מאוד לא רצוי ולא בריא בגלל הבריאות , מה שהייתי ממליץ לך לעשות זה להצטרף למפעל ספורט כלשהו כדורעף כדורגל כדורסל מה שאתה אוהב וזה יהיה מצוין לך לכושר שלך מבחינת להפוך לסוס או משהו כזה אין לך מה לחשוש את כל זה מקבלים בצבא במיוחד בצנחנים מה שכן אם תתאמן בענפי ספורט שונים כמו שהבחור השני אמר אז זה בהחלט יוסיף לסיכוייך לעבור את גיבוש הצנחנים זהו אם ישלך שאלה ספציפית אז תשאל יש פה גם בחור שעובר פה לפעמים שיש לו כומתה אדומה אני מניח שהוא יתן לך את כל התשובות שתרצה :)

palmino

New member
מלש``ב לעתיד

בשבילך אני יסביר את הראשי טיבות מלש``ב= מועמד לשירות ביטחון טוב אז ככה אני אישית כבר בגיל 15 היתחלתי לרוץ 3 פעמיים בשבוע במשך שנה עד שהיו לי כאבים חבל לך על הזמן בברכים כי בחוסר הטקט שלי רצתי כמו אידיוט על הכביש במושב. בקשר לחדר כושר זה חשוב מאוד אבל אל תכביד על עצמך, רק ליקראת גיל 17 תתחיל לעבוד יותר רציני. אני אישית בגיל 15 ההיתי פאדלה חבל לך על הזמן שקיבלתי את הצו הראשון היתלהבתי והיתחלתי לעשות כושר רציני בשבילי לרוץ קילומטר זה היה סוף העולם. השקעתי קצת וכמו שאמרתי לך רצתי 3 פעמים בשבוע כפיפות בטן ושמיכה כמעט כל יום. הכי חשוב להתמיד תידע לך שבריצה למרחקים 3 קיולומטר+ יש אלמנט של כוח רצון אני ממליץ לך שאתה רץ בנקודה שהיתחלת לרוץ תחזור עד אליה ובלי לתת לעצמך הנחות לי אישית זה מאוד עזר בגיבושים שעשיתי באיזה שלב אלמנט הכושר מפסיק לעבוד ונשאר לך רק הראש שאתה מתמיד בריצה ואתה רץ כל שבוע כמה פעמים בזמן הריצה אתה לא מתעסק כמעט מתי כבר תעצור כי הגוף מתרגל וגם הראש. שיהיה לך בהצלחה ואגב שאתה תתגיס אני בדיוק הישתחרר:) באמת כדי לך להיוועץ עם כומתה אדומה יש לו מושג מה קורה בצנחנים. עלה והצלח אמיר

Casus Belli

New member
תודה ! + שאלות

אז קודם כל - תודה על כל התשובות. ודרך אגב, מזל``ט, תאמין לי שאתה לא רוצה להתחלף איתי בגילאים... אני מת כבר להגיע לגיל שלך! אוקיי, וכעת למספר שאלות: ל-palmino: אמרת שהתאמנת בערך מהגיל שלי, אז שתי שאלות לי אליך - כמה קילומטרים ובאיזה קצב רצת כל אימון? ואם אתה יכול להיזכר, בגיל שלי (15) כמה זמן (בערך) עשית ריצת 2000 מ`? הבנתי שברוב הגיבושים יש את הריצה הזאת...! לכומתה אדומה: ראיתי שאתה משרת במגלן... מגניב. בכל אופן: 1. יש לך ביחידה לוחמים עם עדשות-משקפיים של מספרים מתחת ל-1? 2. אם היית צריך להגדיר את השינוי בכושר שלך לפני ההתגייסות וכעת, מה גודל השינוי? רדיקלי-קיצוני או שינוי קטן ולא משמעותי? ל*כולם*: מה התרגילי כושר שבחיל קרבי שמים הכי הרבה דגש עליהם? דברים אלמנטריים כמו שכיבות שמיכה? כפיפות בטן? ריצות ארוכות? ספרינטים? מתח?! ועוד פעם - תודה למזלט, לאביר, לרפאל ולאמיר (יצא חרוז!) יום טוב, Casus

RELIK

New member
טיפים

טוב, אני שלא כמו רוב האנשים כאן חושב שאתה לא צריך להתאמן ממש, אני חיל ביחידה קרבית יש פה כמה שמכירים אותי, אבל אימונים שכן חשובים לעתיד הם מתח, שכיבות סמיכה, וריצת 2000 פעם בשבוע על חול כדי שלא יווצרו שברי הליכה, לגבי המספר שלך, לא יהיו לך בעיות עם זה לפחות בצנחנים או מגלן בגיל 16-17 הייתי ממליץ לך להצטרף לקורסי הכנה לצבא שם מכינים אותך מעולה לדוג`: היחידה לקראת גיוס או יובל עילם. ובסוף זה תלוי כמה באמת תרצה את זה.... אם יש לך עוד שאלות אני היום בבית מחר בבסיס... רליק

Casus Belli

New member
קורסי הכנה

היי RELIK בקשר לקורסי הכנה לצבא: באיזור המרכז יש כאלו קורסים... נכון? אתה היית באחד כזה? על מה אתה ממליץ? בקורסי הכנה הדגש הוא רק על כושר או על ניווטים, קליעה וכו`? תודה, Casus

RELIK

New member
יובל עילם

בקורסי הכנה לצבא מושם דגש על הכנה פיזית נפשית ומנטלית לצבא בכלל ולגיבושים בפרט אני הייתי ממליץ לך ללכת ליובל עילם הקורס שלו נחשב בין הטובים ויש לו תוצאות

Stick

New member
Relik

שלום רליק. שמתי לב שהזכרת את ה``יחידה לקראת גיוס``. היית בקורס שלהם? אם כן מי היה המדריך שלך?

RELIK

New member
סטיק

לא הייתי אבל חבר שלי היה שם והיום הוא משרת ב-``יעל`` שזו יחידה שלפי דעתי עולה לפחות על כל הפלסרים והיא נורא מעניינת....

רפאל 17

New member
לא שאלת אותי אבל אני אנסה לעזור

תקשיב בגיל שלך לא צריך לחרוש גבלאות ולרוץ 10 קילומטר כל יומיים, זה לא מזיק בכלל, אבל כמו שכמה אנשים אמרו כאן זה ימאס די מהר. מה שאני מציע זה שתתחיל באיזי...אולי קבוצת ספורט( למרות שבגיל שלך הם כבר מתחילים להיות יותר מקצועיים) או שתצטרף לקבוצת אימונים של כושר, או שתקבע עם חברים להתאמן 2 3 בשבוע. בגיל שלך עשיתי 2000 בערך ב 8:40 ולא הייתי עושה 3 מתח אפילו...רק שתדע.. מה שכן, ואמרו לך את זה כבר, תתמיד בעבודה בבית על מרפקים בטן ומתח. רפאל

רפאל 17

New member
עוד כמה דברים

שכחתי כמה דברים...אם תרצה להתחיל להתאמן רציני אז כדאי שתעשה את זה בהשגחה...תשאל את המורה ספורט בביתספר מה הוא ממליץ, ותקבע לעצמך תוכנית אימונים( יש באתר רעל כמה תוכניות נחמדות). ואם אתה רוצה לדעת על הצבא וכושר קרבי יש ספר ממש מומלץ שרעל העתיקו ממנו מלא-``לקראת גיוס``. זהו, רפאל

palmino

New member
ל- Casus ...

שמע גבר בקשר לזה שההיתי רוצה להיתחלף עם מזל``ט בגילים, פרה, פרה אני לא יודע בין כמה מזל``ט אבל אני מעריך בערך 18 והוא כמוני מתכונן לבגרויות. נכון שאתה רוצה כבר להתגייס אבל אחרי שלושה חודשים בצבא בא לך כבר לחזור הביתה לנוח קצת ואתה לא מפסיק לקלל תצבא והמורעלות יורדת בהדרגה. אז תהנה מהזמן שנשאר לך, אני מתגייס עוד חצי שנה וזה אחרי שדחו לי תגיוס מיולי, וכל יום אני אומר תודה כי עכשיו יש לי זמן לנשום. ואני עדין מורעל כמוך! בקשר לשאלותיך: היתחלתי לרוץ קילומטר וחצי וכמעט היתעלפתי עם הזמן הגוף מיסתגל ואז היתחלתי לרוץ שלוש קילומטר שלוש פעמים בשבוע וככה היגדלתי את מרחק הריצה עד שש קילומטר אני ממליץ לך כשאתה תגיע לגיל להגיע ל 12 קילומטר לפחות, כמובן שחיפפתי קצת בגיל הזה אבל לא היה יוצא לי שלא ההיתי רץ בכלל בחודש מסוים. הקצב היה אחיד לא מהיר לא איטי ו-ב-300 מטר האחרונים ההיתי עושה ספרינט. בגיל שלך ההיתי עושה ריצת 2000 אם אני לא טועה (בדרך כלל לא מדדתי זו תוצאה מהבית ספר) 12 ומשהו שזה גרוע. היום אני עושה 7:50 -8:10 בפעם האחרונה שמדדתי וזה היה בבגרות בספורט עשיתי 8:06 ולא רצתי עד גבול היכולת שלי. ככל שתתקרב לצבא תגביר את הפעילות , אם אתה יודע שאתה רוצה קרבי ובמיוחד צנחנים, תתמיד בזה ואני ממליץ לך להיצטרף לחוג כושר קרבי, הגיבוש לא מסתיים בריצת 2000 יש גם סחיבת שקים זחילות אלונקות ... ברוב הגיבושים יש את ריצת 2000 מטר זה חלק מבוחן בראור, זאת ריצה חשובה לפחות בגיבוש צנחנים שההיתי ,חילקו את הקבוצות לפי תוצאות הריצה ,תוצאות כפיפות הבטן והשכיבות שמיכה שהריצה היא הכי חשובה-(מפני שאם אתה רץ בקצב טוב, סביר להניח שאתה בכושר ובאת לגיבוש כדי להוכיח את עצמך ולא להעביר את הזמן. הטובים היו הצוות הראשון וכך הלאה עד צוות 10 הכי חשוב ליפול עם קבוצה טובה כי אז מסתכלים עליך אחרת. בדרך כלל ככול שהצוות יותר חזק כך יותר קשה בגיבוש אבל יש יותר סיכוים לעבור.העובדה היא שבגיבוש צנחנים שההיתי ,בצוותים האחרונים נישארו הכי פחות אנשים ובצוות שלי(צוות-3) נישארנו 18 והיתחלנו תגיבוש 23 אנשים,מה כן שמי שלא מצליח בריצה מנפים אותו אבל אתה צריך להיות ממש גרוע די שמן ובלי כושר.) תראה בקשר לשאלתך על איזה דברים לשים דגש ,תשים פשוט על הכול במינון נכון אם תעשה שכיבות שמיכה ומתח יהיה קל לך אחר כך באלונקות שכיבות בטן עוזרת להכל ריצה זה טוב לסיבולת לב ראיה ולמסעות הכל טוב ועוזר לשיפור הכושר. בשאלתך ענית לדעתי כבר על התשובה מה שציינת זה הדגש העיקרי, ובצבא באימונים עושים כל הזמן את זה. שיהיה בהצלחה ושילכו אחריך לצנחנים אני ישאר לי בנח``ל המוצנח.. ביי גבר אמיר (-:

מזלט

New member
אנוכי

מזלט עבדכם בן 18 +3חודש ... ומחר באה עליי מכה מכה, מתכונת פיזיקה. הייתי עכשיו עושה יומיים סיירות (לא יום סיירות..) במקום המתכונת מחר. וגם אני הייתי מורעל עד הצבא. עד שהבנתי בעצם, שאני מתגייס עוד 57 ימים... ואז נשבזתי. למי יש כוח לזה? לעזוב הכל ולהתגייס? לעזוב מסגרת תומכת ואוהבת כמו הבי``ס (כן כן, מה ששמעתם!), לשכוח מהכל וללכת לרוץ בג`בלאות וכל זה מה, שלושה שבועות אחרי שאני מסיים את הלימודים. אז חבר יקר, אל תמהר, קח ת`זמן, תהנה ממנו. אח``כ יתברר לך שאלה היו השנים הכי קלות וכיפיות בחיים שלך. עניין של זמן.

palmino

New member
מזלט הכי כמה שאני

מבין אותך ומסכים איתך במאה אחוז

מזלט

New member
הו כמה שאני

הייתי רוצה עכשיו להיות בכתה ט`... לעשות שיעורי בית, להתכונן למבחן במתמטיקה על חצי נושא (לעומת 5 יח` עכשיו), לבלות בחופש הגדול, בנות, עניינים, מסיבות... אחח. אבל אפשר לחשוב, אני מתלונן כאילו אני בן 40, אני בן 18. יש לי עוד את כל החיים. (רק שבאמצע יש מן חור כזה... 3 שנים שהולכות לאיבוד להן)

Casus Belli

New member
מטוס זעיר ללא טייס

מזלט, ברוב הדברים אני מסכים איתך, אבל קצת ניסחפת לא...? מסגרת תומכת ואוהבת!? לא בבית ספרנו... לא בכותלי ביה``ס שאני מכיר... גם לי לא יהיה מרווח של זמן בין סיום הלימודים לגיוס, אבל כנראה זה לטובה... אז קח את הבאסה בסבבה. תנצל את החודשיים כמו שצריך, ושיהיה גיוס נעים ובהצלחה במתכונת. ובקשר לשנים הטובות בחיים - הרבה מבוגרים אומרים לי את זה! אבל ממש הרבה... למשל בן דוד שלי, שלא מזמן חגג יום הולדת 28. אז כנראה אני אצטרך לקחת את המילה שלכם (המבוגרים) בעניין הזה, הן מפאת ניסיון והן מפאת חוכמת חיים.

למעלה