לקראת הבחירות

ATAF151

New member
מצטרף לקריאה

חשוב מאוד להצביע, במקרים רבים זה משפיע על חיינו יותר מהממשלה

32103210

New member
היית מצטרף לקריאה ,גם אם

אחוז הצבעה גבוה ,היה פוגע במפלגה שאתה מצביע לה ?

ארזS

New member
אם אני יורד לסוף דעתך...

אמנם אינני בטוח שיורד לסוף דעתך אך המחשבה חולפת בראשי... הרי שבניגוד להצבעה לכנסת שבה ציבור מסויים מצביע באחוזים גבוהים במיוחד, בבחירות לעיריה ובמיוחד בעיר כמו רעננה זה ממש לא כך.

ארזS

New member
ודבר נוסף

אחוז הצבעה גבוה = משקף נכונה יותר את המצב = יותר שיוויון / דמוקרטיה.
זאת כמובן לעניות דעתי שכמובן שניתן לחלוק עליה.

ATAF151

New member
כן ולא

עובדתית בכל מערכות הבחירות ניסיתי לשכנע ללכת להצביע וקיוויתי לאחוז הצבעה גבוה.

יחד עם זאת, אני מודה, שבבחירות האלו, אחוז הצבעה גבוה יהיה לטובת חופרי ולהיפך.

32103210

New member
כן ,ולא ?

אם אחוז הצבעה גבוה יהיה לטובת חופרי ולהיפך ,משמע שאחוז הצבעה נמוך יהיה לטובת בילסקי,,,,ולהיפך , מבולבלים ? גם אנחנו,,,,,

ארזS

New member
הכל בגדר מחשבותיו של אטאף

שכל קשר בינם לבין המציאות הוא מקרי בהחלט...
אף אחד לא יכול לקבוע איזה אחוז הצבעה ישחק לטובתו של מי מהמועמדים.

gs1234

New member
הניתוח שלי הוא כדלקמן:

ביילסקי מבסס את הקמפיין שלו על שני צירים: נוסטלגיה ודתיים. הוא מנסה לייצר ערגה לתקופה שבה הוא היה ראש עיר (נוסטלגיה) ומתחבר לציבור הדתי בכל הזדמנות - למשל, הוא בירך אותם לראש חודש חשוון בדף הפייסבוק שלו, והרבה חוגי בית שלו מתקיימים בשכונות דתיות. הזיקה שלו לדת איננה חדשה - הנה ראיון מאלף עם ביילסקי משנת 2011: http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=26306

לעומתו, חופרי מבסס את הקמפיין שלו על הדברים שאותם הוא פיתח ברעננה בשנים האחרונות. מי שמרוצה מהמצב בעיר יצביע לו. יש גם קצת אנטגוניזם מצידם של הדתיים לחופרי, מסיבות שונות.

להערכתי רוב הדתיים יצביעו לביילסקי, ורוב החילוניים לחופרי. אחוזי ההצבעה בציבור הדתי הם גבוהים, ואצל החילוניים הם נמוכים עד בינוניים. אם יבואו מעט חילוניים להצביע, אז ביילסקי ייבחר ותהיה במועצה קואליציה בעלת גוון דתי. לעומת זאת, אם יהיו אחוזי הצבעה גבוהים, אז החילוניים (שהם הרוב ברעננה) יבחרו בחופרי, ותהיה קואליציה שהיא ברובה חילונית.

עד כאן התחזית שלי.

ארזS

New member
אתה טועה בדבר אחד לכל הפחות.

לא אתעסק כאן בענייני חופרי או בילסקי, דנים בזה המון, רק אעיר את תשומת לבך לטעות שלך שאותה ניסיתי להסביר גם בתגובה קודמת, אולי אפילו בכמה תגובות, וכנראה ש"האסימון לא נפל"

אז :
לצערי הרב, ואני אומר זאת במלוא הצער, הדתיים ברעננה הם לא כמו החרדים בבני ברק שממלאים אחרי פקודת הרב שלהם.
כלומר, הם ממעטים יחסית להצביע, בניגוד למר''צניקים המומרצים.

ולכן אמרתי במפורש לאנשים שאני מכיר, ובהם כאלה שמוכרים לכולם כאן, שאצביע חד משמעית כ"הפוך על הפוך" למר''צ, אם לא תקום סיעה דתית מאוחדת, כי הדתיים ברעננה ברובם הם אנשים שבעים מאוד ולא אכפת להם כל כך מה קורה ומי יבחר.

תפנימו את הנקודה הזאת, שלי אישית היא מאוד כואבת בהיותי מה"סרוגים".

או כפי שאמרתי לאנשים שדיברתי איתם "מה לנו כי נלין על אויבינו ושונאינו אם בתוכנו איננו מסתדרים".

gs1234

New member
מאד מעניין מה שכתבת

תמיד תהיתי איך מתחם טיב טעם וארקפה פועל ברעננה בלי התנגדות משמעותית מצד התושבים. אולי ההסבר שלך נותן לזה תשובה חלקית.

תודה.

עומר247

New member
בעיני המצב הפוך לחלוטין

אמנם ביילסקי נחשב לראש עיר נוח לדתיים אך לדעתי הפעם המצב שונה.
החילונים נוטים להצביע לבילסקי בתקווה לשינוי, מאחר והם לא מרוצים מחופרי (לפחות כך אני מבין מהקמפיין של מרצ)
ודווקא הדתיים, שראו שחופרי הלך איתם לכל אורך הקדנציה, יצביעו לו

לגבי אחוז ההצבעה, מאחר ואני מעריך שרוב הציבור תומך בביילסקי, אחוז הצבעה גבוה יעזור לו, בעוד אחוז הצבעה נמוך יעזור לחופרי

ATAF151

New member
דעתי

לדעתי הדתיים והחילונים יתפצלו בין חופרי לבילסקי.
ליו"ר מרץ היה סכסוך אישי עם חופרי בגלל רצונה לקבל את תפקיד הממלא מקום ראש העיר, אבל לא היו לה טענות מיוחדות נגדו בנושא החילוני.

הסיבה שאחוז הצבעה נמוך יעזור לבילסקי היא משום שלו יש גרעין תומכים שסוגד לו ומאוד לא אוהב את חופרי, לעומת תומכי חופרי שהם לא סוגדים לו ולא מאוד לא אוהבים את בילסקי ולכן אולי לא יבואו כלל להצביע.

ארזS

New member
בעניין הדתיים אכן זה המצב

כפי שאני צופה אותו על פי הדברים שאני שומע בעיר בקרב הציבור הדתי.

32103210

New member
מעניין ,מי הרשימה שבילסקי טוען

שהוא לא סגר איתה הסכם ?
כלומר (לטענתו ) הוא לא סגר עם אף אחת,אבל איזו רשימה היה חשוב שידעו שהוא לא סגר איתה,,,,,,,?

לדעתי הניתוח שלך אינו נכון

וזאת על פי כמה וכמה בדיקות... הסבירות שמערכת הבחירות בין המועמדים לרשות העיר

מובלים בפערים גדולים של המבקשים לראות את ביילסקי חוזר לראשות העיר וחופרי מסיים את תפקידו ,

למיטב הבנתי חופרי כרגע מבצע את קרב המאסף ומנסה להכניס כמה וכמה יותר אנשים מסיעתו למועצת העיר..

ואגב לידיעתך עד בואו של ביילסקי בקדנציה הראשונה רעננה היתה אדומה ברובה ... לאורך 20 שנות כהונתו של פולפוביץ... וכתשע שנים קודם של שקולניק..

וביילסקי מקבל תמיכה בקרב קהלים שונים .. ולחלוטין לא בדיוק מהמגזר הדתי.

אגב בדוק בבקשה מצבעי מרץ מה נטיותיהם... בדוק בבקשה מצבעי ליכוד מה נטיותיהם...

ולמיטב ערכתי יהיה הפעם ברעננה אחוז הצבעה גבוה מפעם קודמת

ATAF151

New member
מחשבות מושכלות

לבילסקי יש גרעין שממש לא אוהב את חופרי וממש סוגד לבילסקי.
לחופרי יש תומכים רגילים, לא אנטי בילסקי, לא סוגדים לחופרי, סתם תומכים שבאופן טבעי חלקם לא יטרחו ללכת להצביע בכלל.

ארזS

New member
כמובן שזאת זכותך לחשוב כך

וכל עוד הדברים עומדים בגדר ההגיון הרי שאני עומד על זכותך להביע את הדברים..

זאת בניגוד לדברים שלפעמים אתה כותב ממש נגד ההגיון אבל נעזוב את זה עכשיו...

ואני בטוח שכולנו רוצים רק דבר אחד
[אני בכל אופן רוצה]
שיהיה טוב לכולנו בעיר שלנו.

ATAF151

New member
אכן כך

אחוז הצבעה גבוה לטובת חופרי, אחוז הצבעה נמוך לטובת בילסקי.

הסיבה היא שלבילסקי יש גרעין קשה שילך להצביע בכל מצב, לעומת חופרי שתומכיו יותר פרווה.

למעלה