לקראת החגים....

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
לקראת החגים....

תגידו, גם אצלכם יש את כל הקטע הזה שכל אחד מההורים רוצה שתהיו אצלו, ולפעמים ממש ממש קשה להחליט. כשהייתי יותר קטן, אני זוכר איך היו לי הרבה התלבטויות היכן להיות אצל אמא או אצל אבא, בעיקר בליל הסדר, אבל גם בחגי תשרי (חוץ מסוכות נניח, שרק אצל סבא שלי מצד אבא יש סוכה, לכן אם אני עושה ערב סוכות הוא שמה...). אמא שלי יודעת שהמסורת מאוד חשובה לי, לכן את רוב החגים וכו' אני עושה אצל ההורים של אבא (אפילו שלפעמים הוא לא נמצא, כי המשפחה אצל ההורים של אישתו). ואיך זה אצלכם? שנה טובה ומתוקה

החגים בפתח - כולם במתח

אצלי, בגלל שלא היה קשר עם אבא שלי, היינו כל החגים אצל דודים שלי, בגלל שאנחנו דתיים, היינו חייבים להיות שם כל החג. כבר עברו עשרים שנה, כבר יש לי משפחה משלי, ועדיין, בכל פעם שמגיעים החגים או פסח, אני נזכרת בכל מיני "חוויות שעברתי" והלב מתכווץ, משתדלת לא להעביר לבת שלי את ההרגשה. מה עובר עליכם? איך אתם מתמודדים? מאחלת לכולם להתגבר על הקשיים ולהנות בחגים!

ny22

New member
מנהל
אני דווקא בד"כ (99%) בחגים אצל אבא

פשוט ההורים שלו שומרים מסורת. היות וזה מאוד חשוב לי אני אצלהם.

הדסו^ש

New member
ועם השנים זה אפילו נהיה יותר מורכב../images/Emo70.gif

כי תאר לעצמך שביום מן הימים תהיה לך בת זוג שתחיו ביחד ותרצו לבלות ביחד גם בחגים, ואם לא מספיק שיש את שני ההורים שלך - גם ההורים שלה יצטרפו לרשימת המזמינים ובמקום שתיים יהיו לך כבר שלוש אפשרויות לבילוי החג. וזה בהנחה שההורים שלה לא יהיו פרודים/גרושים - כי אחרת זה כבר ארבעה מקומות להתלבטות! אז מה עושים? מחלקים את החגים והארוחות. ערב חג במקום אחד, למחרת בצהריים ארוחת חג במקום שני, ערב חג שני - שוב מחליפים מיקום, וכו'... מזל שיש לנו מספיק חגים באמת!

וגם זה במקרה הטוב

יש כאלו שצריכים להתמודד עם אולטימטום מצד סבא וסבתא, או דודים ודודות, או שכנים או חברים, וכל מיני לחצים, ופתאום ארוחת החג הנעימה והשקטה הופכת לטרגדיה של ממש, סופת הוריקן של טלפונים וכעסים ששומרים כל החיים, ואי אפשר לרצות את כולם, הכי פחות את עצמך, והבעיה המרכזית של החג היא לא התעלות רוחנית - אלא מה להביא לחג כדי לא להתבייש. ואף אחד מסביב לא מבין שפשוט דורסים אותך. וזה חג? וזה "ושמחת בחגך"? אחרי כל המלחמות האלה את נקלעת לאיזו ארוחה משפחתית, עם כל מיני הערות עוקצניות, זה חג זה, אה?

זה כל כך ככה!!

שני ההורים אמרו לי לפני החג אז את איתי החג נכון? אז אמרתי לשניהם שידברו בניהם ויחליטו.. בסוף הייתי עם אמא אז בטח בפסח אני אהיה עם אבא...

למעלה