לקראת החורף

לקראת החורף../images/Emo188.gif

אז ככה....המיני סקר הזה הופיע בפורום סוסים לפני איזה שבוע ומשהו, והחלטתי שבגלל שפה יש אנשים נוספים אני רוצה לדעת מה דעת כולם. הוא יותר למי שיש לו סוס פרטי, אבל כולם מוזמנים לענות. האם אתה שם לסוס שלך קובן? אם לא, למה? אתה משנה את כמויות האוכל בחורף? הסוס מקבל טיפול רפואי נוסף בגלל החורף? הוא נמצא בתא או במרעה? ומה בד"כ? רמת העבודה משתנה? מדוע? אתה שוטף יותר/פחות? אתה מבריש יותר/פחות? דברים נוספים שאתה עושה בגלל בוא החורף?

עונה לעצמי-

*האם אתה שם לסוס שלך קובן? כן *אתה משנה את כמויות האוכל בחורף? לא...הכל נשאר אותו דבר *הסוס מקבל טיפול רפואי נוסף בגלל החורף? לא, חיסוני השפעת וכל החיסונים תקפים כל השנה. והסוסה מקבלת ויטמין C פעם ביום נגד 'שעלת' (היא משתעלת ומתעטשת הרבה ברכיבות-וזה לא רק בחורף). *הוא נמצא בתא או במרעה? ומה בד"כ? היא נמצאת בתא, כרגיל. *רמת העבודה משתנה? מדוע? אמ...הסוסה ממשיכה לעבוד באיזור ה-8 פעמים בשבוע כשאפשר, אם המגרש לא מאפשר היא יוצאת לטיולים... (לא שמונה בשבוע, פחות), ומריצים אותה בלונג' על מגרש שלא יכול להיות מוצף..חח... *אתה שוטף יותר/פחות? בגלל הגירוד אני שוטפת, אבל פחות מכרגיל, את הזנב ואיזור הבטן והעטינים, וכמובן הרגליים אני שוטף כמעט אחרי כל רכיבה (בטח אתם אומרים לעצמכם-"מה?! אבל זה כל הגוף"), אבל זה לא, רק את הבטח למטה אני שותפת, כל הגב הצלעות הצוואר הפנים והכל, נשטפים בערך פעם בשבוע כשאני חייבת לחפוף את הצוואר כדי שלא תתלכלך. וכמובן שאחרי כל שטיפה-קולר! *אתה מבריש יותר/פחות? מברישה יותר אחרי כל רכיבה, מכיוון שאני לא מרבה לשטוף את הגב. ומנקה רגליים הרבה גם אחרי רכיבה (מה שאני לא עושה בדרך כלל). *דברים נוספים שאתה עושה בגלל בוא החורף? אמ...לא.

שוטף=שוטפת* הבטח=הבטן* שותפת=שוטפת*

לחפוף את הצוואר כדי שלא תתלכלך=לחפוף את הרעמה כדי שהסוסה לא תתגרד*. יש כל כך הרבה טעויות-לא בכוונה. זה מה שקורה שאתה עייף ויש הרבה רעשים מהצד.

2eye

New member
אני, למרות שאני רק פנסיון

האם אתה שם לסוס שלך קובן? כן
אם לא, למה? אמרתי כן
אתה משנה את כמויות האוכל בחורף? למה? העבודה נשארת אותה עבודה
הסוס מקבל טיפול רפואי נוסף בגלל החורף? מדוע?
הוא נמצא בתא או במרעה? ומה בד"כ? בתא
כרגיל רמת העבודה משתנה? מדוע? עובדים יותר, כי יש לו יותר אנרגייה.
אתה שוטף יותר/פחות? אם קר - מגבת/ספוג לך + שמיכת מדבת, אם לא קר מדי...אז לשטוף (לפעמים גם שמיכת מגבת פה)...
ולפעמים פשוט מחכה שייתיבש ומבריש אתה מבריש יותר/פחות? בכלליות יותר, כי לפעמים נשארת זיעה שהספוג לא מצליח להוריד בפרפקט...
או שאחרי עבודה. דברים נוספים שאתה עושה בגלל בוא החורף? רוכב יותאר באינדור
ונמצא יותר זמן עם הסוס, כי יותר זמן להברשה אחרי עבודה

Lulinelo

New member
אניי

האם אתה שם לסוס שלך קובן?כן אם לא, למה?- אתה משנה את כמויות האוכל בחורף? לא ניראה לי הסוס מקבל טיפול רפואי נוסף בגלל החורף? שמן פרסות גם בפנים לפני כל רכיבה אם אפשר לקרוא לזה רפואי... הוא נמצא בתא או במרעה? ומה בד"כ? בתא כמו תמיד רמת העבודה משתנה? מדוע? כן כי אפשר לירכב פחות כי יש גשם.. :S אתה שוטף יותר/פחות? לא שוטפת בכלל רק בבטן וברגלים איפה שיש בוץ... אתה מבריש יותר/פחות? יותר, במקום מקלחת אז הרבה יותר.. דברים נוספים שאתה עושה בגלל בוא החורף? נופ

Amory

New member
הממ..

אני שמה לסוסים שלי קובן.. לא בדיוק משתנות כמויות האוכל..הסוסים שלי מקבלים טיפולים רפואיים אבל שום טיפולים נוספים בגלל החורף. הם בתא כרגיל,רמת העבודה לא משתנה ..רק לפעמים,כדיי שלא יתקררו אבל תכלס הכל כמעט אותו הדבר אני שוטפת בכמות הצורך כמו תמיד,אחרי עבודה ביום גשום\קריר שוטפת רק רגלים ומברישה אני מברישה יותר..( עדיף מלשבת ולהשתעמם
) ואני משתדלת לתת להם את הטיפול הכי טוב ומסור..

גמני

האם אתה שם לסוס שלך קובן? לא אם לא, למה? הוא לא צריך אתה משנה את כמויות האוכל בחורף? לא , תלוי כמה אני אעבוד איתו הסוס מקבל טיפול רפואי נוסף בגלל החורף?לא , מקבל כשצריך הוא נמצא בתא או במרעה? ומה בד"כ?אמממ יותר בתא כי הוא עושה החלקה על הבוץ במנג' רמת העבודה משתנה? מדוע? אממ כן כי יש בוץ אתה שוטף יותר/פחות? פחות , אני רוצה סוס לא ארטיק
אתה מבריש יותר/פחות? אמממממ דברים נוספים שאתה עושה בגלל בוא החורף? מנג'סת לאמא לקנות ניסורת

עוננהה

האם אתה שם לסוס שלך קובן? כ ה אם לא, למה? ---- אתה משנה את כמויות האוכל בחורף? אממ ממש בקצתת הסוס מקבל טיפול רפואי נוסף בגלל החורף? בדיקות נגד דלקת ריאותת שפעת וכו'. הוא נמצא בתא או במרעה? בתא.. אוכל וישן רמת העבודה משתנה? מדוע? לא היא רגילה אתה שוטף יותר/פחות? כן פעם בשבוע מספיקה (אם הגשם והמזג אוויר מרשה) אתה מבריש יותר/פחות? לא.. אני מברישה יותרר דברים נוספים שאתה עושה בגלל בוא החורף? שמה ברזנת על התא ומכסה אותו

למעלה