לקראת הטיגונים של סוף שבוע

אפרת10512

Well-known member
טיפ שרץ ברשת הוא טיגון שניצלים במחבת מרופדת נייר אפייה. זה באמת חוסך בלגן, ובאמת גורם לשמן להתלכלך פחות.
למה זה טוב? קודם כל מהסיבה הברורה - זה חוסך זמן יקר של קרצוף מחבתות. . יש כאלה שמניחות חתיכת נייר קטנה יחסית שרק מונעת מהשניצלים להידבק ומפירורי הלחם להישרף על המחבת, אך גם בכאלה המניחות יריעת נייר שלמה הגולשת מדפנות המחבת, שללא ספק מקלה על הניקוי בסיום התהליך.
אז איך זה עובד ?

לוקחים מחבת, מניחים עליו נייר אפיה, על נייר האפייה יוצקים שמן, מדליקים את האש.
מחכים שהשמן יתחמם ופשוט מניחים את השניצלים על נייר האפייה.
מטגנים כרגיל, מעבירים את השניצלים לנייר סופג.
כשגומרים עם שלב הטיגון,
מעבירים את השמן להתקררות.
מרימים בזהירות את הנייר עם השמן ומעבירים לשקית ניילון ולפח.
 

SupermanZW

Well-known member
טיפ שרץ ברשת הוא טיגון שניצלים במחבת מרופדת נייר אפייה. זה באמת חוסך בלגן, ובאמת גורם לשמן להתלכלך פחות.
למה זה טוב? קודם כל מהסיבה הברורה - זה חוסך זמן יקר של קרצוף מחבתות. . יש כאלה שמניחות חתיכת נייר קטנה יחסית שרק מונעת מהשניצלים להידבק ומפירורי הלחם להישרף על המחבת, אך גם בכאלה המניחות יריעת נייר שלמה הגולשת מדפנות המחבת, שללא ספק מקלה על הניקוי בסיום התהליך.
אז איך זה עובד ?

לוקחים מחבת, מניחים עליו נייר אפיה, על נייר האפייה יוצקים שמן, מדליקים את האש.
מחכים שהשמן יתחמם ופשוט מניחים את השניצלים על נייר האפייה.
מטגנים כרגיל, מעבירים את השניצלים לנייר סופג.
כשגומרים עם שלב הטיגון,
מעבירים את השמן להתקררות.
מרימים בזהירות את הנייר עם השמן ומעבירים לשקית ניילון ולפח.
לא עדיף פשוט להשתמש במחבת all clad tri-ply שדבר לא נדבק אליה לעולם והיא גם בטוחה לשימוש?
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
טיפ שרץ ברשת הוא טיגון שניצלים במחבת מרופדת נייר אפייה. זה באמת חוסך בלגן, ובאמת גורם לשמן להתלכלך פחות.
למה זה טוב? קודם כל מהסיבה הברורה - זה חוסך זמן יקר של קרצוף מחבתות. . יש כאלה שמניחות חתיכת נייר קטנה יחסית שרק מונעת מהשניצלים להידבק ומפירורי הלחם להישרף על המחבת, אך גם בכאלה המניחות יריעת נייר שלמה הגולשת מדפנות המחבת, שללא ספק מקלה על הניקוי בסיום התהליך.
אז איך זה עובד ?

לוקחים מחבת, מניחים עליו נייר אפיה, על נייר האפייה יוצקים שמן, מדליקים את האש.
מחכים שהשמן יתחמם ופשוט מניחים את השניצלים על נייר האפייה.
מטגנים כרגיל, מעבירים את השניצלים לנייר סופג.
כשגומרים עם שלב הטיגון,
מעבירים את השמן להתקררות.
מרימים בזהירות את הנייר עם השמן ומעבירים לשקית ניילון ולפח.
דיי בחייאת ראבקום, לא הגזמתם בכלל.
לטגן שניצל עם מחבת, שמן ונייר אפיה...
זה בערך כמו לנגב את התחת עם קליפות בננה. :-/
 

שמלת תחרה1

Well-known member
טיפ שרץ ברשת הוא טיגון שניצלים במחבת מרופדת נייר אפייה. זה באמת חוסך בלגן, ובאמת גורם לשמן להתלכלך פחות.
למה זה טוב? קודם כל מהסיבה הברורה - זה חוסך זמן יקר של קרצוף מחבתות. . יש כאלה שמניחות חתיכת נייר קטנה יחסית שרק מונעת מהשניצלים להידבק ומפירורי הלחם להישרף על המחבת, אך גם בכאלה המניחות יריעת נייר שלמה הגולשת מדפנות המחבת, שללא ספק מקלה על הניקוי בסיום התהליך.
אז איך זה עובד ?

לוקחים מחבת, מניחים עליו נייר אפיה, על נייר האפייה יוצקים שמן, מדליקים את האש.
מחכים שהשמן יתחמם ופשוט מניחים את השניצלים על נייר האפייה.
מטגנים כרגיל, מעבירים את השניצלים לנייר סופג.
כשגומרים עם שלב הטיגון,
מעבירים את השמן להתקררות.
מרימים בזהירות את הנייר עם השמן ומעבירים לשקית ניילון ולפח.
רעיון טוב, למרות שאיני מטגנת בשמן עמוק.
 

אבח"י

Well-known member
ואיך הנייר לא נשרף אם הוא גולש משולי המחבת?
נראה לי סתם בזבוז של נייר - יש לי מחבת "אל-הדבקות", מטגן וכלום לא נדבק.
 

GoldenEyes

Well-known member
ואיך הנייר לא נשרף אם הוא גולש משולי המחבת?
נראה לי סתם בזבוז של נייר - יש לי מחבת "אל-הדבקות", מטגן וכלום לא נדבק.
קלי קלות
אם הלהבה לא גדולה מהתחתית של המחבת אז היא לא מגיעה לנייר
שנית , בכיריים קרמיות ושות' אין להבות
 

GoldenEyes

Well-known member
יש לי מחבת "אל-הדבקות", מטגן וכלום לא נדבק.
טפלון
מכאן בא הביטוי להרבה אנשים "טפלון"
לא משנה כמה שתסביר להם הם לא קולטים כלום
אומרים את זה גם על אנשי צווארון לבן שמעורבים בשחיתויות ובכ"ז אין שום בסיס להאשמה
טפלון-לא נדבק אליו כלום
 
למעלה