לקראת המחנה קיץ:

Meijen Shaggy

New member
לקראת המחנה קיץ:../images/Emo42.gif../images/Emo180.gif../images/Emo15.gif

רגע של עברית: קשירת שתי סנדות זו לזו נקראת כְּפִיתָה. מי שמבצע כפיתה הוא כּוֹפֶת. אך שם הפועל הוא לִכְפֹּת ולא לִכְּפֹת. יש להגות כ´ רפה ו-פ´ דגושה, עפ"י כללי בג"ד כפ"ת. תודה ולהתראות בפעם הבאה ב"רגע של עברית"...

אבל זה לא מיסתדר נכון...

ביגלל שלִכפוֹת, זה מהמילה כפייה... "כפִיתִי על גל לנקות את השבט" שם הפועל הוא לִכפוֹת. אי לכך, בכדי להבדיל את עשיית הכפיתה, מעבודת כפייה, עלינו להגיד לִכּפוֹת, למרות שזה נוגד את חוקי העברית (שזה לא בטוח - אולי הפועל כ.פ.ת הוא יוצא דופן? יש כ"כ הרבה יוצאי דופן שאי כבר לדעת...). וחוץ מיזה אם מישהו יגיד לִכפוֹת, כל השבט יצחק עליו...
נועה.

Meijen Shaggy

New member
אז תגידי לכל השבט ../images/Emo15.gif

שזו עברית תקנית. כ´ לא תקבל דגש קל אחרי חיריק, ו-פ´ תקבל דגש קל אחרי שווא נח. לִכְפּוֹת היא מילה דו-משמעית, כמו לִשְׁבּוֹת (גם מהשורש ש.ב.ה וגם מהשורש ש.ב.ת). אף על פי כן, כך יש להגות אותה. מקווה שלא תצטרכו לִכְפּוֹת על אף אחד לִכְפֹּת את הסנדה

צודק, אבל...

אם אני אגיד לִכפּוֹת אנשים לא יבינו אותי... ויש הרבה מילים שאומרים לא נכון, לדוגמא הדדבר הזה שאיתו צובעים בגואש, כולם קוראים לו מִיכְּחוֹל, אבל אין שום סיבה לדגש בכ´ לכן צריך להגיד מִיכְחוֹל בכ´ רפה. מילה נוספת היא להכחיש, כל אחד יגיד "אני מָכְּחִיש שהיתפלחתי למחסן והרמתי מישם ציוד" אבל לא כך אומרים יש להגיד "אני מָכְחִיש", מכיוון ששוב, אין שום סיבה לגדש בכ´. יש עוד הרבה מילים כאלו כמו "לְהָכְחִיל" "לְהָכְחִיד", אבל גם ככה זה לא מעניין אף אחד, ואין לי כוח ליכתוב...
עד כאן פינתנו השבועית "הגיע זמן לשון" נועה. נ.ב בטח עשית לא מיזמן בגרות בלשון...

הניקוד יצא לא ברור ביגלל ההדגשות אז

הינה ההודעה שוב, ובלי הדגשות: אם אני אגיד לִכפּוֹת אנשים לא יבינו אותי... ויש הרבה מילים שאומרים לא נכון, לדוגמא הדדבר הזה שאיתו צובעים בגואש, כולם קוראים לו מִיכְּחוֹל, אבל אין שום סיבה לדגש בכ´ לכן צריך להגיד מִיכְחוֹל בכ´ רפה. מילה נוספת היא להכחיש, כל אחד יגיד "אני מָכְּחִיש שהיתפלחתי למחסן והרמתי מישם ציוד" אבל לא כך אומרים יש להגיד "אני מָכְחִיש", מכיוון ששוב, אין שום סיבה לגדש בכ´. יש עוד הרבה מילים כאלו כמו "לְהָכְחִיל" ו"לְהָכְחִיד", אבל גם ככה זה לא מעניין אף אחד, ואין לי כוח ליכתוב... עד כאן פינתנו השבועית "הגיע זמן לשון" נועה. נ.ב בטח עשית לא מיזמן בגרות בלשון...

MeijenShaggy

New member
את רק מחזקת את טענתי.. ../images/Emo15.gif

המלים לִכְּפֹת, מִכְּחוֹל ולְהַכְּחִישׁ הן דוגמאות טובות למילים ששוגים בהגייתן. אך גם אם הרוב טועה, השגיאה לא הופכת לנכונה! יש למגר את זה כמה שיותר כדי למנוע את הטעות, לפחות עד שהאקדמיה תחליט אחרת. ו- אכן, עשיתי את הבגרות בלשון לא מזמן.

למעלה