לקראת המעבר

movingtoCA

New member
לקראת המעבר../images/Emo160.gif

שלום לכל חברי הפורום. עוד שבועיים אני עולה על המטוס אם אשתי ושלושת ילדנו. אני עובר לעבוד במשרד ב .CA לצערי יכולת הכתיבה הדלה שלי לא יכולה להביעה את גודל האימה שאני חש לנוכח המעבר הזה , אני לוקח שלשה ילדים קטנים (5.5,3,0.75) ומעביר אותם למקום חדש ולא ידועה לתקופת זמן לא מוגדרת (אני עדיין מקווה שזה תקופה בלבד) כמובן אני מקווה שהכל לטובה ושנהנה מהחוויה. מקריאה בפורום אני יודע שהשנה הראשונה מאוד קשה , בעיקר לבו זוג שלא עובד (אם אפשר לקרוא לטיפול בשלשה ילדים לא לעבוד). אני מתכנן לגור בCUPERTINO בגלל בתי הספר והקרבה למקום העבודה , אני יודע שיש שם הרבה ישראלים ואנחנו מקווים שזה יעזור להתאקלמות בשלבים הראשונים. ולשאלות/בקשות: 1. אני מנסה להכין רשימה של דברים שצריך לסגור בארץ לקראת המעבר , כל תרומה תתקבל בברכה , אני מצדי מבטיח לפרסם אותה כאן אחרי המעבר. 2. עצות על איך מוצאים ישראלים אחרים באזור מגורנו לטובת פגישות משחק לילדים. תודה

movingtoCA

New member
שגיאות כתיב../images/Emo52.gif

לצערי אני דיסלקטי (מאובחן) ולמרות שאני מקפיד לעבור אם SPELLER אני בטוח שיש שגיאות כתיב סליחה

noam31

New member
מצורפת רשימה

זו פורסמה ונערכה לפני כמה חודשים ע"י אחד הגולשים בעזרת שאר האורחים . כרגע אין לי מספיק זמן על מנת להתעמק בענין . מאוחר יותר אני אכנס ואנסה להוסיף . בהצלחה

doronf65

New member
מנהל
היי לעובר לקליפורניה

דבר ראשון שאתה צריך לדעת כדי להרגיש טוב יותר, הוא שיש עוד אנשים שעושים את הצעדים שאתה עושה, וכולם מפחדים, או שהם עדיין לא יודעים שצריך לפחד. אז קודם כל - כרוך הבא לפורום. יש כאן מספר אנשים במצבך, אחד מהם אני, שעולה על המטוס עוד שבועיים ויומיים, וגם אני מגיע לאזור SF. יש פה את odedee, שעבר לפני חודשיים בערך, ויוכל גם הוא לתרום הרבה לפי דעתי, יש את מבט מהצד, שהיא המארחת הרשמית
בקופרטינו, כי היא גרה שם, ויודעת המון על המקום ברמת מערכת חינוך, רופאים, ישראלים וכו', ובטח תענה לך לאחר שתתעורר מהשינה. וכנ"ל אני מעריך עודדי, שיוכל לתרום מנסיונו בנושא קרדיט ליין, רשיונות, וכו'. עד כה, אני יכול לתת לך עצות בקשר לעזיבה עצמה - ביטוח לאומי, מס הכנסה (נראה שאתה במצב טוב כי אתה עוזב לפני 30.1.04), חשבונות בנק וכו'. שאל כל שיעלה על דעתך, אנסה לענות. בקשר לילדים: אתה במצב טוב איתם. כולם קטנים, ובגיל מצויין למעבר. תידרשו לתמיכה גדולה יותר ככל שהגיל עולה, אבל גם הגדול ביותר קטן דיו, אז באמת אל תדאג. חבלי הקליטה שלנו, המבוגרים, קשים הרבה יותר. תוך 3 חודשים שני הגדולים אמריקאים...
קח לינק או שניים שיעזרו לך, (אלו הטאגליינס של שני הפורומים השכנים, ומרכזים ה-מ-ו-ן מידע, ואחר כך תמשיך לשאול. אנחנו כאן בשבילך
. חזק ואמץ, ושא ברכה דורון http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/taglines.asp?id=25 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/taglines.asp?id=25

מישהו קרא לי? ../images/Emo13.gif

האמת היא שבד"כ אני לא מבקרת בפורום הזה, אבל קפצתי לבקר כאן בגלל סיבות אחרות לחלוטין, וראיתי שאני יכולה לעזור, אז אני כאן. כמו שכבר אמרו לך, פותח השרשור, דווקא מעבר עם ילדים קטנים אמור להיות קל יותר. יכולת ההסתגלות שלהם היא בד"כ הרבה יותר טובה מאשר של הגדולים יותר, ומצד שני הם עוד לא יצרו לעצמם בארץ קשרים חברתיים כאלה, שיקשו עליהם את הפרידה. כך שמהבחינה הזו אני חושבת שאפשר להרגע מעט. הילד הגדול שלך ילד כאן כבר לבית הספר (בין אם לכתת הגן או לכתה א' - תלוי מה תאריך הלידה). בעניין זה, אני מאד ממליצה לשים לב להמלצה שלי בהודעה שכתבתי כאן בעבר: "השיוך לבתי הספר הציבוריים הוא על פי מקום מגורים, אבל... רק בחלק מבתי הספר מתקיימת תכנית (ELD (English Language Development. במקרה הפרטי שלך, משמעות הדבר היא שאם הילד שלך עולה לגן חובה באחד מבתי הספר שבהם לא קיימת התכנית, ולקראת כתה א' הוא לא ידע עדיין מספיק אנגלית, הוא עלול למצוא את עצמו מועבר לבית ספר אחר, שבו כן מתקיימת התכנית - טרטור מיותר לגמרי. בתי הספר שכן מקיימים את התכנית, ושנחשבים טובים ברמתם ובמקצועיות המורים, הם Nimitz (אליו הלכו גם הילדות שלי, ואליו בעצם הולכים רב הישראלים כאן) ו-Collins (בי"ס קצת יותר קטן, אבל גם בו יש לא מעט ישראלים). אגב, בתי הספר הציבוריים הם לחלוטין בחינם, ואפילו את הספרים לא צריך לקנות (ולעתים אפילו לא כלי כתיבה - תלוי בבית הספר ובתקציב שקיים באותה שנה)." לגבי דרכים למצוא ישראלים נוספים כדי להעסיק את הילדים, הרי שהאמצעי המיידי הוא, כמובן, דרך בית הספר והגן (בהנחה שתשלחו לגן דובר עברית או שפועל ברוח ישראלית). מעבר לכם, אני ממליצה לך להרשם לרשימת התפוצה של "הבית הישראלי" בקונסוליה בסן פרנסיסקו. הם מארגנים (נדמה לי שבתדירות של פעם בשבועיים) מפגש של ריתמוסיקה לילדים, שמתקיים בפאלו אלטו, ומתחלק לפי קבוצות גילאים. מעבר לכך, לקראת חגים כמו חנוכה, פורים ויום העצמאות מארגנים כאן פעילויות לישראליים - חלקן מאורגנות ע"י הבית הישראלי, חלקן ע"י שבט צופי המפרץ (כן, כן. יש כאן פעילות שבט צופים שמתנהל כולו בעברית, אבל הפעילות השוטפת בו מיועדת, מן הסתם, לילדים יותר גדולים). מעבר לכך, אני יכולה לספר לך שאת כל החברים הקרובים שהיו לנו כאן בהתחלה הכרנו ביום ההרשמה לבית הספר (כולם ישראלים, וכולם עם ילדים בגילאים קרובים לגיל הילדות שלי), וחברים אחרים הכרנו סתם בסופר השכונתי או בזמן ההמתנה בצהריים בחצר בית הספר עד שהילדים יצאו מהכיתות. הרי בשביל זה אנחנו ישראלים, לא?
אם יש עוד שאלות שאוכל לענות עליהן, אתה מוזמן לפנות אלי במערכת המסרים או בפורום "ישראלים בחו"ל" או "להיות הורים בחו"ל", שבהם אני פעילה באופן שוטף.

movingtoCA

New member
לא נעלמתי

אני קורא בפורום באופן קבועה ומדי פעם שואל שאלה , לצערי הכתיבה לא באה לי בקלות (למעט מסמכים טכנים וקוד) . אני מקווה שאיש לא נעלב מזה .

sunnycalifornia

New member
ברוכים הבאים../images/Emo98.gif

אז קודם כל הרבה בהצלחה, המעבר כמו כל צעד משמעותי בחיים לא קל ורשימות תקבל כאן לרוב וגם הרבה מאוד תמיכה. זה בהתחלה מפחי ומוזר אבל תאמין לי מתרגלים, ויש לך את "מבט מהצד" שהיא ספצית ולבטח תעזור הרבה. לגבי בן הזוג ה"לא עובד" יש על זה הרבה מה להגיד, אבל תנו לעצמכם לפחות 3-6 חודשי הסתגלות גם של הילדים ואז הראש יהיה יותר פנוי לחשוב על עיסוקים , אם אני מבינה טוב אז אחד מכם על ויזת H1B מה שמותיר את השני ללא אישור עבודה. אנחנו סוגרים החודש שנה במצב הזה, גם באנו לתקופה של כ-3 שנים (אם אפשרות הארכה) וגם עם 3 ילדים, אמנם בגילאים גדולים יותר, אבל דורון צודק ככל שהם קטנים יותר, קל יותר, תוך כמה חודשים ידברו לך אנגלית בבית. אז בינתיים הרבה בהצלחה

למעלה