לקראת המפגש הבא.

Hermess

New member
לקראת המפגש הבא.

אני ממליץ שלקראת המפגש הבא לפחות כפתיחה יהיו מעין הרצאות בנושא מסוים. לדוג´ כהרצאת פתיחה ראשונה יכול מישהו להרצות עם פאגאניזם בכלל, קצת על וויקה וזרמיה, חגה וכו´... מה דעתכם? הרמס.

מי אגם

New member
נראה לי

שבגלל שזה מפגש פגני, וכולנו פגנים, ההרצאות יהיו מיותרות.

Saty

New member
טעות

שום הרצאה לא תהיה מיותרת, אני אישית אשמח מאוד מאמיתיי שישתפו אותי בידע שלהם, תמיד יש פרטים להחמיץ... חוץ מזה... הזרמים... הם כה רבים ומגוונים, לא חסר מה ללמוד!

wicca_sphere

New member
הרצאות רעיון טוב. על פגאניזם? פחות

לעשות הרצאות יכול להיות ממש נחמד, אבל זה מיותר לעשות במפגש *פגאני* הרצאה על פגאניזם.. זה כמו לעשות מפגש של אנשי היי-טק ולעשות הרצאה על מה זה מחשב. אפשר שכל פעם מישהו אחר יעביר הרצאה על נושא שהוא טוב בו, ויש לו ידע מעמיק עליו. לדעתי לפחות

TheBlueOne

New member
למרות שלא הייתי

במפגש האחרון שהתקיים (אבל מהתגובות אני מרגיש החמצתי משהו משהו ) אני כן חושב שיש מקום לערוך הרצאה... נכון כי הרצאה בנושא פאגזנים (בכלליות) אולי לא תהיה הכי אטרקטיבית, אך יש המון נושאים אחרים מרתקים ומענינים שאני בטוח שרבים לא יתנגדו לשמוע...

Justin Angel

New member
לא יקרה.

הסיבה היא ברורה, המפגש הוא לא מפגש באופן רשמי עם הגעה מדויקת, הוא מפגש ברוח ספונטנית חברתית וזה בלתי-אפשרי לגרום לאנשים לשמור על שקט ל5 דקות בשביל סבב שמות, ובטח בלתי-אפשרי ולא-הגיוני לגרום להם לשמור על שקט במשך יותר זמן. המטרה של המפגשים האלו היא כמו שרשום בפרסומת, לפגוש אנשים חדשים, להנות ולשתות כוס קפה (או משקה אלכוהלי, בהתאם למקום המפגש). וגם אם נגיד ונסכים לרעיון ההרצאות (מה שאני מעריך שבחיים לא יקרה), תמצא מישהו אחד שכל מה שהוא יגיד יהיה מוסכם על כולם. בלתי-אפשרי. מהסיבה הברורה שפאגאניות היא דת אישית ומשתנה מאדם לאדם. אני בהחלט בעד להשאיר את המפגש בנוסח הנוכחי (גם אם אני רץ כמו מטורף היפראקטיבי בין האורחים ולא זוכה לשבת).

TheBlueOne

New member
נכון, אבל...

אולי כדאי (לאחר כמה וכמה מפגשים כאלה) כן לארגן מעין "סדנא" או משהו בסגנון, בחדר נפרד, לכל המעוניין בו כן תתקים איזשהי הרצאה קצרה בנושא- ברי זה כל היופי בפאגאנזים ובדת האישית- כוחו של הדיון.. האפשרות והמקום לתת לאנשים להביע את דעתם -ולאו דווקא בצורה אלקטורנית כמו בפורם (לא שזה רע או משהו). לפעמים יותר נחמד לשבת ולהחליף רעיונות, דעות ואף ויכוח (ברוח חברתית ומתורבתת) על נושא מסויים. סתם נקודה למחשבה...

Justin Angel

New member
נראה

אולי אחרי כמה מפגשים עיראק תחליט להפציץ את ישראל בגלל עודף הכופרים שבה, אי-אפשר לדעת :) נכון לעכשיו אני מתמקד בעתיד הנראה לעין.

מי אגם

New member
אבל זה מה שעושים במפגש!

אני התיישבתי ליד אנשים, והתחלנו להחליף רעיונות, כל אחד על הדת שלו, ועשינו דיונים מרתקים - כל אחד על הדת האישית שלו. ברגע שזה הופך להרצאה, זה מאבד משהו, והופך את זה לרישמי. כשזה בדיון, יש איטראקציה, שואלים שאלות, מישהי מספרת על הדרך בה היא מסתכלת על דברים ואז אני עונה לה איך אני מסתכלת ומה אני חושבת על דרך ההסתכלות שלה.

למעלה