לקראת הסוף המחורבן

לקראת הסוף המחורבן

סבתא שלי מתקרבת לסוף. עוד כשהיא היתה צלולה היא אמרה לנו שאם היא תגיע למצב של חוסר שליטה בעצמה, שלא נגזול את כבודה ושלא ננסה להאריך את חייה. גם כשהיא התדרדרה אז בעליות הקטנות שהיא היתה שוב עצמה, היא אמרה שאלה לא חיים והלוואי שהיא תסיים כבר.
היום מצבה מאוד קשה. פצעי לחץ ארורים והיא כבר לא מסוגלת לפתוח את העיניים. החלטתי לפתוח את העיניים בכח כדי שהיא תראה שאני איתה ופשוט מרגישים שאין אף אחד שם. אתמול כבר לא הצלחנו להאכיל אותה בכלל ובבית העבוט הגריאטרי הרופא אמר שחייבים זונדה. אבא שלי התייעץ עם אחיו והם החליטו שלא לעשות זאת.
זה כל כך קשה וכל המצב הזה מחורבן. הדעיכה הזאת פשוט שוחטת אותי נפשית. אני לא רוצה עוד לבקר. אני רוצה שיגיע כבר הטלפון המבורך שהיא סיימה את חייה כדי שהסבל שלה יפסק. אבל בכל זאת אני כן הולך לבקר וחוזר משם עם לב כואב. איפה הסבתא עם הגאווה והכבוד. מחלה ארורה!!

גידי יקר, כולנו איתך , מבינים וכואבים

כמה קשה המחלה הזו, שלא נותנת לאדם להגיע לסוף ימין בחיוך ובשלווה , כשהוא מבין ויודע שהוא מוקף באוהביו ואהוביו.
אבל אני חושבת שהנשמה של סבתך יודעת, הנשמה הפנימית שלה לא השתנתה הרבה והיא מרגישה ויודעת שאתה כל כך אוהב אותה, כואב את כאבי הנפש והגוף המתייסרים ורוצה שהסבל יסתיים כבר.

אתה צודק לפי דעתי, כי גם אני תמיד רציתי שבעלי ז"ל לא יגיע למצבים כאלה, כי אז חשבתי לעצמי איך אשרוד ואתמודד עם היומיום של הסבל הזה.
גם כך הסבל היה גדול , לראות אותו מואכל, מולבש ומטופל על ידי אחרים ולא יודע מיהם.
לא יודעת מה לאחל לכם, רק שהיא לא תסבול הרבה, שתזכור אותה איך טיפלה ואהבה אותך ובע"ה תקים בעצמך משפחה אוהבת
בשורות טובות
טובה

טילי66

New member
גידי חבר יקר לצרה ארורה

כל כך מבינה לליבך.אנחנו עשינו אפוטרופם גוף דרך בית משפט לעניני משפחה.כך שאם חלילה בעלי יגיע למצב שאתה מתאר זכותי וזכות בני
נוכל להחליט אם להעריך את החיים ללא שום איכות.כל החלטה קשה.מחלה ארורה למשפחה שרואה את ההדרדרות של היקר לנו. בשורות טובות תמי

מה אתה מצפה שנגיד לך?

שעברנו, כל אחד מאיתנו, או אנו עוברים את זה בדיוק עם היקרים שלנו? אתה מתאר בדיוק מה שקרה לאבא, אולי אפילו יותר טוב... ועכשיו אמא, כבר מאבדת את היכולת לאכול, קשה לה ליצור קשר וכולי.

אבל הכאב שלך הוא שלך כי זו הסבתא שלך. ואין לנו יותר מאשר חיבוק גדול בשבילך ולהצטרף אליך בתפילה גדולה שיגמר הסבל שלך ושל כולנו מהר.

לא ציפיתי שתגיד לי כלום

לפעמים כתיבה היא דרך להוציא קצת תסכול וזה מה שעשיתי.
הלוואי שהסבל שלנו ושל אהובינו יפסק ומי יתן ויימצאו תרופות לכל.
בקשר לאמא שלך אני רק יכול לאחל לך שתהיה חזק כי אני מבין עד כמה זה קשה.
רק בריאות!

ענתי44

New member
יודעת כמה קשה לך

לראות את סבתא שלך, הולכת ונמוגה לחור אלצהיימרי שחור וכמה מתסכל שאי אפשר לעשות כלום להצילה, רק לדאוג שלא להאריך את הסבל .
נהדר שאתה כותב. גם אני מתמודדת עם זה באמצעות כתיבה. ועצם הכתיבה, מסייע לי הרבה.
מאחלת שסבתא שלך לא תסבול וגם אתם יותר ממה שכבר אתם סובלים עם סבתא.

yekantalisa

New member
אפרופו אפוטרופסות גוף - כמה זמן זה לוקח????

הגשנו לביה"מש את הבקשה לפני 4 חודשים, ועדיין לא זכינו לתגובה. הבנתי מהעוס"יות במוסד שבו אמי נמצאת שהם נוהגים לזרז את הבקשה כשהמצב מחמיר.
מצבה טוב, לשמחתי. ובכל זאת. בירוקרטיה ארורה.

למעלה