לקראת התחלת התואר...

לקראת התחלת התואר...

אז ככה - לא למדתי פיזיקה ברמה שאפשר להחשיב אותה בתיכון (סיום עם ציון 100 בכיתה ט' נחשב למשהו?). אני עכשיו בתהליך הרשמה לבן גוריון לפקולטה, ורציתי לדעת מנסיון כמה זה קריטי ואם שווה לי לעשות אולי קורס קיץ. באופן כללי איזה הכנות שווה לעשות? יש איזה ספר שאתם ממליצים לקנות שאפשר לתרגל איתו לפני הכניסה לשוק הזה אחרי 3 שנים של כהות מוחית?
לא רוצה להיות הבחורה עם המבט התוהה והתועה בכיתה...
ממש אשמח לעצות! ועוד נקודה אחרונה - אני מתעניינת עכשיו בקנייה של לפטופ והפורום של ניידים הפנה אותי לשאול פה אם יש איזה דרישות מיוחדות ללפטופ למדעי המחשב. אז כן... גם לזה אני אשמח לתשובה
תודה מראש!
 

1ca1

New member
למיטב ידיעתי אין פיזיקה בתואר במחשבים

יש אולי למשל קורסים בחישוב קוונטי, אבל עד שתגיעי אליו, כנראה שתצטרכי לשאול את עצמך האם את רוצה את הדבר הזה...(וכמובן יש קורסים בעלי אוריינטציה יותר "טכנית" מאשר תיאורטית כמו מערכות ספרתיות, DSP וכו', אבל זה לאלה שרוצים בד"כ).
 

HaifaMan

New member
יש פיזיקה בטכניון למשל

ונדמה לי שגם באת"א ובבן גוריון לא?
 

vinney

Well-known member
לא, רק בטכניון

כמו שהגדירו את זה בפורום סטונטים - "להורדת הממוצע". אין סיבה ממשית.
 

HaifaMan

New member
לדעתי דווקא לא מזיק לקבל ידע מסביב

ולא רק ידע ספציפי במה שלומדים.
 

vinney

Well-known member
ברור, לא אמרתי שזה מזיק../images/Emo13.gif

אבל זה לא נחוץ. אם כבר, דווקא עדיף (בעיניי) משהו ממדעי החברה/רוח, לא פיסיקה, פותח את הראש לדברים שונים הרבה יותר. אבל זה כל הרעיון בקורסי בחירה
 

choo

Active member
בטכניון מאמינים שלכולם צריך להיות אותו בסיס

זה מאפשר, למשל, למי שטעה בבחירת הפקולטה, לעבור בקלות לכל פקולטה אחרת, בלי לבצע השלמות. אתה יכול לחשוב שזה מיותר, הם לא חושבים ככה. מי אמר שאתה צודק או שהם צודקים? אבל הם קובעים את התוכנית שלהם - אתה לא. ובנוסף, מאחר והטכניון הוא מכון ללימודים טכנולוגיים - אין בו ממש פקולטה למדעי הרוח - אבל יש לו מחלקה ללימודים כלליים, בעקבות הסיפור המפורסם עם הצינור להובלת דם לנגב.
 

vinney

Well-known member
צינור להובלת דם לנגב?

מה הסיפור? נשמע טוב
 
למעלה