לקראת חזרה, המון המון שאלות, התלבטויות וחששות

Mama Maya

New member
לקראת חזרה, המון המון שאלות, התלבטויות וחששות

ברוכים הנמצאים

כמו שציינתי בכותרת, יש לי המון שאלות, חששות, התלבטויות, ואשמח לכל עצה, תובנה, הארה, או הערה.
אז קודם רקע קצר: אני גרושה, עם ילדה בת 5.5, מתגוררת בארה"ב. התכנון הוא לחזור לקראת החזרה לכיתה א' של הילדה.
והנה מבול השאלות:
1) תאריך חזרה: כיוון שלימודים מתחילים בספטמבר, חשבתי על חזרה בסביבות יוני, כדי שיהיה לנו זמן להתאלם. מצד שני, כדאי לחזור ביוני, מיד לחופש הגדול, ואז זה אומר הרשמה לקיטנות? או שעדיף להמתין עם החזרה קרוב יותר למועד תחילת הלימודים (מה שיאפשר לי לעבוד כאן עוד כמה חודשים ובתקווה שלחסוך עוד קצת)?
2) ביס לילדה: איך נרשמים לכיתה א בעצם? הכתובת בת.ז שלי היא הכתובת של ההורים, בירושלים, כך שאני מניחה שאצטרך לרשום אותה לביס בירושלים. מתי מתחילות ההרשמות? איך יודעים לאיזה ביס להרשם או שההרשמה תלויה באיזור המגורים?
3) חיפוש עבודה: הדבר שממנו אני הכי חוששת בעצם. אני עובדת סוציאלית במקצועי. אין לי מושג אם ניתן לחפש עבודות בשלט רחוק? אם כן, איך עושים את זה? מה לגבי תרגום קו"ח? למישהו יש נסיון עם זה? ובכלל, אם למישהו יש כל פיסת מידע לגבי עבודה בתחום, אני אשמח מאוד לשמוע!!!
4) סגירת עניינים בארהב: מה לגבי מכירת ריהוט? איפה פרסמתם/מכרתם, וכמה זמן לפני הנסיעה? מה לגבי חשבונות בנק? סוגרים, משאירים, צריך לדווח? למה עוד צריך לדאוג לפני הנסיעה בעצם?
5) ביטוח בריאות: אני יודעת שאני אצטרך לשלם ביטוח לאומי מראש על מנת שאוכל לקבל ביטוח בריאות. כיוון שאני בארהב כבר המון שנים, שכחתי לגמרי איך עובד כל נושא הביטוח בריאות. מגיעים ובוחרים קופה? לרוב תרופות וביקורי רופא מכוסים לחברי הקופה, או שזה כמו בארהב שיש סכומים מסויימים שצריכים לצאת מהכיס לפני שהביטוח מכסה משהו?

בטוח יש לי עוד מליון שאלות שלא צצות לי כרגע. אשמח לכל פיסת מידע!
תודה מראש!

תשובות

1) אנחנו חזרנו בסוף יולי. זה נתן מספיק זמן להתאקלם (וממילא אין כמעט קייטנות באוגוסט). אם את מביאה מכולה, קחי בחשבון שרצוי לשחרר אותה בהקדם האפשרי (גם בגלל עלויות איחסון, וגם כי אי אפשר לדעת מתי תהיה שביתה בנמל שתכלא לך את הציוד).
לקח לנו 3 שבועות לעבור את כל מסלול העינויים הפקידותי במשרדים השונים, ולקבל בסוף את התעודה החתומה שתאפשר לשחרר את המכולה. קיבלנו את התעודה יום לפני שהמכולה הגיעה ..
המשרדים שאת צריכה לבקר בהם הם כדילקמן:
א. משרד הפנים - להוציא טפסי כניסה יציאה, ועידכון לתעודת זהות אם צריך.
ב. משרד הקליטה להוציא תעודת תושב חוזר. (אם אין לך תעודת שחרור מצהל, יתכן וישלחו אותך לקצין העיר להוציא אישור ששירתת). את צריכה לבדוק מה התנאים שניתנים היום לתושבים חוזרים (אנחנו חזרנו בתקופת איזשהו מבצע שנתן כל מיני הטבות חביבות. אם אין לך עבודה, במבצע הקודם היית זכאית לדמי אבטלה לא יודעת אם עדיין בתוקף).
ג. ביטוח לאומי - חשוב מאוד. הבת שלך מכוסה מיידית, אבל צריך לרשום אותה. את צריכה לשלם 9999 שקלים כדי להיות מכוסה מיידית, או לחכות חצי שנה. (במבצע של משרד הקליטה ניתן החזר על התשלום הזה לביטוח לאומי על ידי משרד הקליטה. אני לאיודעת אם המבצע עדיין בתוקף). אני מניחה שאמא חד הורית יש כל מיני הטבות סוציאליות נוספות שאת צריכה לבדוק מולם.
ד. לקופת חולים. כדי להרשם לקופה (יש להביא קודם את הטופס מביטוח לאומי).
ה. העירייה בעיר מגורייך כדי לרשום את הילדה לבית הספר.
ו. מכס - כדי לקבל חותמת לשחרר את המכולה.

2. כן, בעיקרון הרישום לבית ספר הוא לפי מקום המגורים. אנחנו בחרנו את שכונת המגורים שלנו לפי הבית ספר שרצינו לשלוח אליו את הילדים. אם את חילונית, אז לא נעים לי להגיד, אבל יש לך בערך 10 חילונים בירושלים, וכולם גרים ברמת בית הכרם ...
בפרוורי ירושלים (מבשרת וכולי) יש בתי ספר טובים. שמעתי על בית ספר פרטי שנקרא "קסם" דברים מאוד טובים (לא תלוי איזור רישום). אבל אני לא גרה באיזור. אם את רוצה עוד מידע תפני אלי בפרטי.
כדי לרשום את הילדה לבית ספר רגיל בירושלים, את צריכה ללכת לעיריית ירושלים. ההרשמה מתחילה כבר במאי. השיבוץ באוגוסט. אני באתי לביקור מקדים בארץ באפריל כדי לראות בתי ספר, להפגש עם המנהלות, ולהחליט איפה אני רוצה שהילדים ילמדו, ואז לרשום אותם.
הילדה שלך זכאית לשעות עולים חדשים. אלו הן שעות של עבודה יחידנית ופרטנית עם הילדה בבית הספר. לילדים שלי זה מאוד עזר, שניהם דיברו עברית, אבל לא ידעו בכלל קרוא וכתוב. ברוב העיריות יש במחלקת החינוך מחלקה לעולים חדשים (כולם דוברי רוסית
) שמטפלת בזה.

3) שנינו חיפשנו עבודה בשלט רחוק. וגם טסנו לראיונות עבודה (על חשבון המעביד) לפני שחזרנו. התחומים שלנו מאוד שונים מהמקצוע שלך, ואני פחות מכירה. את יכולה לפנות אלי במסר עם מידע יותר מדוייק לגבי אופי העבודה שלך (אוכלוסיה, סוג הטיפול, ניסיון) ואני אנסה לעזור.

4) פרסמנו בקרייג ליסט. את הדברים שאינם בשימוש שיגרתי, התחלנו למכור אותם חודשיים שלושה לפני שעברנו.
ממש לפני המעבר עשינו גם גראז סייל.
שתדעי שאני מתחרטת על כל פריט שלא הורדתי מהקיר ולקחתי במכולה, על כל מנורה שמכרתי ולא לקחתי איתי. על כל וילון, תמונה, ראי, נר, ארונית. גם כי הריהוט פה מאוד יקר. גם כי היו לי דברים שאהבתי. וגם כי בסופו של דבר גיליתי שכמעט הכל אפשר "להמיר" ולהתאים לדירות בארץ.
חשבונות השארנו. את כולם. לא סגרנו כלום. שוב, תלוי בתנאי החזרה שלך, בתקופה שחזרנו, תושב חוזר אחרי תקופה מסויימת פטור מדיווח על הכנסות בחו"ל. לעומת זאת, כשאת פותחת חשבון בארץ, הבנק מדווח ל IRS.
לפני הנסיעה את צריכה לדאוג לקבל את דברי הדואר שלך, לסגור חשבונות יוטיליטיס וכאלו דברים.
להוציא כמה שיותר מסמכים בכתב (דואר אלקטרוני בארץ עדיין לא קביל כמסמך משפטי, אז הכל מבקשים בכתב או בפקס. תארי לך!). אז תוציאי את התיק בית ספר של הילדה, תיקי חיסונים, תיקים רפואיים שלך. כל מה שאת יכולה לקבל עותק בכתב.
גם מסמכים על החשבונות בנק שלך.

5) עניתי לך למעלה - ביטוח לאומי. ועם האישור מביטוח לאומי הולכים ובוחרים קופה. תבחרי קופה לפי האזור שבו את גרה. לכל קופה יש נוכחות פחות או יותר טובה בתלות באיזור. כל קופה גם מוכרת ביטוח "משלים, משתלם, משלם" או משהו אחר מהשורש ש.ל.ם. התשלומים תלויים בתנאי הקופה. בעקרון יש סכום סמלי כשהולכים לרופא וכשקונים תרופות במרשם. סוגים מסויימים של טיפולים הסכומים גדלים. כמו בארהב, אלוהים נמצא בפרטים. אז זה תלוי קופה ותלוי צורך.

את מתכוונת לגור אצל אמא שלך? אם לא, קחי בחשבון שלשכור דירה בארץ זה תיק מעצבן במיוחד (אני חושבת שפה היה השוק התרבותי הכי גדול שלי). לפני שאפרט, תגידי לי אם יש טעם בכלל להסביר.

רק תזכרי שאת החלק הכי קשה כבר עשית - ההחלטה. השאר זה רק ביצוע :)

Mama Maya

New member
תודה רבה!

באמת מסתבר שעל המון דברים לא חשבתי בכלל

בהתחלה אגור אצל ההורים עד שאמצא עבודה, ואז כמובן צריך לשכור דירה...
אם באמת לא אכפת לך, אני אמשיך להציק לך בפרטי

שוב תודה! עזרת לי המון

פגי1

New member
mama maya

1 דבר אחד טוב קרה במשרד הקליטה,שאין צורך ללכת לבטוח לאומי,המשרד מעביר את הטפסים אליהם,והם אלה שקובעים,אם משהו תושב חוזר ?או תושב
חוזר ותיק?ברגע שנקבע המעמד,ויש כתובת עכשוית בתעודת הזהות,אין גם צורך ללכת למשרד הפנים
2 הילדה מקבלת מיידית בטוח רפואי,בקופה שתבחרי,כדי למזער עבורך את עלות 6 החודשים,ניתן לעשות בטוח תיירים ל6 חודשים,העלות בערך 2 וחצי $ליום,כדאי לבדוק עלות עכשוית?או לחילופין לפנות לקופת החולים,שמודעים לענין ,ולצד הקופות משווקים בטוחים פרטיים,לדוגמה בכללית-david -shild בעלות
של 500 שח,לחודש בערך,כך גם במכבי ועוד,אין בהכרח התחייבות לקופה מסויימת,ולא לכל אורך התקופה כולה
3 כניסות ויציאות אפשר לעשות בשדה כאשר נכנסים,הכל ממוחשב,ולכן מיותר לעמוד בתור במשרד הפנים
4 כתה א ,כבר כתבתי,מומלץ,ואפילו חודש בגן חובה,גני יולא,ויצו,ועוד עובדים עד אמצע אוגוסט,אומנם מיועדים לאמהות עובדות,אבל ניתן להתעקש על אם חד הורית
כדי להכנס לכתה א עם חברה או שתיים מאותו אזור מגורים,מקל מאוד על הילד
5 בחירת בית -ספר לפי כתובת מגורים,כבר כתבו,אבל ,בכל אזור ישנם בתי ספר קולטי עליה,ויש שלא,במחלקת החינוך של כל עיריה יודעים בדיוק ומכוונים
הרשום לעולים חדשים,ותושבים חוזרים,בכל רגע נתון,ברגע שפונים למחלקת החינוך בעיריה,וחודש מאי אינו תאריך קובע,ואין בהילות בזמן
6 חשוב ביותר לדאוג שהמשרה בחול תהיה משרה מלאה,כדי לקבל אבטלה מחול,פחות מזה,לא מתקבל---
כל השאר כבר נאמר,מכולה מאוד אישי,ואין טעם להרחיב,כל ההטבות שהיו,פסקו,אבל יש הטבות לאמהות חד הוריות

לא נכון. צריך ללכת פיסית לביטוח לאומי

כדי להרשם לקופת חולים.

ודווקא מכל המשרדים, משרד הפנים הוא הכי קל ויעיל.

מנסיון שלנו

כבר לא צריך ללכת לביטוח לאומי (החל מספטמבר 2012).
כמו שאמרו, לפני הפגישה במשרד הקליטה צריך ללכת למשרד הפנים ולהוציא את הדף עם הפירוט של כל הכניסות והיציאות מהארץ מהשנה שעזבת עד ליום שחזרת.
צריך לפתוח חשבון בנק ולהגיע עם מספר חשבון (כי ממלאים טפסים לביטוח לאומי שכוללים קצבת ילדים וכאלו)
ביררתי עם משרד הקליטה ואין יותר את המבצע שבו מקבלים החזר על הכנס שמשלמים לביטוח לאומי בשביל להיות חבר בקופת חולים, אז אולי באמת כדאי לברר לגבי אופציות אחרות.

אנחנו הגענו באמצע אוגוסט, העברנו את הזמן בלי המכולה בבית הריק בארה"ב, כי העדפתי שהם ילכו שם לקייטנות המוכרות שלהם ואנחנו לעבודה. מה שנקרא להשאר בשיגרה כמה שיותר זמן. המכולה הגיע שבוע אחרינו. ושבוע אחרי זה התחילו הלימודים. הבן שעלה לכיתה אלף מצא חברים במהירות, כי אחרי הכל כולם שם חדשים, נכון שיש חברויות מהגן אבל זה לא הפריע לו להשתלב.

כדאי לקבוע פגישות עם המשרדים מראש, עוד לפני שאת עולה על המטוס. אנחנו קבענו פגישה עם המכס כבר בשדה התעופה, פגישה עם משרד הקליטה יומיים אחרי שנחתנו, יום אחרי שנחתנו היינו במשרד הפנים (היה לנו כבר חשבון בנק). כך שסיימנו את כל ההתעסקויות די מהר.

בהצלחה שיהיה לך, לאן בירושלים תגיעי? ההורים שלי גם בירושלים, ואחותי בהרי ירושלים. אם ההורים שלך גרים באיזור גילה/תלפיות/ארמון הנציג הייתי ממליצה בחום לשקול את האופציה של לגור בישוביים הקהילתיים של הר כתרון וצור הדסה. הרבה משפחות צעירות יצאו מירושלים לכיוון הזה, הבתי ספר ברמה טובה והקהילה תומכת מאד. ואני בטוחה שהשכר דירה זול יותר.

Mama Maya

New member
תודה גם לך!

לא היה ברור לי מה שכתבת לגבי משרה מלאה בחול ואבטלה? כשאני מגיעה לארץ אני זכאית לדמי אבטלה עד שאני מוצאת עבודה?
אני צריכה לבדוק אם משרד הקליטה נותן החזר של תשלום הבטוח הלאומי. אני חושבת שבזמנו ראיתי משהו כזה, אבל אולי זה בוטל. אני אבדוק באמת מה משתלם יותר, ביטוח פרטי או לשלם ביטוח לאומי.
אני לא מביאה מכולה. אין לי שום דבר בעל ערך כדי שישתלם לי.
מה לגבי תרגום קו"ח? מישהו יודע? יש צורך בזה או שמקומות עבודה מקבלים קוח באנגלית?

פגי1

New member
דמי אבטלה

בארץ את לא זכאית לדמי אבטלה,אם לא עבדת כאן,אבל את כן זכאית לדמי אבטלה בחול ,אם עבדת משרה מלאה שם,ןשלמת בטוח לאומי שם,לכן כדאי
להשאיר שם את חשבון הבנק,כדי למשוך משם את הכסף,אפילו שכבר תתגוררי בארץ,ההליך נעשה באינטרנט,ולא דורש התייצבות,תבררי
את כן זכאית,ל-3 חודשי מענק דרך משרד הקליטה ישירות,לחשבון הבנק שתפתחי בארץ,אחרי קביעת מעמדך,ואם לא תמצאי עבודה בתום 3-החודשים?יש
אפשרות למענק אבטחת הכנסה מהבטוח הלאומי עפי חוק,זאת גם אם תעבדי?אבל בשכר נמוך,כמה?צריך לבדוק
למה הכוונה החזר על בטוח לאומי?
נדמה לישצריךלהביא חוזה שכירות?או הצהרה מההורים,ששם מקום מגוריך,מי שיודע יענה?
אל-על,יצאה במבצע הקיץ,מי שטס דרכם לכוון אחד,זכאי ל3-מזוודות בחינם לכל נוסע,לעולים חדשים ותושבים חוזרים,נקווה שימשיכו

Mama Maya

New member
קשה לי להאמין שאני זכאית לדמי אבטלה

בארה"ב במידה והתפטרתי מהעבודה כדי לחזור לארץ... יש לך נסיון עם זה?

פגי1

New member
אישית ,אין לי נסיון כזה

אבל,חברים בקשו יפה לקבל מכתב פטורין,בשל מחלת הורים נגיד---ונענו להם,תבדקי במקום העבודה שלך,מה עמדתם?לא נראה לי שתהיה
לך בעיה,אבל דרוש ברור,לא לפסול על הסף

בארהב

אין דבר כזה דמי אבטלה. יש "דמי ביטוח אין עבודה". ואת זה אפשר לקבל רק אם המעביד מאשר לך, ואם יש לך הוכחות תושבות בסטייט שבה את תובעת אבטלה. חוץ מזה שמדובר בסכומים זעומים (300-400$ בחודש).

לעומת זאת, במסגרת חלק מהתוכניות של משרד הקליטה (שוב, לא יודעת מה עדיין בתוקף, לפני חודש או חודשיים השתנו התנאים) את זכאית לאבטחת הכנסה לתקופה מסויימת.

הכי חשוב לדעת שלוקח זמן להתרגל

בחודשים הראשונים בארץ מרגישים מוזר משווים כל הזמן עם חו"ל ואף לעיתים חשים מצוקה.

אספרסו2

New member
המצוקה

תתגבר אבל כמו במחלה כרונית צרת הרבים תגרום להתמודדות שתדחיק את המציאות.

ניסחת את זה בעדינות

הכי הדהים אותי זה שבעצם שכחתי את ישראל, הכל נראה לי שונה (ולא תמיד לטובה).
לוקח זמן להרגיש שוב בבית, כי אנחנו השתנינו והבית השתנה, אני מרגישה איך לאט לאט אני נרגעת ומתחילה להרגיש שוב בבית (הגענו לפני שנה וחודש, הפסקנו להתלונן רק לפני כמה חודשים
)
זה נכון שהמעבר קשה, חשוב לתת לזמן לעשות את שלו ולא להחליט שום החלטה קיצונית במהלך השנה הראשונה.

חוץ מה"הפסקנו להתלונן" הכל מובן

הרי זה הכי ישראלי לקטר ולהתלונן.
כשגרתי בחול שמעתי מזרים שישראל (יהודים) מוצלחת וטובה ואז קראתי את וואלה וטמקא וראיתי רק קיטורים. איזה דיסוננס.

רזאי

New member
מעט תשובות.

רוב הנסיון שלי לא רלוונטי עבורך, אבל הנה מה שכן-
לגבי מכירת הריהוט, קרייגליסט בדרך כלל היעיל ביותר. אם יש לוח מודעות ישראלי בעיר שלך- כדאי לפרסם את תאריך העזיבה שלך ואיזה רהיטים יש לך. ישראלים שעומדים להגיע לעיר בד"כ בודקים את הלוח הזה. אם יש לידך אוניברסיטה, אפשר לתלות מודעות בלוחות של הסטודנטים.
רישום לכיתה א'-
הרישום הוא לפי כתובת המגורים. אנחנו חזרנו בתחילת אוגוסט. הלכנו לביה"ס ודיברנו עם המנהלת. סיפרנו לה שחזרנו מחו"ל, ומהי הכתובת שלנו. היא בדקה את רשימת התלמידים העתידיים, ומצאה ילד שיהיה שכן שלנו. נתנה לנו את מספר הטלפון של ההורים,והבטיחה לשבץ אותם באותה כיתה. עד היום הראשון ללימודים הם כבר היו חברים טובים. אני חושבת שזה מאוד עזר לבן שלי להתאקלם. לא בטוחה שאפשר לעשות כזה דבר בעיר גדולה, אבל שווה לנסות.

yaelal1

New member
שלום מאמא מיה

קודם כל אני מברכת אותך על ההחלטה.
גם אני חזרתי מארה"ב לאחר שהיה של 8 שנים בארה"ב עם בעלי וילדה בת 3.
עבורנו היתה נחיתה מאוד רכה. המשפחה זוהי רשת בטחון נהדרת.
פתאום יש תמיד עם מי להשאיר את הילדה לקפוץ לסידורים.
הסבים כל הזמן רוצים להיות עם הילדה, הילדה מתמוגגת מכל המשפחה שפתאום זכתה לה. פשוט כיף.
אז קודם כל רציתי להציג שאפשר גם ככה - שהנחיתה תהיה רכה, ואני לא מקטינה לרגע את אלו שחוים קשיים אבל אצלנו זה לא היה ככה.

לגבי השאלות הספציפיות אנסה להוסיף על מה שאמרו.
סגירת עניינים בארה"ב -
אנחנו מכרנו המון דרך קרייגסליסט, אפילו אוטו (בדילרשיפס נותנים לך 1000-1500 דולר פחות מצד שני זה פחות ניג'וס).
את כל הריהוט הגדול מכרנו דרך קרייגסליסט כאמור, את הדברים הקטנים מכרנו ביארד סייל בשבת שלפני העזיבה. את היומיים האחרונים לקראת הטיסה עשינו בבית מלון כי כבר לא היתה לנו מיטה, שולחן או צלחות.

אנחנו החלטנו לא ללכת על מכולה. לא היה לנו ריהוט שרצינו להביא איתנו (אני אדם קטן מידות והרהיטים האמריקאים גדולים עלי בכמה מספרים). אני עד היום לא בטוחה אם ההחלטה הזאת היתה נכונה. כאשר ביררתי בחברת הובלה אחת הם אמרו שבמינימום זה יעלה 2000-2500 דולר (מהחוף המזרחי). זה היה נשמע לי הרבה עבור מה שרצינו להעביר שזה צעצועים, ספרים ובגדים. בכל זאת, שימי לב שאין יותר surface mail. כלומר על הכל צריך לשלם בדואר אויר. וזה יקר, בנוסף לכך קצת מתעללים בחבילות בדואר אז בשום אופן אי אפשר לשלוח שם משהו שביר. שלחנו המון ארגזים עם ספרים וחלקם התפרקו לחלוטין!!! למרות שקנינו חדשים. חלק מהספרים הלכו לדואר לאיבוד. אני לא אומרת שאי אפשר להשתמש בשירות הזה אבל קחי בחשבון שזה לא 100% ואל תשלחי דברים שאין לך דרך להשיג שוב.
כשאת נרשמת במשרד הקליטה בתור תושב חוזר את זכאית באלעל לשלוש מזוודות על כל נוסע כלומר אם אתן 2 את זכאיות ל6 מזוודות. תשתמשי בהם לדברים שאת לא רוצה שיעברו בדואר - אנחנו שלחנו כך תמונות שהיו חשובות לנו ועגלת תינוק. קחי בחשבון שבאלעל הם פותחים ארגזים כל שהאירוז צריך להיות בהתאם - אירוז טוב שקל לשחזר כשפותחים.

אנחנו לא סגרנו חשבון בנק. הם לא לוקחים עמלות וגם היו כמה חשבונות שעוד רצינו לשלם מהארץ כמו טלפון, חשמל, סלולרי. העברנו כמעט את כל הכסף לארץ. ההעברה עולה עמלה והעמלה בישראל היתה בערך פי 4 ממה שלקח הבנק באמריקה. ככה זה. עוד משהו, אפשר לפתוח חשבון דולרי בארץ וזה כדאי במיוחד עכשיו כשהדולר ממש בשפל. אבל קחי בחשבון שלפחות מניסיוני, כשמוציאים דולרים הבנק ברוב חוצפתו לוקח עמלת המרה *גם אם הוצאת מחשבון דולרי*!!!! אני עוד צריכה לברר את זה מולם אבל זה מה שקרה לי לאחרונה עם אירו. הקיצר, צריך לברר את הדברים הללו טוב טוב.
לגבי כספי פנסיה - אנחנו מתכוונים להעביר אותם, אולם אני עוד לא סגורה על הפטור ממס אם יש או אין. אני מתכוונת לברר זאת מול רואה חשבון.

לגבי סידורים בארץ. אני חושבת שדבר ראשון את צריכה להחליט איפה בערך את רוצה לגור. לעובדים סוציאלים לפחות יש את היתרון שהמקצוע שלהם נדרש בכל מקום. לחיות אצל המשפחה זה נהדר, אבל את צריכה לחשוב טיפה יותר למרחוק. האם את רוצה לגור בירושליים?
יכול להיות שתרצי לגור שם במשך השנתיים הראשונות ואז לעבור יותר מאוחר, אבל גם זה בלאגן.
אנחנו שכרנו דירה עוד כשהיינו בארה"ב. חמי וחמותי עזרו לנו לבחור. היו לזה חסרונות - לא ראינו מראש את הדירה, לא דיברנו ממש על החוזה עם בעלת הבית עד לרגע החתימה מה שגרר מצב מאוד לא נעים... אבל בתכלס זה חסך לנו ה-מ-ו-ן טרחה של לעבור פעמיים.

אוטו!!! אם יש לך כסף, את חייבת לקנות אוטו בשבוע-שבועיים הראשונים שלך בארץ. אי אפשר להסתדר בלי זה.

אישית רשמנו את הילדה לגן פרטי וזה היה עוד מארה"ב. אם את מתכוונת לגור במקום אחר מירושליים, ברגע שתהיה לך כתובת רשומה, תוכלי לרשום את הילדה לבית ספר באיזור מגורייך דרך מחלקת החינוך.

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות.
ושוב - בשעה טובה!!!

אין שום חברה במקסיקו על הגבול שמעסקת בדואר ים

חשבתי שבטח אחרי שבטלו את הדואר-ים חברות מקסקיניות השתלטו על הנושא.

רזאי

New member
אני גרה קרוב לגבול

עם מקסיקו, ולצערי לא שמעתי על שירות כזה.

למעלה