לקראת חיסון ה-MMR בכתה א'

חגית35

New member
לקראת חיסון ה-MMR בכתה א'

האם מישהו התנסה במתן היחסון באופן מדורג- קרי- הפרדת המרכיבים שלו (שלושה- חצבת, חזרת ואדמת) ברצוני שבני לא יקבל את כל התרכיב המשולש בבית אחת בעת החיסונים בבי"ס, אני כן מעוניינת לחסן אבל לא להתקיך את המערכת החיסונית שלו בבית אחת כי זה מאוד אגרסיבי ומחמיר מאוד מניסיוני עם בני הגדול את מאפייני ה-ADHD וה-Tourette וגם את ה-OCD שאלתי היא, האם מישהו מכיר את כללי האצע לריווח בין החיסונים? נניח שאתן לו אחד מהם (איזה עדיף ראשון?) מתי לחסן בשני... ובשלישי? ידוע לי שמדר הבריאות לא מאפשר זאת אולם זכותי להפריד בינהם רק שאצטרך לרכוש כל חיסון בנפרד ולגשת לאחות בקופת חולים שתחסן אותו. אודה על הכוונה בנדון
 

razgalili

New member
הכלל שלי זה

90 שנה בין חיסון לחיסון
 
../images/Emo24.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo140.gifאהבתי את התשובה

וחגית, עניתי לך אצלי בפורום. רז, כתמיד, יצאת גדול...
נראה לי שלנירמו קם מתחרה רציני...
 

WhiteBear

New member
אפרופו נירמו

www.nirmo.com נירמו - האיש והבדיחה. (או למכירים: האיש והחציל...)
 

razgalili

New member
לחגית

פרטתי את דעותי בנושא לא פעם אבל אגיד בקיצור נוסף: MMR חיסון שאמור להיות נטול כספית אבל אי אפשר לדעת בוודאות. החיסון עצמו על שלושת מרכיביו נחשב לבעייתי ביותר והרבה הורים דיווחו על נסיגה קשה אחרי שהילד קיבל את החיסון. נגיפי החצבת שבחיסון נמצאו במעיים ובנוזל השידרה של ילדים אוטיסטים. יש בסיס טוב לחשוש שיש קשר סיבתי בין החיסון הנ"ל שקיבלו הילדים לבין הפגיעה הנוירולוגית שהפכה אותם אוטיסטים. חצבת ואדמת הן מחלות קלות יחסית שאחוז התמותה והנזק מהן נחשב לנמוך, למה לחסון? אם הילד יחטוף את זה אז יחטוף שעלת היא מחלה נוראה ואיומה שבה הילד משתעל נוראות במשך שבועות ארוכים. יש יחסית אחוזים גבוהים של ניזוקים במחלה (נדמה לי אחד לעשרת אלפים) אבל החיסון למחלה נחשב לחיסון הכי גרוע והכי מסוכן מכולם עם האחוז הכי גבוהה של תופעות לוואי. אנחנו החלטנו בזמנו לקחת את הסיכון שבמחלה ולא להסתכן בחיסון, וזה עוד לפני שידענו שיותם אוטיסט או את כל שאר הידע שיש לנו על חיסונים. הפגיעות הגנטית שגורמת לאוטיזם היא לא ברורה כדי צורכה. אין ספק שיש גורם גנטי מעורב אבל אי אפשר לדעת אם יש לכם ילד אוטיסט אחד מה הסיכון שילדים אחרים במשפחה לוקים בפגם. מה שכן ידוע הוא שקרובי משפחה מדרגה ראשונה של ילדים אוטיסטים נוטים באחוזים גבוהים בהרבה מהאוכלוסיה לסבול ממחלות אוטואימיוניות כולל סכרת, זאבת אדמונית, טרשת נפוצה ושאר מרעין בישין. ידוע גם מעבר לכל ספק שאוטיזם כולל בתוכו מרכיב משמעותי של בעיות במערכת החיסון. המידע לגבי הבטיחות והיעילות של חיסונים איננו מדויק ואיננו חשוף לציבור. בדיקה מהירה של הפרוצדורות שמשמשות לבדיקת בטיחות חיסונים מראות שתופעות ארוכות טווח של החיסון פשוט לא יתגלו. מעבר לכך נחשפו כבר מספר רמאויות של חברות התרופות והרשויות המפקחות שחשפו את הציבור לסיכון מיותר עם מערכת החיסונים. פשוט אי אפשר לסמוך על המידע שניתן לנו. אז בואי נסכם: המחלות שהחיסון מחסן נגדן הן מחלות קלות יחסית. הסיכון בחיסון איננו ידוע. יש לכם פגם גנטי במשפחה שמתבטא בצורה של מחלות אוטואימיוניות ופגיעה נוירולוגית.אתם בקבוצת סיכון לפגיעה מחיסונים. את בטוחה שאת רוצה לחסן את הילד?
 

חגית35

New member
אם אני בטוחה? רחוק מזה...

אבל אני גם לא בטוחה שלא עקבתי אחר המקורות וגם השכלתי להבין, שלא הוכח קשר חד משמעי אלא קורלטיבי אני אם לילד עם טוראט ולא אחת הייתי עמוק בהסבר הרציונאלי גם לעצמי כשניסיתי לחפש אלטרנטיבות ואמרתי- מספיק שלאחד קרה כך וכך משימוש נגיד בריטלין או תרופה אחרת- אז למה שאקח סיכון? החיים והקשיים לימודני, וגם שימוש מושכל בתרופות ששיפרו את איכות חיינו חיי ילדינו, שלעתים צריך לבחור בטוב מהגרועים ועדיין שלא יהיה הכי גרוע או מזיק או רע ויש דברים שרק המון זמן ושנים יגלו ולנו אין זמן החיסון בפתח והאמת? אני יותר חרדה מקודם אבל- לא משוכנעת לא לחסן וגם לא משוכנעת שכן אם ממילא לא אוכל להפריד את השלושה כפי שחשבתי בתחילה, אז מה הטעם לנטרל שניים מהם אם אחליט שאלו מחלות קלות ולא נוראיות כגון אדמת או חצבת אגב, על חזרת לא מומלץ לוותר למיטב קריאתי עד כה, כי יש לי בן- בשל הפגיעה בפוריות. אז נגיד שארצה לתת לו רק חזרת. ואחרי חצי שנה אדמת ואחרי עוד זמן מה חצבת- אם בכלל הרי הבנתי מכל ההתכתבויות כאן שזה לא ניתן להשיגם בנפרד? אז החולה הרעה שעלי להתמודד עמה כעת היא רק מצפוני ובטני הגועשת: להחליט ולחרוץ גורל לחסן? לא לחסן? לחסן חלקית? נותרתי מבולבלת וחרדה למען האמת.
 

טל 0 0 0

New member
הי רז

האם כל מה שכתבת נכון גם לגבי בתי (הרגילה) , שהחלה עכשיו כיתה א' ואמורה לקבל את החיסון הזה? בילדותה, הרבה לפני שנולד אחיה (PDD) היא חוסנה בכל החיסונים ולא קרה דבר. האם יש סיכון שמשהו מהסיכונים שכתבת עליהם עלול פתאום בגיל 6-7 להשפיע? או שזה כבר יחסית בטוח לחסן אותה?
 

razgalili

New member
זוהי דעתי שלי בלבד, ואני לא רופא

או שום דבר שדומה לזה כפי שאפשר לראות בחתימה שלי. וכן אם אני הייתי במקומך לא הייתי מחסן. כמו שאת רואה המידע שעל פיו אני צריך לבצע החלטות כאלה הוא לוקה בחסר. אין מידע לגבי מה הסיכון האמיתי בהמנעות מחיסונים, אין מידע לגבי הסיכון האמיתי שבחיסון, ואין שום מידע לגבי הסיכון הספציפי של משפחות לילדים בספקטרום. בהתחשב בחוסר המידע ובסיכונים אני חושב שעדיף לבחור לא לבצע התערבות רפואית מאשר כן לבצע אחת.
 

טל 0 0 0

New member
תודה רז

תודה רז, אתה אמנם לא רופא אך בכל זאת יודע הרבה יותר ממני. דעתך חשובה לי . ההחלטה כמובן נשארת בידינו. תודה
 
למעלה