לקראת חנוכה....

טומי*

New member
לקראת חנוכה....../images/Emo26.gif

מתכון לסופגניות חצי קילו קמח 100גר' מרגרינה 20גר' שמרים 50גר' סוכר 3 חלמונים 150CCחלב או מים קמצוץ מלח שמן לטיגון 300גר' ריבה אבקת סוכר

היי טומי תודה רבה על המתכון

אוהבת להכין את המתכונים שלך לכן, הייתי מבקשת אם אפשר, קצת הסבר על אופן ההכנה של הסופגניות. דבר שני, במתכון רשום 20 גרם שמרים, לי נראה שהתכוונת ל-20 גרם שמרים טריים עבור 1/2 ק"ג קמח ולא לשמרים יבשים. מכיוון שאני משתמשת בשמרים יבשים האם 1/2 כף שמרים יבשים תספיק? תודה וסליחה על בלבול המוח

B T1

New member
מדינת ישראל היקרה-למה לא...

רואים לך בפורום 50+ של תפוז?

B T1

New member
זה פורום בתפוז לבני ובנות 50+

וטומי המנהל של פורום תרבות הונגריה מנהל גם אותו. המספר של הפורום הנ"ל הוא 521 (פשוט תשני את המספר מ584 ל521) להתראות גם בפורום ההוא. אגב-גם ברק188 כותב גם שם.

ברק 188

New member
נכון כותב לעיתים רחקות,פשוט...

לא עומד בקצב שלהם אלו לא נראים חמשים אבל +יש להם הרבה שם ,ולאחרונה הבנתי שהיה להם מפגש די סוער כי אז מתאים לכל אחד שרוצה להתעורר...

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif הסופגניות המיוחדות

שאימי ז"ל היתה עושה, לא דומות בכלל לסופגניות המוכרות. הן היו קצת יותר קטנות, הבצק היה קליל וקצת חלול, בלי ריבה, רק עם אבקת סוכר מלמעלה, והיחוד שלהן, שפשוט אפשר לאכול מהן כמה שרוצים, אפילו חמש, שש ויותר, (ברצינות), "ולא נודע כי באו טל קרבנה". לא כמו הסופגניות הרגילות, שאחרי אחד נסתמים. לא בטוח שיש לי את המתכון, אחפש, ואם אמצא, מבטיחה להעביר לכם. אבל, אני בטוחה שיש הונגרים שמכירים את זה. ויש גם את ה-forgács fánk, הדקיק והקריספי עם האבקת סוכר והקנמון. ואם כבר סופגניות, מישהו ניסה את אלו העשויות מקמח תופח ולבן? הן קלות להכנה, טעימות להפליא, והצורות המצחיקות שיוצאות, ממש עבודת אומנות. גם את המתכון של האחרונות אשיג ואעביר. אז נא לחכות בינתים את הריר עד חנוכה. evike

ok45

New member
צ'ורוגה

הדודה של אבא שלי הייתה מכינה לנו צ'ורוגה שזה נהדר לחנוכה ולמי שלא זוכר פיסת בצק מלבנית עם חור באמצע שלתוכו משחילים קצה אחר מטגנים בשמן עמוק ומפזרים אבקת סוכר........ טומי לפיד קורא להן "קשקשניות"

בבולגרית ניקרא מֶקיצי

ובתימנית זָלָבּיֶה, את רואה, אותו המתכון מסתובב בכמה ארצות.

5רותה

New member
מתכון לסופגניות

עפ"י המתכון של חמותי ז"ל זה בצק שמרים רגיל: 1 ק"ג קמח רגיל כוס סוכר 4 חלמונים 1 חב' מרגרינה לאפיה 1 חב' שמרית כוס - כוס וחצי מים פושרים. ללוש את כל החומרים עד לקבלת בצק נעים וחלק.לתת לבצק לתפוח כשעתיים. לרדד את הבצק לעובי של 2 סנטימטר לתת לזה לתפוח שנית. ולטגן בשמן עמוק וחם. הסופגניות יוצאות אווריריות וחלולות, לפזר אבקת סוכר חג אורים שמח ובתאבון.

טומי*

New member
אינני משתמש בשמרים טריים מיזמן.....

אלה בשמרים יבשים שמשקל כל שקית נדמה לי 11 גר'. העשייה? שאלת...חשבתי שאין צורך להסביר איך עושים בצק שמרים לעקרות בית של ימינו.אז הנה ההסבר...מכניסים את כל החומרים לקערה ולשים מהם בצק שמרים..כזה שלא נדבק לאצבעות העיקר. מנוחה של כחצי שעה עד שעה, אחר כך מחלקים את הבצק ללחמניות בגודל סביר לבית, וגילגולו עם הידיים עד שנהיה כמו לחצניה עגולה ויפה.מניחים אח ה"לחמניות" על משטח משומן ממתינים עד שמכפיל את עצמו, ומטגנים בשמן עמוק וחם.מטגנים משני הצדדים היטב, ובעודו חם מחניסים ריבה עם שקית זילוף או שקית מנייר פרגמנט. מגישים שמעל מפוזר אבקת סוכר.הכי טעים והכי לא בריא סופגניות חמות.

למעלה