לקראת טיולי חו"מ בסימן שרב קיצוני

ששש

New member
לקראת טיולי חו"מ בסימן שרב קיצוני

כמה כללי זהירות:
תכנון הפעילות יש לתכנן את הפעילות כך שבין השעות 10:00 (9:00) ל- 16:00 (17:00) שוהים במנוחה ובמקום מוצל. השעות בסוגריים בעדיפות בכל האיזורים ומומלצים במיוחד באיזורים מדבריים או בקרבת החוף.
חישוב כמויות המים הנדרשות יש לשתות במהלך פעילות ליטר לשעה. בשעות המנוחה ניתן להסתפק בחצי ליטר לשעת מנוחה. חישוב המים הוא אך ורק לשתיה, מים להגיינה, לשטיפת כלים וכד' ילקחו בנוסף! (חישוב זה תקף כיום לכל איזורי הארץ)
שילובם של מנוחות חיוניות במהלך הליכה בשעות המומלצות הנ"ל יש לנוח בכל 4\3 רבע שעה. (לא פחות) רצוי כמובן שהמנוחה תתבצע בצל, אך אם אין צל יש לנוח בשמש! (עדיף לנוח בשמש מאשר ללכת בשמש, חוסכים כך עליית חום גוף כתוצאה מהממאמץ שבהליכה וזה משמעותי!)
התאמת לבוש והתגוננות מקרינה יש להעדיף לבוש ארוך ובהיר שיכסה מה שיותר חלקי גוף, משקפי שמש, כובע וקרם הגנה על האיזורים החשופים ממולצים כמובן גם כן.
סימני אזהרה למכת חום והתייבשות יש לשים לב לצבע השתן שישאר כל הזמן בהיר, סימן מעולה לכך ששותים מספיק. אם מופיעים סימנים של חוסר שיווי משקל, סחרחורות, בלבול, הזיות וכל סימן מחשיד אחר יש לבצע עצירה במקום לפחות ל- 20 דק' לשתות ולאכול משהו ולחשוב מנקודה זו אם כדאי להמשיך או לחפש ציר יציאה מהמסלול או להמתין בנקודה נוחה לחילוץ.
ארעה תקלה? לא להסס לקרוא לעזרה! אם מזהים גם נגמרים המים, המסלול ארוך מהתוכנן, התבלבלתם בדרך.. לא להסס! להתקשר מוקדם ככל האפשר למוקד 100 של המשטרה ולמסור את כל הפרטים הרלוונטים (הנקודה האחרונה אותה זהיתם בוודאות, מה נראה כרגע מסביבכם, מצבכם, כמות האנשים שאיתכם וכל פרט אחר שיכול לסייע באיכון מיקומכם ומצבכם הרפואי). נסיון לדחות את ההתקשורת עלול להביא אתכם למצב שלא תיהיה קליטה או מצבכם יורע כך שלא תוכלו להתקשר, או לזהות את מיקומכם בצורה ברורה. ובנושא אחר, זהירות באש! הזהרו מרוחות בעת הדלקת אש והכינו מבעוד מועד מים וחול לכיבוי שריפות קטנות וגיצים המתעופפים להם, כבו עד תום כל מדורה וערמת גחלים. לא להסס להתקשר מיד לכיבוי אש (102 ) כל שריפה גדולה מתחילה בשריפה קטנה, אך קל הרבה יותר להשתלט על שריפה מקומית קטנה. מי שזוכר השריפה הענקית ברמת הגולן אשתקד החלה בשל הדלקת נייר טואלט. רק שנעבור את החופשה הזאת בשלום.

ששש

New member
כאמור קצת בעיה בחום הזה

ומחר עשוי להיות היום החם ביותר!
אבל לשאלתך, תגדיר איזור, רמת קושי, רכוב וכו' ככה סתם לזרוק מסלולים? בכל מקרה כפי שציינתי בהודעתי הראשונה ממליץ בימים אילו על ביקור במערות, מסלולים גבוהים טופוגרפית כמו סובב הר מירון, טיולים בחרמוןף רביצה ליד מעיינות, אילו שעוד שופעים או ביקורים במוזאונים שזה אולי הזמן הטוב יותר לבקר בהם. אני למשל הייתי אתמול במערת צדקיהו ובכיכר הרומית מתחת שער שכם, מקום מרשים, קריר ומומלץ ביותר. חוץ מזה אשמח אם לא כל הודעה תאושר רק אחרי שעתיים...

היי, מה זו העקיצה הזו בסוף? /tapuzforum/images/emo6.gif

אותי מעניין אם יש לך מה לחדש לי בענין פינות חמד לילדים פה, סטייל עין-תאופיק, המפל הלבן בנחל אל-על, מצפה אופיר וכד` /tapuzforum/images/emo13.gif לא להשבוע כמובן, אלא במזג אויר שפוי יותר....

ששש

New member
זו לא עקיצה, רק ההודעה האחרונה פורסמה מיד

הראשונות לאחר "אישור המערכת". את הגולן אני מכיר ברמה של הטיולים הלאסים לא ממש פינות חמד כפי שאתה מבקש, מלבד זאת אני בעניין של מסלולים רגליים גם אם משפחתיים ופחות נקודות ותו לא. רק על הגולן אתה שואל?

ראשית, שואלת /tapuzforum/images/emo13.gif

אותי אישית מעניין כרגע רק הגולן, אבל את שאר החברים מעניינים אזורים אחרים, מן הסתם... /tapuzforum/images/emo13.gif

ששש

New member
טוב אם כבר גולן....

@ חמת גדר @ עין תאופיק @ עין פיק @ תצפית 3 הגבולות @ המצפה מכפר חרוב, מצפה השלום. @ שמורת אחו נוב (בעונה המתאימה, סחלב הביצות, ונרקיסים..מליון..) @ קן החסידה ליד רמת מגשימים @ נחל אל על - אופציות שונות @ גמלא השמורה, תצפית לנשירם, גמלא העתיקה, מסלול הלכיה עד לתצפית על המפל @ נחל דליות, ניתן לשלב עם מסלול גמלא @ קצרין, המיצג, המוזאון, ביקור במפעלים(מי עדן, יקבי הגולן) @ עינות סלוקיה, המעיין של מי עדן. @ ג'לבון מעגלי, מסלול של 4 שע' למשפחה @ זוויתן תיכון מעגלי @ בריכות קצינים שונות (כמו למרגלות הג'ילבון, עין עלאמין וכ') @ תצפית מהר בנטל @ עמק הבכא @ קטיף פרות בעונה המתאימה @ יער אודם @ יער האילים @ גן לאומי קלעת נמרוד @ רכס בשנית (בסתיו ניתן לחזות בפריחה כפולה של חלמונית גדולה וסיתוונית התשבץ) @ תל פארס וטורבינות הרוח @ שמורת החרמון ויש עוד כמה שנמצאים למרגלות הגולן כמו עין א תינא, שמורת מקורות הבניאס והמפל ובוודאי שכחתי עוד אי אילו אתרים ומסלולים ...

ששש

New member
הרי ירושלים והשפלה

אבל אוהב כל איזור בארץ, כל איזור והייחוד שלו

חנהפ

Active member
טיול ג'יפים מקסים

שעשינו היום באיזור הכרמל, תשובה מוצלחת למה נעשה בחום הזה, הג'יפים אגב - ממוזגים...

חנהפ

Active member
ב...

ג'יפ חיון, טיילנו באיזור כרם המהר"ל,דלית אל כרמל,עין חוד,שוצריה הקטנה

למעלה