לקראת טיולי חו"מ בסימן שרב קיצוני
כמה כללי זהירות:
תכנון הפעילות יש לתכנן את הפעילות כך שבין השעות 10:00 (9:00) ל- 16:00 (17:00) שוהים במנוחה ובמקום מוצל. השעות בסוגריים בעדיפות בכל האיזורים ומומלצים במיוחד באיזורים מדבריים או בקרבת החוף.
חישוב כמויות המים הנדרשות יש לשתות במהלך פעילות ליטר לשעה. בשעות המנוחה ניתן להסתפק בחצי ליטר לשעת מנוחה. חישוב המים הוא אך ורק לשתיה, מים להגיינה, לשטיפת כלים וכד' ילקחו בנוסף! (חישוב זה תקף כיום לכל איזורי הארץ)
שילובם של מנוחות חיוניות במהלך הליכה בשעות המומלצות הנ"ל יש לנוח בכל 4\3 רבע שעה. (לא פחות) רצוי כמובן שהמנוחה תתבצע בצל, אך אם אין צל יש לנוח בשמש! (עדיף לנוח בשמש מאשר ללכת בשמש, חוסכים כך עליית חום גוף כתוצאה מהממאמץ שבהליכה וזה משמעותי!)
התאמת לבוש והתגוננות מקרינה יש להעדיף לבוש ארוך ובהיר שיכסה מה שיותר חלקי גוף, משקפי שמש, כובע וקרם הגנה על האיזורים החשופים ממולצים כמובן גם כן.
סימני אזהרה למכת חום והתייבשות יש לשים לב לצבע השתן שישאר כל הזמן בהיר, סימן מעולה לכך ששותים מספיק. אם מופיעים סימנים של חוסר שיווי משקל, סחרחורות, בלבול, הזיות וכל סימן מחשיד אחר יש לבצע עצירה במקום לפחות ל- 20 דק' לשתות ולאכול משהו ולחשוב מנקודה זו אם כדאי להמשיך או לחפש ציר יציאה מהמסלול או להמתין בנקודה נוחה לחילוץ.
ארעה תקלה? לא להסס לקרוא לעזרה! אם מזהים גם נגמרים המים, המסלול ארוך מהתוכנן, התבלבלתם בדרך.. לא להסס! להתקשר מוקדם ככל האפשר למוקד 100 של המשטרה ולמסור את כל הפרטים הרלוונטים (הנקודה האחרונה אותה זהיתם בוודאות, מה נראה כרגע מסביבכם, מצבכם, כמות האנשים שאיתכם וכל פרט אחר שיכול לסייע באיכון מיקומכם ומצבכם הרפואי). נסיון לדחות את ההתקשורת עלול להביא אתכם למצב שלא תיהיה קליטה או מצבכם יורע כך שלא תוכלו להתקשר, או לזהות את מיקומכם בצורה ברורה. ובנושא אחר, זהירות באש! הזהרו מרוחות בעת הדלקת אש והכינו מבעוד מועד מים וחול לכיבוי שריפות קטנות וגיצים המתעופפים להם, כבו עד תום כל מדורה וערמת גחלים. לא להסס להתקשר מיד לכיבוי אש (102 ) כל שריפה גדולה מתחילה בשריפה קטנה, אך קל הרבה יותר להשתלט על שריפה מקומית קטנה. מי שזוכר השריפה הענקית ברמת הגולן אשתקד החלה בשל הדלקת נייר טואלט. רק שנעבור את החופשה הזאת בשלום.
כמה כללי זהירות: