לקראת יום העמצאות-שרשור הפרגיות הגדול

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לקראת יום העמצאות-שרשור הפרגיות הגדול


מאד אהבתי את הפתיח לשרשור המיתולוגי, אז מעתיקה אותו כלשונו..

למען הסר ספק, אנו לא מחפשים פרטים על נערות צעירות כי אם את מתכוניכם המומלצים ביותר לפרגיות (בשר הירכיים של העוף לאחר שהוצאו ממנו העצמות והעור).

יעזור לנו מאד אם תזכרו לציין:
א. עם/בלי רוטב
ב. האם אפשר להכין גם עם חזה עוף/חלקי עוף אחרים

ותוספת אקטואלית, נשמח להעברת מתכונים מהשרשור הזכור לטוב כמו גם רענון והוספת מתכונים חדשים.

יאללה, השחיזו סכינים וחממו מחבתות פסים..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פרגיות בצ'ילי וסויה של קטי

חמה פרגיות בצ'ילי וסויה של קטי

קטי היא הבשלנית של הקייטרינג שהכין עבורינו את המטעמים (באמת) לשבת בר המצווה של הבכור לפני מס' שבועות. קטי ישבה איתי בשבוע שלאחר השבת ונתנה לי את המתכונים שביקשתי.

הפרגיות נטרפו בשבת בר המצווה וגם במסיבת בר המצווה שחגגנו (ע"י אותו קייטרינג) במהלך השבוע.

לא הוספתי לשרשור המנות הקלות כי מצריך יותר מכלי אחד, אך בכל זא מאד מהיר וקל ונורא נורא טעים.

פרגיות בצ'ילי וסויה של קטי

המצרכים:
לקילו פרגיות:
שמן, בכמות המספיקה לעסות יפה את הנתחים – בערך רבע כוס
כפית כורכום, לא גדושה
פלפל שחור גרוס טרי
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק (יתר/פחות לפי הטעם)
5-6 כפות רוטב סויה (שוב, לפי הטעם)

אופן ההכנה:
1.שוטפים את הפרגיות, לא חותכים (משאירים "סטייקים") ומיבשים.
2.שמים הפרגיות בכלי, מעסים בשמן, כורכום ופלפל שחור. מניחים בצד לשעה – לא הרבה יותר (שאלתי אם אפשר ללילה..) אחרת תתקבלנה פרגיות מרירות.
3.מטגנים נתחי פרגית על מחבת פסים (או אחרת, אם אין) עד להשחמה קלה, 2-3 דקות מכל צד.
4.עורכים בתבנית.
5.מערבבים סויה ורוטב צ'ילי ויוצקים על נתחי הפרגיות שבתבנית.
6.גורסים פלפל שחור מעל (אין צורך במלח בגלל הסויה).
7.אופים, לא מכוסה, כ-20 דקות, בתנור שחומם לטמפ' של 180 מעלות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פרגיות של נתי

האהובות עלינו ביותר וקלות להכנה.

במקור אמורים להשרות כל הלילה אך מניחה שאם דחוקים בזמן אם תשרי 5-6 שעות יצא טוב מספיק.

אבל קודם סיפור מאחורי המתכון:

אכלנו את המנה הזו אצל חברים טובים שלנו. אצלם בבית נתי אחראי על המנות הבשריות וחברתנו/רעייתו אחראית על כל היתר. הילדים טרפו את הפרגיות ובקשו את המתכון.
נתי שלח במייל והכנתי שוב ושוב.

יום אחד, לקחתי את הבן לחוג ג'ודו. בדרך פגשנו את נתי ועצרנו לפטפט. לקראת סוף השיחה אומר הבן לנתי: "Nati, when will you make your pargiyot for us again?" - ואז נפל האסימון – במשך כל אותו זמן שהכנתי לפי המתכון של נתי, בני המתוק חשב שנתי מכין פרגיות שוב ושוב ושולח לנו...

בתאבון שבת שלום וחג שמח!

נתי'ס פרגיות
מצרכים:
עשרים מנות פרגית
משרה:
ארבע כפות דבש
1 כף גדושה חרדל דיז'ון, עדיף עם גרגרים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
פלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם
מעט מלח
שתי כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים את הפרגיות ללילה.
2. מגלגלים את הפרגיות כלפי פנים ומסדרים בתבנית.
3. אופים כחצי שעה בטמפרטורה של 200 מעלות או עד שמוכנות – רק להזהר לא לייבש.

בהצלחה!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פרגיות אפויות בבזיליקום, פטריות ועגבני

מתכון של סיגל, הקצבית שלנו. ניסיתי בפעם הראשונה בשבת שחלפה ונטרף על ידינו כהרף עין. קלי קלות להכין והתוצאה מאד יפה לעין ( בנוסף לטעם). נכנס למאגר המתכונים הקבועים.

יצוין שנשאר בתבנית רוטב לאחר האפייה, כך שכדאי לשקול כמתכון לשישי בערב, למרות שאנסה להקטין את כמות הנוזלים ו"לגייר" את המתכון לשבת בצהריים.

מצרכים:

8-10 נתחי פרגית שטופים ומיובשים
2 בצלים בינוניים מקולפים ופרוסים
1 סלסילת פטריות שמפניון פרוסות
1 סלסילת עגבניות שרי
עלי בזיליקום טריים שטופים וקצוצים– לפי הטעם (שמתי הרבה)
½ כוס מים חמים
1 כף אבקת מרק עוף (בטוח שלא חובה)
פלפל שחור, קצת מלח
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מזהיבים בצל במעט שמן, מוסיפים עגבניות שרי (שלמות) ופטריות ומטגנים מעט (להקפיד שהעגבניות ופרוסות הפטריות ישמרו על צורתן). מוסיפים עלי בזיליקום ומטגנים עוד דקה-שתיים.
2. מוסיפים מים, אבקת מרק ותבלינים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומאדים 5-10 דקות.
3. מניחים את נתחי הפרגיות בתבנית אפיה, יוצקים את תבשיל הירקות ואופים מכוסה בחום בינוני כ- 30 דקות. מסירים כסוי לכמה דקות לקראת סוף האפייה.
 

אמרלדה

Active member
פרגיות במרינדת תפוזים

מרינדה:
3-4 כפות סויה
2 כפות דבש
כף פטרוזיליה קצוצה, כף כוזברה קצוצה
3 בצלים פרוסים
כוס מיץ תפוזים סחוט

לטבול במרינדה מגש פרגיות לפחות לשלוש שעות, רצוי ללילה.

לפני ההכנה להוציא מהמקרר, להוציא מהמרינדה, למרוח תערובת של קינמון, זנגוויל ומעט פלפל שחור ולהניח על האש.

וכמו תמיד: לא להוציא לבשר את הנשמה על האש פעם נוספת.
 

לאה סי

Active member
פרגיות בזיגוג אננס-חנהפ

רכיבי המתכון:

10 סטיקים פרגית
שמן לטיגון
21 כפית מלח
21 פלפל שחור
2 כוסות מיץ אננס
אננס חתוך לפיסות קנטנות -1/2 קופסא גדולה
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
1/2 כוס דבש
3 שיני שום כתושות
3 בצלים ירוקים פרוסים דק

אפשר להוסיף שום כתוש ואולי סילאן,להוסיף את הנוזלים לפרגיות ולבשל אותן עד שמגיעים לזיגוג
רבעי בצל

אופן ההכנה:

בוזקים על הפרגיות מלח ופלפל, מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפרגיות כ-5 דקות כל צד.
מוסיפים למחבת שום, מיץ אננס,פיסות אננס,ג'ינג'ר ומרתיחים, כשרותח מוסיפים את הדבש
ממשיכים לבשל תוך הפיכת הנתחים, כך שכולם יקבלו צבע שזוף, עד שרוב הנוזלים מתאדים

לבזוק מעל בצל ירוק קצוץ
 

לאה סי

Active member
פרגיות בקארי ירוק-חנהפ

פשר גם עם חזה עוף ויש רוטב


המצרכים
1 ק"ג בשר פרגיות (כרעיים ללא עצמות)או חזה עוף חתוך לקוביות גדולות.
1 בצל בינוני פרוס לאורכו לירחים די דקים.
1 קופסה גדולה של אננס חתוך לקוביות.אפשר יותר.ללא המיץ.
1 חלב קוקוס
3 כפות קארי ירוק מוכן
1/4 כוס שמן לטיגון.


לטגן את בצל הפרוס כ-5 דקות. להוסיף את הבשר לטגן היטב מכל הכיוונים (אם מדובר בפרגיות, לחזה עוף מספיק טיגון קצרצר)
להוסיף מחית הקארי המוכן ואת חלב הקוקוס. לבשל כ- רבע שעה. אם הבשר הוא בשר חזה משך הבישול הוא עניין של דקות.

אצלנו אוהבים רוטב סמיך יותר ואני מקצה 1/4 כוס חלב קוקוס ומערבבת עם 1/2 1 כפית קורנפלור ומסמיכה את הרוטב בעוד כמה דקות בישול.
לפני ההגשה להוסיף את רוטב הקארי הירוק הביתי,את קוביות האננס ולתקן מלח וחריפות.
 

לאה סי

Active member
פרגיות ברוטב פירות מיובשים-חנהפ

רכיבים:
1 ק"ג פרגית (אפשר לנקות משומן)
1 כף שמן
ראש סלרי חתוך לקוביות בינוניות (ס"מ - ס"מ וחצי)
גבעולי סלרי (ללא עלים) חתוכים למקטעים בגודל ס"מ וחצי
שורש פטרוזיליה חצוי ופרוס לטבעות עבות (ס"מ - ס"מ וחצי)
2-3 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות
1 ראש שום קלוף
כ- 150 גר' פירות יבשים: תאנים, משמשים, שזיפים כולם חצויים ומגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
פפריקה מתוקה (כדאי מעושנת)
בהרט עיראקי או תבלינים חזקים (קינמון, הל, כמון)
מלח
פלפל שחור גרוס
4-5 כפות סילאן
1/2 כוס יין אדום יבש
כף - שתיים חומץ בלסאמי
1 כף קקאו לא ממותק


אופן הכנה:

מחממים מחבת כבדה ומוסיפים כף שמן.

כשהשמן מתחיל לעשן מטגנים את נתחי הפרגית בשכבה אחת (אפשר בכמה סבבים).

כשהבשר אטום ועם סימני הזהבה מוציאים לקערה.

מוסיפים את הסלרי וראש הפטרוזיליה ומטגנים דקה - דקה וחצי, עד שמתחיל לקבל כתמי הזהבה (קירמול).

מוסיפים את הגזר ומערבבים היטב כשתי דקות.

מוסיפים את גבעולי הסלרי ואת השום, ומכסים במים רותחים.

מוסיפים את הפירות היבשים ומתבלים.

מוסיפים סילאן, יין, חומץ וקקאו מערבבים היטב לקבלת רוטב סמיך ומתוק.

מחזירים את נתחי הפרגית ומכסים במים.

מתקנים תיבול ומבשלים כ-30 דקות.

מצננים את התבשיל בתוך הרוטב.

הערות:
כדאי להמתין מספר שעות לספיגת טעמים לפני שמחממים מחדש ואוכלים.

מומלץ להגיש עם אורז.
 

לאה סי

Active member
פרגיות על מחבת פסים בכמה דקות-אירית

מחבת פסים מטגנים בצל גדול חתוך לפרוסות עד שקיפות
מוסיפים את נתחי הפרגיות חתוכים ומערבבים מידי פעם עד סגירה.
מוסיפים:
רוטב סויה
פלפל שחור
מעט מלח
רוטב צ'ילי מתוק
מעט פפריקות - מתוקה וחריפה

מערבבים מידי פעם עד שמוכן.
 

לאה סי

Active member
עוף שווארמה בבישול איטי-יעלה

וף שווארמה בבישול איטי

החומרים:
מעט שמן רגיל
נתחי פרגיות שלמים או חלקי עוף שאוהבים
בצל פרוס לשישיות**
אבקת תבלין שווארמה***

מטגנים את נתחי העוף במעט שמן עד שמתחיל להזהיב והכל סגור.

בצל - שמים 1 בצל גדול חתוך לשישיות, על כל 2 מנות בערך.

מזיזים העוף בסיר באופן שהבצל יהיה בתחתית אבל גם בין הנתחים.
מפדרים הכל בתבלין שווארמה בנדיבות, כל אחד לפי טעמו.
ממשיכים לבשל/לטגן על אש גבוהה כמה דקות, בסיר סגור.
מורידים לאש בינונית-נמוכה מאוד ומשאירים כשעתיים+ על האש.
אם ממשיכים על פלטה - אפשר פחות זמן בישול.
העוף פשוט נמס בפה והכל נראה זהוב ומזמין בטעם/ריח שאוורמה שכונתית.
בתיאבון, יעלה
 

לאה סי

Active member
פרגיות ברוטב גן עדן-honey

10 נתחים של "סטייק פרגית"
לקמח ולצלות במחבת כבדה משומנת עד שמלבין - לא יותר.

לרוטב:

להמשיך באותה מחבת של הפרגיות:
לפרוס 4 בצלים לרוחב לפרוסות דקות ולטגן/ לאדות עד שהטבעות מזהיבות. להוסיף 4 כפות קמח, לבחוש ולהוסיף 4 כפות דבש/ סילאן, 2 כפות גדושות מרק עוף (למי שמשתמש ומי
שלא קצת מלח) ואחר כך שנוצרת בלילה רותחת לדלל עם 2 כוסות מים.
להרתיח עד שהעיסה מסמיכה ומבעבעת.
לשים את נתחי הפרגית בתבנית , לשפוך את הרוטב, לזרות שקדים מולבנים, לעטוף בנייר אלומיניום או נייר אפיה את התבנית ולאפות כ-50 ד' בחום בינוני.
הפרגיות יוצאות נימוחות, והרוטב מעולה.


הערות שלי (שוויצרית):
אני מכינה עם מרק עוף במקום המים והאבקת מרק.
במקום דבש או סילאן אני שמה 2 כפות סוכר חום ו2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
 

לאה סי

Active member
פרגיות בעשבי תיבול-שוויצרית

1 קילו פרגיות חתוכות לפיסות
3 כפות קמח
5 כפות שמן זית
3 כפות דבש או סוכר חום
1 כף חומץ
7 שיני שום פרוסות (אני מעדיפה כתושות)
1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד או 1/4 כפית אבקת זנגוויל טחונה
1 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע ושמיר - אני משתמשת או בפטרוזיליה לבד ולפעמים מוסיפה קצת שמיר)
1 1/2 כוסות מים

מערבבים את הפרגיות עם הקמח,
מחממים שמן בסיר ומטגנים קלות.
מוסיפים דבש, חומץ, שום, ג'ינג'ר, כורכום, מלח, פלפל שחור ומחצית מכמות עשבי התיבול ומטגנים עוד חמש דקות.
מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בערך 20 דקות.
מסירים את המכסה ומבשלים עוד רבע שעה
מוסיפים את שאר עשבי התיבול ומגישים.

טעים עם אורז לבן
 

לאה סי

Active member
פרגיות בסילאן ובשומשום-דנה20

ם רוטב, נראה לי שאפשר גם מחזה (פחות זמן בישול) לא ניסיתי


קדרת פרגיות בסילאן ושומשום

2-3 מנות

רכיבים:
2 כפיות שמן קנולה
1/2 כפית שמן שומשום
2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים גס
4 שיני שום קלופות ופרוסות
1 כפית ג`ינג`ר קצוץ
600 גרם נתחי פרגיות חצויים או נתחי עוף חתוכים לקוביות של 3 ס"מ
2 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפיות שומשום
1/4 כוס עלי כוסברה/פטרוזיליה טריים (אם אוהבים)
1/2 כוס מים רותחים

אופן הכנה:
1. שמים בסיר או בקדרה סחינת חום את השמן והשומשום ומחממים. מוסיפים בצל, שום וג`ינג`ר ומטגנים יחד כדקה. מוסיפים את נתחי הפרגיות או העוף וצולים אותם היטב כ 2 דקות מכל צד.
2. יוצקים את הסילאן והסויה, זורים מעל 2 כפיות שומשום ואת עלי הכוסברה, מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומבשלים כ 10 דקות על להבה נמוכה. מגישים לצד אורז לבן או פירה.
 

לאה סי

Active member
פרגיות עוף בסילאן תמרים-מממ

מערבבים מרינדה:
כף שום כתוש
שליש כוס סילאן
רבע כוס סויה
קצת צ'ילי גרוס (נראה לי שאשים רבע כוס רוטב צ'ילי)
2 כפות חומץ
רבע כוס פטרוזיליה
רבע כוס כוסברה
בצל בינוני קצוץ דק

משרים 10 פרגיות מס' שעות
מטגנים הפרגיות במחבת טפלון כ-2 דק' מכל צד ומעבירים לכלי אפיה

מוסיפים למרינדה כוס יין לבן או מים, מביאים לרתיחה 5 דק' ויוצקים על הפרגיות.
מכסים בנייר כסף ואופים 3/4 שעה על חום בינוני.
לפני ההגשה מורידים נייר כסף ואופים עוד 10 דק' להשחמה
כדאי ליצוק חלק מהנוזלים לפני ההשחמה
 

לאה סי

Active member
פרגיות ואורז-מיכלגד

חצי קילו פרגיות חתוכות לקוביות
1.5 כוס אורז 3 כוסות מים חמים 50 ג' צימוקים מושרים ביין אדום - אני שמתי קרנבריז כי זה מה שהיה בבית 8 כפות שמן 1 בצל גדול חתוך לקוביות כף גדושה אבקת מרק - לא שמתי מלח , פלפל 2 גזרים מגוררים 3 כפות רוטב סויה 2 כפות סילאן 2 כפיות שום 1 כפית קורנפלור אופן ההכנה: להשרות את הפרגיות ברוטב סויה, סילאן, קורנפלור ושום בסביבות החצי שעה. לטגן את הפרגיות עם 4 כפות שמן, בסביבות 10 דקות לטגן את הבצל עם 4 כפות שמן , להוסיף את הגזרים, לאדות כמה דקות. להוסיף את הפרגיות, האורז את נוזלי ההשרייה, אבקת מרק, מלח , פלפל, לערבב. להוסיף את המים ואת הצימוקים , לתקן את התיבול. לכסות עם מכסה , על אש נמוכה 20 דקות. אחרי 20 דקות להמתין 10 דקות ואז לפתוח את המכסה. בתאבון. הערות: ניתן להחליף את הפרגיות בחזה עוף
 

לאה סי

Active member
פרגיות וחלב קוקוס-מיכלגד

מתכון מעולה שמככב אצלי בקביעות מאז פורסם בעיתון לפני מספר שנים. ניתן למצוא את המתכון בספר שלה, "אוכל עולמי". קארי נתחי פרגיות בחלב קוקוס / של רותי קינן, "אוכל עולמי" החומרים ל-6 מנות: ½ 1- 1 ק"ג נתחי פרגיות ½2 ס"מ שורש זנגוויל טרי 4 שיני שום 1 בצל קטן 1 פלפל צ'ילי חריף מנוקה מגרעינים 4 כפות שמן 1 כפית כורכום ½ כפית קינמון ¼ כפית ציפורן טחון מלח פלפל קורט סוכר 1 קופסה (400 מ"ל) חלב קוקוס 3 כפות כוסברה קצוצה 1 פלפל אדום חריף, לעיטור ולטעם – חתוך לרצועות ומטוגן קלות אופן ההכנה: שוטפים את נתחי הפרגיות ומנגבים היטב במגבות נייר.קולפים את שורש הזנגוויל, הבצל ושיני השום מניחים את הזנגוויל, השום הבצל במג'ימיקס. מוסיפים 2 כפות מהשמן, את רוטב הצ'ילי, הכורכום, הקינמון, הציפורן, מלח ופלפל. מעבדים למחית חלקה.מחממים מעט שמן במחבת גדולה או בווק ומטגנים את הנתחים עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את המחית (תערובת התבלינים) ומטגנים תוך בחישה עד שהנתחים מצופים היטב. מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 25 דקות, עד שהעוף רך מאד. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. מערבבים פנימה את הכוסברה. מגישים עם אורז לבן.
 

לאה סי

Active member
תבשיל פרגיות, פתיתים וירקות-מיכלגד

צא יפה טעים ומאד משביע. יוצאת כמות גדולה כך שמתאים לארוח.
לא היתה לי עריסה שמתי פפריקה מתוקה בשמן.

תבשיל פתיתים ועוף
מאת: אהרוני (מתכון גולשים)
דרוג הגולשים:
מצרכים
500 גר’ פתיתים
שליש כוס שמן זית
3 שיני שום פרוסות
4 בצלי שאלוט פרוסים
כף טימין
1 פלפל אדום חריף, קצוץ
1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
2 זוקיני חתוכים לקוביות
כוס וחצי אפונה קפואה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כף קליפת לימון
2 כפות כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות עריסה
1 כוס כוסברה טרייה קצוצה
חצי כוס צנוברים
600 גר’ פרגיות חתוכות לחתיכות בינוניות
למשרה:
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
1 כף עלי טימין
מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה
מערבבים חומרי המשרה ומשרים בם את העוף למשך מספר שעות, מינימום שעה
מבשלים את הפתיתים בהרבה מי מלח כחמש שש דקות, ממש כמו פסטה. שוטפים ומקררים
מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם מכניסים פנימה את העוף לטיגון קצר עד שהם מזהיב קלות
מוציאים, מוסיפים מעט שמן ומטגנים בו את השום, בצל, טימין ופלפל חריף
מוסיפים את הבטטות וממשיכים לטגן עוד דקה
מוסיפים את הזוקיני לעד דקת טיגון ולבסוף את האפונה. ממליחים ומפלפלים
מוסיפים את העוף והפתיתים למחבת ומטגנים עוד כמה דקות קצרות
יוצקים פנימה את קליפת הלימון ומיץ הלימון והעריסה ומבשלים עוד דקה
מכסים את האש, מערבבים פנימה את הכוסברה ומפזרים מעל את הצנוברים
 

לאה סי

Active member
אורז, פרגיות ושמיר-אמנון 119

לשטוף 3-4 כוסות אורז בסיר גדול למלא 3/4 סיר מים ו- 2 כפות מלח , כשהמים רותחים להכניס את האורז , ולהביא לרתיחה יחד , אחרי 2 דקות שהאורז מבעבע , לקחת גרגר אורז ולבדוק שהאורז עבר כבר חצי בישול , אם כן , להוציא ולשפוך את האורז למסננת , אם הגרגר חזק מידי, להשאיר עוד דקה במים ורק לאחר מכן להוציא למסננת .


בנפרד לטגן בצל במחבת , כשהבצל הפך שקוף לתבל בכורכום ולהכניס את הפרגיות כשהם חתוכים לקוביות (לא קטנות מידיי וגם לא גדולות מידיי ..בינוני כזה ........את הפרגיות לטגן קלות עם הבצל ולסגור אותם משני הצדדים ...ולתבל במעט מלח . (את הפרגיות לא לבשל הרבה , מאחר והם ימשיכו בישול באדים בסיר האורז )

לנקות 1/2 חב' שמיר ולהשרות בקערה עם חומץ ומלח ... לאחר כמה דקות להוציא למסננת ולקצוץ .

אז מה יש נו ... 1. אורז חצי מבושל
2. פרגיות מטוגנות קלות עם בצל מטוגן מתובל בכורכום
3. שמיר נקי וקצוץ


והאיחוד ...לקחת סיר נקי ....לשים בתחתית שמן בנדיבות ...וכורכום , כשהשמן חם לשים שכבה של אורז ולהדק (זו תצא בסוף השכבה השרופה שכולם אוהבים ...בפרסית זה נקרא בון ) ומהשלב הזה לשים מכל דבר לסרוגין ...נתחיל כמובן עם אורז ...מעל זה שכבה של בצל ופרגיות ..ומעל זה שמיר ...וחוזר חלילה ...אורז ..פרגיות ושמיר ...השכבה האחרונה צריכה להיות אורז ...אם נשאר לך במחבת מעט שמן עם כורכום , אפשר לשים מעל השכבה האחרונה של האורז ...לכסות במגבת לשים מכסה ולבשל על להבה נמוכה שעה .
אחרי שעה מכבים את הגז ...לא פותחים את הסיר ...אלא רק 1/4 שעה לאחר מכן ...ואז עם מזלג מערבבים בעדינות....יאמי ...האורז הכי טעים בעולם .
 

לאה סי

Active member
פרגיות ופטריות-אמנון 119

מצרכים

2 סטיק פרגית חתוך לקוביות
3 בצלים ירוקים קצוצים
4-5 פטריות מכמה סוגים
עלה סלרי פנימי קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
קליפת תפוז סיני קצוץ (תוספת מומלצת)
גזר חתוך לגפרורים

לעסק......מקפיצים את הירקות במחבת עם שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס......מוציאים לצלחת.

את נתחי הפרגית מתבלים בתבלין שווארמה (אני השתמשתי בתבלין של חוות התבלינים מומלץ בחום) ומקפיצים במחבת עם שמן זית.....ממליחים ע"פ טעמכם ומסדרים את המנה..
 

לאה סי

Active member
פרגיות מתובלות-נעמי דה פירסט

התיבול מתאים גם לפרגיות/ עוף/חלקי עוף- כנפיים, שוקיים , חזה עוף,
גם להודו - כנפיים, חזה הודו

אפשר לחתוך את הפרגיות לקוביות או לשטח כמו שניצל/סטייק

תערובת של מלח, פלפל, פפריקה , שום כתוש, שמן זית, מעט דבש,
לערבב היטב
לעשות מסאג' טוב טוב לעוף/פרגיות ולהשאיר במקרר לכמה שעות טובות ,
ורק אח"כ להכין אותם - על גריל או על האש או בתנור. /מחבת פסים

תערובת נוספת לתיבול שתתאים -
מלח, פלפל, שום כתוש , פרוזיליה קצוצה, שמן זית, ומעט פפריקה או כורכום. על זה אני אוהבת להוסיף גם מיץ מחצי לימון טרי ואם ואם אוהבים - אז גם קצת פלפל חריף.
שוב - מסאג' טוב , מנוחה לכמה שעות ורק אחרי זה לצלות או לאפות או על מנגל / גריל.
 
למעלה