לקראת יום השואה

thesurvivor

New member
לקראת יום השואה

אני רוצה לספר על אבי שהיה ילד בשואה . הילדות שלו היית היית אומללה . אני לא תיארתי עד כמה . לא הייתי מסוגל לתאר לעצמי . אף אדם לא יכול להבין מה עבר על אותם ילדים שנאלצו לראות זוועות . לשתוק . להסתיר את היותם יהודי .לשקר כל הזמן . לא לומר את האמת . רק כשהוא נפטר וקראתי את מחברותיו הבנתי .הוא הוסתר מהנאצים בצרפת בחווה של חקלאים נוצרים בדרום-מערב צרפת . הם השתמשו בילדים היהודים בתוך עבדים . הוא שהה זמן מה במנזר . שום מילה . כשהייתי שואל אותו היה מספר שהוא חיי בווילה בדרופ צרפת שצייצו ציפורים . לעולם לא ידעתי ולא יכול לתאר לעצמי. למד להיות אלוף ההסתרה . כמו רבים מניצולי שואה שלא סיפרו כך שהרבה מן הסיפורים נעלמו לעד . כך שהרבה עדויות על השואה לא נכתבו . איזה נזק נגרם לניצולים . לדור השני . מי יכול לשער ולתאר . הלוואי שהיו מתייחסים לאותם ניצולים אחרת . המדינה שלנו היית נראת אחרת .

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מה היה קורה אם היינו נולדים לפני 70

שנה? מדהימים הפערים שבין הדור שחי היום לאלו שחיו לפני שני דורות!!! אותם הניצולים, לא מספיק מה שהם עברו בשואה, הם הגיעו לארץ וספגו השפלות וקשיים והיום הרבה מאוד מהם סובלים מדיכאון וגל חוזר של הטרואומות מתקופת השואה בגלל הזקנה והיחלשות מנגנוני ההכחשה אצלם. הם מדוכאים, בודדים, בעצם באיזשהו מקום המדינה זנחה אותם (שמעתי על זה תוכנית ברדיו ברשת ב', פשוט עצוב!!!)

אכן כל כך כואב לשמוע את זה

נראה כי במקום להוקיר אותם, לטפל בהם ולתמוך, המדינה, אותה מדינה שהוקמה על הריסות ואבדות השואה, מנסה להתנער מלקחת אחריות. כמה טקסים שננכוח בהם, כמה סרטים שנצפה, כמה ספרים שנקרא, דבר לא ימחיש לנו את העצב והכאב העמוקים וגודל הזוועה שנחרטו תרתי משמע על הניצולים. ולכן, לא די בלהקים מוזיאונים ולשים ברדיו שירים עצובים, לא די לומר ש- 6 מיליון נספו בשואה, אלא מעבר להנצחה צריך לזכור שעוד חיים ביננו, אם זה סבא ואם זה האיש שיושב לידך באוטובוס, אותם אנשים שהם לא עוד מספר-לא מספר בשש מיליון ולא מספר על היד, אלא כל אחד אדם ועולם ומלואו שצריך לדאוג לו ולרווחתו. ולדאוג, שלפחות את הימים האחרונים של חייו יזכה בכבוד הראוי לו. כי בזכותם, בגלל הסבל שהם חוו, אנחנו כאן עכשיו.

למעלה