אנחנו זקוקים בדחיפות למילה עברית נאה לזה שמנפנפים בעזרתו על המנגל, ולמנפנפן בעצמו. אפשר ללוות את ההצעה בתמונות או באמצעי המחשה אחרים, ככל שתתיר לכם המרשתת. נא להתחילחשוב.
אבל אולי יש רעיונות אחרים משמחים, בוא נראה. ובעניין המאוורר - אני מבקשת להזכיר לך שאנחנו מדברים על מנגל כהלכתו, עם גופייה וכרס וזיעה וצעקות ו"רואה אותה בחלום המתוק" ברקע, לא על ברביקיו.
הקרטון המנופנף - אשיפה (ashifa) כי הוא נושף באש, כי הוא עושה אש יפה, כי במנגל מייצרים הרבה אשפה. אשף האשיפה הוא אשיפן. כי הוא שף נושף באש. והצמחוני המדוכא שיושב בצד ואוכל פיתה עם חומוס הוא בעברית פראייר.
הנקודה: בעברית צריך ששתי המילים, זו לתיאור המנפנף וזו לתיאור המכשיר שבעזרתו מנפנפים, יהיו מאותו שורש, כמובן. מה קרה לכם, נדמה לכם שאנחנו משחקים כאן? זאת אקדמיה, חברים!
הקרטון מחולל הרוח: רוחנית האוחז בקרטון תחת עץ השקד: רוחני או רוחן או לחילופין הקרטונאז': אוירון המנפנף בעיזוז: אוירן או פשוט אברם << אברם, מה נהייה עם הכבדווז שלי? דבר בשקט! אתה לא רואה שהוועד למען האווז עושים פה ליד טופו על האש? >>
כי השם והמקום מעוררים תסמיכים סמיכים מעשן ודמעות. אין לי שם ראוי אך ראוי להזכיר כי ההפטרה ליום העצמאות והעצמות נפתחת במילים: "עוֹד הַיּוֹם בְּנֹב לַעֲמֹד יְנֹפֵף " ככתוב ב"הלכות" החג.
על שם הדף איתו מנפנפים (מדפדפים), טוב, ככה לפחות זה היה אצלנו במשפחה, תמיד עם כריכת מחברת, אף פעם לא עם מכשיר משוכלל... יכול לתאר הן את האדם העוסק במלאכת הקודש והן את המכשיר.
את הנפנף מנפנף הנפנפן הכרסתן בכל צומת ובכל גן (א. ב. ג. ד. ה. ו. מנחם - "נפנפים בחוץ") ולידיעת כל המנפנפים, אין כמו נפנוף בירכתי יאכטה שחרטומה מול הרוח.