את שוקלת מעבר דירה במידת הצורך?
או שאת מגבילה את עצמך לאזור מסוים?
אני מרוצה מאוד מבית הספר היסודי של הילדים שלי. כן, היו מקרי אלימות פה ושם, כן הייתה פה ושם מורה "פחות מוצלחת", אבל בסך הכל זה צוות מאוד מקצועי עם המון יוזמה ורצון טוב. כך שיש בתי ספר טובים במערכת.
בכל מקרה הגיל הזה נוראי, הם לא יודעים עדיין לרסן את עצמם והם יכולים להיות רעים אחד לשני. הם גם לא מאוד חכמים בלהתמודד אחד עם השני. זה כנראה חלק בלתי נמנע מהדרישות של ההתבגרות ושל ללמוד לחיות בחברה. לילדים שלי לא היה פשוט בכלל למרות הצוות המדהים.
אני מגיעה למסקנה שהתפקיד שלנו יותר לחזק אותם מאשר לגונן עליהם. כלומר ללמד אותם להיות חזקים בהתמודדות, ולהיות הגב שלהם. לערב את הצוות החינוכי במידת הצורך, אבל לשאוף להביא אותם, לפי יכולת ההתמודדות שלהם (אשר מתפתחת בקצב משלה) לדעת איך להתמודד בעצמם. ללמד איך לדחוף חזרה אם דוחפים אותך, ללמד איך להתמודד אם מקללים אותך, או לועגים לך. אני חשובת שזה בלתי נמנע, זה היה ככה בכל ההיסטוריה, אולי חלק מזה זו הדרך האבולוציונית שבה ילדים בחברה לומדים מי חזק ויכול להתמודד עם הצקות, וזה אומר שאפשר לסמוך עליו בזמן של קושי. זה לא אומר שצריך לחשוף אותם לאלימות חריפה והתעללות נמשכת בלי להגיב ובלי לדווח, מובן שלא!! אלא אני מדברת על ההצקות " הרגילות". וחלק מזה זה פשוט להתבגר.
. לא קל ב כ ל ל. בתחום הזה אולי חסרה כאן הדרכה של "גברים" איך להתמודד ולהיות גבר. למרות שאצלי בבית זאת הייתה אמא שלי שאמרה לאח שלי (שהיה חנון ונשאר חנון) שהוא חייב להרביץ בחזרה. מבחינתי התחום החברתי היה (ואודנו) התחום המאתגר, לא התחום הלימודי.
יש כזה דגש בבתי הספר נגד אלימות, וקשה לשכנע ילד שהוא צייתן מטבעו שבעניין הזה הצוות לפעמים טועה והדרך הנכונה היא לשבור את החוק ולהשיב מכה אפילו אם יש חשש לעונש. כי לטווח ארוך בחברת הילדים זה מה שימקם אותך בצורה הנכונה.
כדי לאזן נזכיר לעצמנו שאנחנו חזקות והילדים שלנו חזקים, והם יתמודדו בהצלחה, כמו שכל הדורות של ילדים לפניהם התמודדו בהצלחה. שטבעם של ילדים להיות חזקים ולעמוד בקשיים ולהתגבר. וטבעה של ההתבגרות היא ההבנה שכל הילדים מרגישים אותו דבר, אתה לא יוצא דופן כמו שנדמה לך, לכל האחרים קשה גם ויש לך את הכוחות להתמודד עם הכל.
דבר נוסף הוא לדאוג שיהיו שייכים לכמה חברות שונות: לא רק בית ספר, גם חוגים שונים עם ילדים אחרים, כדי שלא יהיו תלויים רק בחברה אחת.