לקראת לידה

lala 123

New member
לקראת לידה

היי כולם , אני נמצאת בשבוע 28 וההתקרבות ללידה מרגשת אותנו מאוד . אשמח שתשתפו את הזוגה ואותי על איך התקבלתן בחדר לידה ואיך הגיבו לזה שאתן זוג נשים ? בנוסף , האם אתם ממליצים על קורס הכנה ללידה ? אם כן הם קורס ייעודי לקהילה או לא ? אנחנו בהתרגשות גדולה :) תודה רבה

Sunshine11

New member
שיהיה במזל

אשתי ילדה לפני כמעט חודשיים את בבנו המדהים

השתתפנו בקורס הכנה ללידה באיכילוב, הקורס הרגיל, לא ייעודי לקהילה והיה מצוין. כולם היו מקסימים ובכל פעם שהמדריכה דיברה אל הגברים היא ציינה גם אותי.
גם בחדר הלידה כולם היו 100%. אני חושבת שברגע שאתן מתייחסות לזה בטבעיות, כולם (או כמעט כולם) מגיבים בהתאם. אפילו המוהל היה בסדר...

שיהיה בהצלחה!

diti88

New member
לידה קלה

יכולה לספר מהצד של היולדת והצד של אישתה של היולדת בבי"ח תה"ש

עשינו קורס הכנה מזורז רגיל, היה מצויין, לא נתקלנו בתגובות בכלל.

בחדר הלידה, אמרנו שאנחנו בנות זוג, והתייחסו אלינו בדיוק כמו זוג סטרייטי.

בלידה של אישתי שתחייה, הגענו לניתוח קיסרי חירום, אחרי זירוז וסיבוכים, בד"כ במצב כזה לא מכניסים לניתוח את הבן/ת זוג, אבל אישתי ביקשה מהמנתח שיכניס אותי כי זה חשוב לי, ושעברנו סיוט בלידה, אז שיהיה לנו קצת נחת. עמדתי בחוץ בידיעה שלא יכניסו אותי (מיותר לציין שהייתי בלחץ אטומי מהמצב של אישתי ושל הילד), פתאום קראו לי להכנס והיתה הקלה עצומה.

תגובה שנתקלנו בה:

בתינוקייה- האחיות מסתכלות קצת מוזר, היות והבת זוג שלא ילדה עם צמיד על היד ולא נראית כמו מישהי שילדה, בטח שהיא לא מסתובבת עם חלוק. אז שאלו אותי ואת אישתי: "את האמא"? אז צריך לענות פעם אחת וזהו: כן, אני האמא הלא ביולוגית, לחייך את החיוך הכי מאושר (אין מה לעשות הוא כבר נמצא שם עם הפנים בכל מקרה כחלק מהאופוריה), לקחת את התינוק המהמם שלכן וללכת.

שיהיה לכן בשעה טובה ולידה קלה.

שיהיה במזל

אין שום צורך בקורס הכנה ללידה מיועד לקהילה, לכי על איזה קורס הכנה ללידה שנוח לך (אני ממליצה על קורס קצר/מזורז/מרתון, כי גם ככה ברגע האמת אין ככ צורך בכל התאוריות והמציאות מכתיבה את ההתנהגות שלכן ושל הצוות).
אותנו קיבלו רגיל לחלוטין בחדר לידה, האישיו הוא הלידה היולדת והתינוק ולא שום דבר אחר באותו זמן :)
שיהיה בהצלחה, ורק בריאות, כל השאר כבר יסתדר מעצמו....

באמת מרגש!

אני בשבוע 36 וזה כבר מתחיל להיות אוטוטו. מאוד מבינה לליבך (ובטח גם לבטנך) :).

אני דווקא חושבת אחרת ממה שכתבו לך - אנחנו עשינו קורס פרטי אצל סיון קרמני עם עוד זוג נשים. סיון היא גם לסבית וגם מדריכה מופלאה והיה קורס תענוג. כל כך נעימה הייתה ההתייחסות הברורה לכולנו כשוות בהורות כולל סוגיות כמו הנקה של האם שלא יולדת, שזה משהו שאני בספק אם מדברים עליו בקורסים "רגילים". ההבדל במחיר היה די זניח והיה לי כיף שהכל היה מותאם בדיוק אלינו.

לגבי שאלת הקורס בכלל, אני קראתי ספרים, פורומים ומה לא במשך כל ההיריון. עדיין מאוד עזר לי שהייתה כתובת אחת שריכזה לי את הכל, כולל התייחסות מאוד פרטנית אלי אישית. אז לי מאוד התאים קורס מסודר.

חוץ מזה - איך שתיכן מרגישות? מה מצב הציוד והבית? איפה מתכננות שתהיה הלידה? (מקצת מהסוגיות שבדיוק מטרידות אותי כרגע)

אני ככל הנראה אלד בהדסה עין כרם ואשמח לספר אחרי איך היה. בינתיים אני עושה אצלם מעקב היריון וכל נשות ואנשי הצוות שיצא לי לפגוש בהם בפאזה הזאת היו כולם מקסימים.

ממליצה על מפגש פרטי

אנחנו לא עשינו קורס עם עוד זוגות, אלא מפגש בודד (של משהו כמו שעתיים אם אני זוכרת נכון) עם מיילדת מקסימה וגיי פרינדלי שבאה אלינו הביתה - יכולה לשלוח לך פרטים במסר פרטי אם את רוצה.
לנו זה התאים פיקס מכל הבחינות: גם מפגש אינטימי וגם זה שסוגרים עניין בפעם אחת במקום של סדרה של מפגשים.
מה גם שאת רוב החומר התיאורטי כבר ידענו (ככה זה כשיש אקסית גניקולוגית...
)
אני ילדתי באיכילוב והם מאוד רגילים שם לזוגות של נשים, כשבאנו ללידה של הבכור (לפני 5+ שנים) מיד שאלו במיון יולדות אם אישתי היא בת הזוג שלי (ולא, נניח, אחותי). היא קיבלה צמיד לחדר לידה וגישה חופשית לתינוקיה בדיוק כמו האבות ולא נתקלנו בשום הרמת גבה או משהו בסגנון.
שיהיה המון בהצלחה

בוממה

New member
ילדתי פעמיים בלניאדו (בית חולים חרדי...)

והיחס היה נעים, מכבד, ענייני.
אפילו היה לנו יתרון משמעותי על פני הזוגות האחרים - את הגברים מסלקים מחוץ לשעות הביקור, לנשים מרשים להישאר...

לגבי קורס - בשתי הלידות העדפתי הכנה פרטית, ממוקדת, משולבת בתירגול פיזי ו/או רגשי
(בהריון ראשון מטפלת השיאצו עשתה לי את ההכנה, יחד עם עבודה על תנועתיות בהריון ובלידה, בהריון השני עשיתי קורס היפנובירת'ינג)

שיהיה בשעה טובה!

irisgov

New member
שיהיה בשעה טובה, קל ארוך ומשעמם.

לא יודעת לענות על קורסי הכנה ללידה, אבל מה שלא תבחרו לדעתי חשוב לקבל את המידע, לדעת לקראת מה הולכים, ולגבש את הדרך בה את רוצה ללדת.

שבליבי

New member
הלידה היא אותה לידה ההכנה אותה הכנה

קודם כל שיהיה במזל טוב

זו באמת התרגשות גדולה ועד היום כשאני נזכרת בלידות שלנו אני מאד מתרגשת.
ואשר לשאלתך

הלידה היא אותה לידה ההכנה אותה הכנה.
זה לא משנה אם את לסבית או סטרייטית ההדרכה תהיה אותה הדרכה.
אם כן למה הפרדה בקורס הכנה ללידה בין זוגות סטרייטים לזוגות של לסביות?

לפני 14 שנים כשכל הנושא של ילדים במשפחות בהן ההורות היא של שתי נשים לא היה מוכר, מדובר וידוע כמו שהוא היום, הלכנו לקורס הכנה ללידה של טיפת חלב המקומית.
זה לא היה בתל אביב אלא דווקא בפרובינציה החיפאית.ובכל זאת לא היו הערות או מבטים או משהו שנתן לנו להרגיש לא נעים.

אני זוכרת שנלחצתי קצת לפני הקורס, כי חששתי ולא בא לי לצאת ככה מהארון לקבוצה של אנשים זרים.
אבל אם זה החשש שלכן, זו בדיוק הסיבה לדעתי ללכת על הקורס הרגיל ההטרוגני.
במידה מסוימת זה סוג של הכנה להורות שהיא מישירת מבט והולכת זקופת גוו למרות השונות..
תתחילו להתרגל לעובדה שכשיש ילדים צריך לצאת מהארון לקהלים שונים זרים וגדולים כל הזמן, ואיזה מקום מתאים יותר מקורס הכנה ללידה שם גם אולי יהיו אתכן הורים לעתיד של ילדים שיהיו בגן עם הילדים שלכן.

קורס הכנה ללידה הטרוגני
מכין אתכן להורות בחברה שאתן לא הרוב בה
ומכין את הקרקע החברתית לילדים שלכן לגדול בחברה שכבר נחשפה.
כי ניראות שלכן בכל מקום כזוג לסביות, משרתת את הפתיחות החברתית שבה יתקבלו הילדים שלכן בעתיד בכל מקום בו יהיו.

ובעניין חדר הלידה
לא שמעתי ולא מכירה מקרים בהם לצוות הרפואי בבית החולים היתה איזושהי בעיה עם ההורות הלסבית,
אמנם רוב חברותי ילדו לפני הרבה שנים ובכל זאת אני משערת שגם היום לא תהיה בעיה.

למעלה