לקראת לידה...

גירי278

New member
לקראת לידה...

שלום,
אני לפני לידה שלישית, עם חופשת לידה קצרה לצערי הפעם... את הבת הראשונה לא הצלחתי להניק בגלל כאבים, שאבתי ושילבתי תמ"ל. עם השניה הלך יחסית חלק והנקתי מלא עד שהתחילה מוצקים ואני חזרתי לעבוד לקראת גיל חצי שנה. כשניסיתי לתת לה בקבוק ראשון עם חלב שאוב בגיל חודשיים, סירבה בתוקף, וכך היה גם בהמשך עד שנכנסה למשפחתון לקראת חצי שנה. המשכתי להניק בוקר, אחה"צ ולילה, שאבתי באמצע יום עבודה, וירדתי בהדרגה לקראת גיל שנה.
עכשיו חופשת הלידה שלי לא תתאפשר מעבר לשלושה וחצי חודשים. וגם לא תהיה לי אפשרות לשאוב במשך 6-7 שעות בגלל אופי העבודה. ברור לי שאצטרך לשלב תמ"ל לפחות פעם ביום והפעם לא אוכל להרשות לעצמי סרבנות בקבוק... אשמח להמשיך להניק בבוקר, ערב, לילה אם יישאר חלב...
אשמח לעצה איך לעשות את זה הכי פחות טראומטי... מתי כדאי להכניס בקבוק לתמונה? מעדיפה לשאוב כמה שפחות כי מסתבכת עם סתימות או גודש. וגם לא נראה לי דרמטי בקבוק תמ"ל אחד ביום שיאפשר לי מעט חופש ופנאי לשתי הגדולות.... ברור לי שזה יגמור את ההנקה מהר יותר, עם כל הקושי והעצב שבזה.
תודה

לקראת לידה

שלום לך,
מומלץ להכניס בקבוק לתמונה רק לאחר שההנקה מתבססת וזה קורה בסביבות גיל חודש.
את יכולה להתחיל לשלב בקבוק לאחר חודש מידי פעם ע״מ להרגיל אותה לקחת מבקבוק, כמובן שעדיף בקבוק שאוב.
כשתחזרי לעבודה הורידי את ההנקות בהדרגה והמשיכי להניק לפני ואחרי העבודה.
שיהיה בהצלחה ולידה קלה!

סלעית11

New member
אני התחלתי מגיל שבועיים

אחרי שההנקה התבססה (בדיעבד הילדה היתה נורא רזה בהתחלה אז מקווה שבלידה הבאה אצליח גם להיות חזקה עם הנקה מלאה)
בכל מקרה פעם ביום בערב הייתי נותנת חלב שאוב - יותר נכון בעלי היה נותן כדי שאני אשלים שעות שינה.
ממליצה לשאוב פעמיים ביום ולשמור במקרר - כדי שמידי פעם תנוחי ולא תחוייבי לקום.
לכי על בקבוקי אוונט נטורל כי הם מדמים פטמת אם וכנראה הכי פחות פוגעים בהנקה. ככה היועצת הנקה שלי המליצה לי בכל אופן.
בהצלחה. בקרוב אצלי :)

למעלה