לקראת לידת תאומים

מחכה31

New member
לקראת לידת תאומים

שלום לכולן,אי בשבוע 30 לקראת לידת תאומים. מידי פעם חושבת ומתלבטת עם עצמי האם אצליח להניק ולא אשבר ומה שהחלטתי בינתיים זה שאני רוצה לנסות להניק אבל מצד שני לא לאבד את השפיות שלי ואם ארגיש שזה משפיע על המצב הנפשי שלי אקבל החלטה בהתאם. רציתי להתייעץ מה עליי לעשות בינתיים ואיך להתנהג בהיבט ההנקה מרגע הלידה? האם לקנות כרית הנקה כבר מעכשיו? איך להתנהל בבית חולים מרגע הלידה? אשמח לתשובות ואם יש לטיפים נוספים

שלישה6

New member
כשלא בטוחים אבל רוצים נורא

שלום לך,
אני מכירה את הסיטואציה שלא יודעים איך נתמודד עם מצב אבל נורא לא רוצים לוותר על הניסיון- אז קודם כל, הרצ והנכונות הם מבורכים והם צעד ענק לקראת הצלחה.
אני מציעה לך או למצוא יועצת הנקה כבר עכשיו, או לבקש כבר כשאת מגיעה לבית החולים יועצת הנקה לחדר אחרי הלידה- זה חשוב, כי ככל שמקדימים לנסות ההצלחה יותר גדולה. אם בכל זאת תעברי בפגייה חשוב לדעת שבבית החולים יש יועצות הנקה שמורשות להיכנס לפגייה וגם אחיות הפגייה מוכשרות לעזור לך. אל תתפשרי אם בגלל עומס של האחיות הן מציעות לך שתתייעצי עם אמהות אחרות- לאמהות האחרות יש דברים אחרים לעשות והן לא גורם מקצועי.
את יכולה לקנות כרית הנקה, גם אם לא תניקי, היא מאוד נוחה ושימושית- אם במתן תמיכה לתינוק ולך בזמן האכלה, אם במתמיכה בגב שלך בזמן ישיבה ואם כשהילדים גדלים לתרגל איתם מוטוריקה גסה. העלות של כרית בהחלט מצדיקה את ההשקעה, בין אם תניקי ובין אם תחליטי לשלב הנקה עם תחליף חלב או להפסיק להניק בכלל.

הכי חשוב בעיניי- לדעת שכמו בכל דבר בחיים, גם בהנקה יש גוונים אפורים- לא כולנו מצליחות להניק מלא, כל אחת מסיבותיה שלה, אם תצליחי להניק ותרגישי שזה מושך אותך למחוזות שליליים, תמיד ישנה האפשרות להנקה חלקית- היא נותנת את כל יתרונות ההנקה ומשאירה אי של שפיות למי שלא הצליחה לשמור עליו בהנקה מלאה.

בהצלחה, שיהיה הריון ארוך, קל ולידה קלה.

התכוננות להנקת התאומים

הי מחכה

מזל טוב על ההריון, והלידה המתקרבת.

אוסיף על דבריה של שלישה.
אני מניחה שזו הולכת להיות לידה ראשונה ?
ממליצה בחום להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שמתמחה בתאומים עוד לפני הלידה.
כך תוכלי ללמוד מה ואיך לעשות ולהכין את עצמך לפני הלידה.
בבית החולים - נסי להיעזר בצוות המקצועי , ביועצת של המחלקה כדי שתעזור ותראה מה את עושה ואם יש מה לשפר.
נסי בהתחלה להניק כל אחד מהם בנפרד, כדי להכיר כל אחד לבד, לתת לכל אחד מהם תשומת לב וללמוד את ההנקה אחד על אחד.
בבתי החולים יש כריות הנקה, כך שתוכלי לנסות עם הכריות שיש במחלקה.
נסי לראות איך יוכלו הקטנים להיות איתך בחדר אחרי הלידה וכך תוכלי להניק כל אחד מהם כשיצטרך בלי להסתובב יותר מידי. בחדר שלך גם יכול להיות איתך עוד מישהו שיעזור - בן זוג,אמא , חברה וכדו'.

מסכימה עם מה שכתבת על זה שלא לאבד את השפיות.זה בהחלט לא שווה להגיע למצב הזה.
התינוקות הקטנים יונקים בהתחלה הרבה, וצריך להיות מוכנה לזה. תחשבי על זה שבשבועות הראשונים את תהיי עסוקה בלנוח,להחלים אחרי הלידה ולהניק את הקטנים ולא מעבר לזה.

אם יש לך עוד שאלות - את כמובן מוזמנת לשאול.

נסי לחפש פה בפורום גם "הכנה להנקה" או "התחלת הנקה" - יש הרבה מאוד חומר וטיפים שאמהות נוספות כתבו.

נשמח לשמוע ממך גם אחרי הלידה,

בהצלחה

למעלה