לקראת לימודים בחיפה

אייל8

New member
לקראת לימודים בחיפה

אהלן חברים, אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה בשנה הבאה ויש לי מספר שאלות, חלקן - ראו הוזהרתם - קצת קיטבגיות, אבל למען הסר ספק: 1. למה לדעתכם הדימוי של אוניברסיטת חיפה ירוד כל כך? עם יד על הלב, אתם חושבים שיש דברים בגו? 2. אלמד שניים מהתחומים הבאים: מדעי המדינה, תקשורת, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. מה אתם יודעים על רמת החוגים האלה בחיפה לעומת האוניברסיטאות האחרות? 3. מי מכם שאינו חיפאי במקור - האם יש בסיס לטענות כאילו היסוד החברתי בחיפה, בניגוד למשל לבן-גוריון והעברית, אינו קיים ממש? תודה!

TheBigBrother

New member
עונה או לפחו תמנסה

1.אני חושב שאם תחקור את המילה דימוי לעומק תבין. בין היתר בגלל שאונ' חיפה היא הכי צעירה מבין האוניברסיטאות. 2.אין לי שום שמץ של מושג. 3. אפילו שאני חיפאי, למיטב ידיעתי יש בסיס לטענות. רמת החיים החברתיים באונ' חיפה לא משהו בכלל לעומת אוניברסיטאות אחרות.

TheBigBrother

New member
אופס,

לפחו תמנסה נשמע כמו שם של אתיופי (בלי להעליב הכל בצחוק:)) *לפחות מנסה

stkachov

New member
כמה דברים

1. הדימוי הירוד לדעתי הוא בגלל אופי הלימודים באוניברסיטה. באונ' חיפה לא לומדים(לפחות לא בצורה רצינית כמו בשאר באוניברסיטאות) מדעים מדוייקים והנדסה. מקצועות אלה נחשבים לכאלו שמושכים את "מיטב המוחות", כלומר אנשים איכותיים ובעלי נתונים גבוהים לאוניברסיטה. כיוון שמרבית החוגים באוניברסיטה הם לא כאלו, אז סטודנטים כאלה לא מגיעים לאונ' חיפה, אלא למוסדות אחרים. 2. לא יודע. אבל נדמה לי שבחוגיםמ הללו אין עדיפות מיוחדת למוסד כלשהו. 3. היסוד החברתי אכן מעורער משהו. אני יכול למנות מספר סיבות: א. מרבית הלומדים באוניברסיטה גרים בעיר חיפה או שנוסעים וחוזרים ללימודים כל יום. לכן מלבד לימודים בכיתה אין יותר מדי מכנה משותף שיאגד בין האנשים. בעברית למשל או בבן גוריון אנשים מגיעים מכל רחבי הארץ, וכך אין להם ברירה אלא ליצור "קהילה" חדשה משל עצמם, כיוון שרוב הזמן הם באוניברסיטה/מעונות ולא חוזרים הביתה כל יום. חוץ מזה, בבן גוריון יש סמים
ב. מעונות האוניברסיטה מפוזרים ב 2 מתחמים שונים. במעונות בקמפוס יש רק בניין אחד שבו גרים עם עוד אדם החדר מה שיוצר אוירה אמיתי של מעונות. רוב המעונות זה של אדם אחד בחדר או נשואים. כמו כן המעונות סגורים ומבודדים, גם מהקמפוס, וגם מהעיר חיפה. אין מה לעשות במעונות, ואם רוצים לצאת לשבת עם חברים איפשהו אז זה רק להתשתמש בתחבורה ציבורית, שהיא בעייתית ונגמרת בשעות הערב. ג. תפקוד האגודה בקטע החברתי לוקה בחסר. לדעתי זה נובע גם מחוסר מקצועיות, אבל גם מהנסיבות האובייקטיביות כפי שציינתי קודם. פשוט יש מעט סטודנטים שיכולים לקחת חלק בפעילויות שהאגודה תארגן, ולכן קשה יותר לארגן עוד חוגים, ומסיבות, אירועים, הרצאות וכדומה. ד. הפוליטיזציה של הקמפוס. כשאתה כל השנה לומד במקום ומרגיש כאילו זה קלפי אחד גדול, זה לא נעים, זה יוצר מתחים, וזה מעכיר את האווירה. ועכשיו, למרות כל זה ישנם כן הרבה דברים טובים שאין להתעלם מהם. אני עכשיו לא אתחיל למנות את כולם, אבל רק בהקשר החברתי אני אגיד שזה גם הרבה תלוי בבן אדם. לי למשל יש אחלה ששותפים שאנחנו מבלים יחד וזה סבבה. צריך לדעת להתחבר עם אנשים ואז לפחות העניין החברתי לא יהיה כל כך בעייתי.

TheBigBrother

New member
אני אומר לך ראסמי

אין לנו אפילו פורומים באוניברסיטה, כלומר , חוץ מהפורום הזה. כל אוניברסיטה כוללת מערכות של פורומים, שחלקם חברתי. לנו עד לא מזמן לא היה כלום, עכשיו ברוך השם יש את זה! אני אפילו שקלתי לנהל איזה פורום אתר האגדה, להציע להם את עצמי אבל מפאת אדישות זה לא יצא לפועל : ) עכשיו יש את זה סוף סוף!

מהתרשמותי הקצרה (מאד) :

1) עם יד על הלב, אין דברים בגו. קודם כל הדימוי הכללי של האונ' לא משנה כלום, אלא משנה, אם כבר, המוניטין של החוג הספציפי שאתה לומד בו. את החוגים שציינת אני לא ממש מכיר, רק לגבי מדע המדינה, למיטב ידיעתי העברית נחשבת יותר. אבל אם אתה לוקח חוגים אחרים. נאמר פסיכולוגיה, אז אני יכול להעיד מניסיון של מכרים שהמוניטין והרמה לא נופלת מאף מוסד אחר בארץ (אני מכיר מישהו שלא התקבל למאסטר בחיפה והתקבל בעברית, שהייתה מבחינתו בעדיפות שנייה). כנ"ל בכלכלה, יש לחיפה שם ממש טוב (גם חברות בתכנית ERASMUS האירופאית). למה המוניטין הכללי של האונ' לא משהו? מס' סיבות לפי דעתי, אבל בעיקר מה שציינו קודמיי. אונ' צעירה + מחסור בלימודי הנדסה. 2) חח טוב עניתי כבר בשאלה הקודמת. לא יודע עליהם כלום, רק במדע המדינות, שמועות ומכרים אומרים שהמוניטין של העברית יותר חזק. מה זה אומר על הרמה וכו', אין לי שמץ. 3) מהתרשמותי הקצרה, אכן לא קיים. אמנם אני כמעט חיפאי במקור, אבל.. ה'גיבוש' החברתי, לפחות אצלי בחוג, פשוט לא קיים, ואני לא שומע שגם במעונות יש חיי חברה יותר מדי פוריים. הסיבה? כמו שאמרו כבר. לרוב הסטודנטים מדובר באונ' קל"ב. מיעוט סטודנטים הוא לא מאיזור הצפון במקור. לכן באמת לא קיים איזשהו צורך ליצור קהילות או חברויות חדשות.

stkachov

New member
מסכים מאוד לגבי החשיבות של החוג הספציפי

זה באמת מה שחשוב, ולא המוניטין הכללי של בית הספר. הטכניון למשל בעל שם מכובד מאוד בתחום ההנדסה, אבל בכלכלה המחלקה שלו לא עולה בשום דבר על מחלקות אחרות לכלכלה במוסדות אחרים בארץ. כך שהשם של המוסד זה חשוב, אבל זה לא הכי חשוב. חשוב במיוחד המוניטין של המסלול הספציפי אותו אתה בוחר ללמוד.

אליהו ד

New member
אולי בגלל שלפעמים אתה הולך במסדרון

ואתה לא בטוח אם אתה באוניברסיטת ביר זית או באוניברסיטת טהרן זה גורם לבלבול בזהות המינית

למעלה