לקראת מהפכה בבנקי הזרע בארץ

לקראת מהפכה בבנקי הזרע בארץ

לראשונה בישראל יאפשר משרד הבריאות תרומת זרע שאינה אנונימית, מתורמים שיסכימו לחשיפת זהותם - כך פורסם היום (רביעי) בעיתון "ידיעות אחרונות". דוקטור גיל סיגל, מהמרכז למשפט רפואי, דוקטור מיכה באום, מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי שיבא תל השומר ושני צעירים שנולדו מתרומת זרע הגיבו בשיחה עם יעל דן על הרפורמה החדשה

http://glz.co.il/1363-102564-HE/Galatz.aspx

katanchikit

New member
וואו, הגיע הזמן!!

מודה, חלק מהרתיעה שלי מהתהליך היתה מכך שאני לא יכולה לאפשר לעצמי כלכלית ללכת על תרומה לא אנונימית ממדינות אחרות. ואני לא רוצה להחליט בשביל הילד שאין לו זכות לדעת פרטים על התורם. שינוי טוב ומבורך! כל עוד הבחירה לדעת ולהכיר תהיה בידי הילד לכשיגדל.

אמאנחל

Member
מנהל
תמוה

האם מוסדר בחוק שהצאצאים לא יוכלו לתבוע מזונות, למשל?

אין לי מושג

אבל הכול הולך לכיוון הזה.
פעם הכריזו שלעולם לא ייפתח מסלול לתרומה מזוהה בישראל. והנה זה קורה.
אני מניחה שגם את הנושא הזה יסדירו בסופו של דבר, אם לא הוסדר עד כה.

רi תם

New member
"מהפכה"?!?

הצהרה נטו. בעיניי, לא "להיט". לא בטוחה שאלו שיצאו בהצהרה חשבו עד הסוף על כל ה"נספחים"/ השלכות/משמעויות/ הסדרים נלווים ונדרשים/ חוק וכיו"ב.
אם וכאשר, אולי העניין ייתן "מענה" לילדים שירצו לבחור אבל לא בטוחה שזו כזו בחירה טובה. מתקשה "להתבונן" לנפש הילדים הבוגרים. שלי עדיין צעירים וכמו שרובנו אומרות הם יודעים ש"במשפחה שלנו אין אבא".
כשהריתי אותם- בחרתי. בחרתי עבורי ועבורם על כל המשתמע מכך וחוששת שאם וכאשר יוסדר עניין שכזה הדבר עשוי ליצור כאוס (מהפכה...)אצל אלו שנולדו מתרומה סגורה למול אלו שנולדו מתרומה פתוחה, מאוחר יותר.
ימים יגידו.

אני חושבת שאת מזקקת כמה ממקורות ההתנגדות

של מי שכבר בחר.
לא יהיה כאוס מעשי - יהיה מסלול כזה או אחר.
אבל ברגע שמדובר בילדים, ועוד ילדים בוגרים שמעצבים בעצמם את תפיסת עולמם הבוגרת, הם עשויים להרגיש אחרת. העובדה שיש שני מסלולים מוסדרים בארץ, והם נמצאים במסלול שניטלה מהם הבחירה לבחור אם הם רוצים לדעת פרטים על התורם, מציבה אותם במקום שונה מחבריהם. כבר אין נרטיב אחד שבו תורם הזרע חסר משמעות לחלוטין ולא יודעים עליו כלום, כי המצב של החברים שלהם עשוי להיות שונה לחלוטין, והדיון על תורם הזרע הרבה יותר חי ופתוח לגישות שונות.
הילדים שהתראיינו בגל"ץ נשמעו לי על הכיפק, מאוד מפרגנים למסלול החדש גם אם הוא לא רלוונטי להם כלל, אבל אין ספק שהמסלול החדש יחייב כל אימא עתידית לחשיבה רבה יותר לפני ההורות. ככה זה כשיש בחירה :).
אני רואה כאן המון אופציות חדשות, גם לילדים שייוולדו למסלול שיחזיר קצת מהבחירה לחייהם ויאפשר למי שירצה - לסגור מעגל, וגם לאימהות העתידיות שיוכלו לעמוד כלכלית באופצייה שיבחרו.

במחשבה שנייה לא הייתי בוחרת תורם ידוע.

ואני מקווה שהאימהות ישכילו להבין ולא לומר לילד
שבבוא הזמן הוא יוכל להכיר את התורם.

כי אין ציפייה מורטת עצבים כמו להמתין לדעת מי התורם.
וילדים כמו ילדים - זה יצוץ בכל מקום ובכל משבר ותמיד
תחלוף המחשבה שבגיל שמונה עשרה - הם יכירו את התורם
והוא יפול לזרועותיהם באהבה נצחית ולעד.
אי אפשר להימלט מהמחשבה הזו.
ולחיות כל החיים עם תקווה שהנה אבא בא?
לא יודעת.

אני חושבת שגם אני הייתי חיה עם התקווה הזו
שהנה הוא יראה את בנו ויפול לרגליו..
ואולי גם הייתי תוהה אם הוא עשיר ואז בכלל....
ובעצם הוא יכול להגיע גם עני מרוד ואדם עם אמות מידה
שאינן תואמות את חיינו.

לא הייתי פועלת אחרת. תורם נשאר תורם מבחינתי.
אין לו ולא היה לו שום משמעות בחיינו.
להוציא הוקרת תודה עד סוף ימי חיי אין לי דבר וחצי דבר איתו.
ודומני, שגם לבני. (לפחות עד עכשיו)

a morph

New member
גם אני מסכימה

אני כן בעד זכות בחירה, מי שרוצה תורם פתוח שתהיה לה האפשרות.
אבל אני אישית לא הייתי משנה את החלטתי, וגם אם הייתי מזמינה זרע מחו"ל לא הייתי מזמינה מתורם פתוח. תורם הוא לא "אבא" וזהותו מעולם לא הייתה חשובה לי, ובעיניי חשוב להעביר את המסר הזה גם לילדים, אחרת זה משאיר פתח לבילבול מיותר.

חושבת בדיוק כמוך!

ואם הייתי צריכה לבחור שוב הייתי בוחרת את אותו מסלול. אבל זה טוב שפותחים אפשרויות נוספות לנשים שמחפשות דרך אחרת שטובה להן.

dbee70

New member
ממה שאני הבנתי מקריאת הכתבה בעיתון

הכוונה היא שהתורם בלבד יוכל להחליט ליצור קשר עם הילד שנולד מזרעו בהגיעו לגיל 18, ולא שהילד יוכל לבקש פרטים או ליצור קשר מיוזמתו עם התורם.
מתקשה לראות רצון כזה עולה מצד התורם, בהנחה שאחרי כל השנים מאז התרומה הוא כבר הקים משפחה ונמצא במקום אחר לגמרי.

לא, זה הפוך - הילד קובע

https://www.haaretz.co.il/news/health/1.4212149

הוא יכול לרצות, או לא לרצות בכך. מזכיר את הפנייה לפתיחת תיק אימוץ, אלא שבניגוד לאימוץ כאן התורם נותן את אישורו מראש, ועובר הליך ייעוצי כדי לוודא שההשלכות ברורות לו. זה משאיר את הבחירה בידיהם של הילדים בלבד.
אני רואה גם שיש תמיכה נרחבת בבנק הזרע באיכילוב, וכ-20% מהתורמים הביעו רצון לתרום במסלול הזה:
https://www.facebook.com/ichilovmed...233120023611/1760648497282062/?type=3&theater

למעלה